Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Muižniekam 12. uzvara pēc kārtas Latvijas lielākajos MTB maratonos; “DTG – MySport” panākumi turpinās Cēsīs

Toms Markss
Toms Markss

Muižniekam 12. uzvara pēc kārtas Latvijas lielākajos MTB maratonos; “DTG – MySport” panākumi turpinās Cēsīs
Oskars Muižznieks (pa kreisi
Foto: Agnis Melderis

Cēsīs aizvadīts kāpumiem ļoti bagātais “Vivus.lv MTB maratona” sezonas sestais posms. “HRX” maratona distancē uzvaras laurus plūca “DTG – MySport” komandas riteņbraucējs Oskars Muižnieks. Arī komandu ieskaitē turpinājās “DTG – MySport” dominance.

Nedēļu pēc Ikšķilē sekmīgi aizvadītā Latvijas valsts mežu MTB maratona sestā posma, kurā pirmās divas vietas aizņēma Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš, “DTG – MySport” vīri devās uz Cēsīm. Šeit notika “Vivus.lv MTB maratona” sezonas sestais no septiņiem posmiem.

Sacensību rīkotāji bija parūpējušies par ļoti kalnainu un tehniski sarežģītu trasi. Vidējais ātrums distancē nepārsniedza 25 kilometrus stundā. Interesanti, ka starts tika dots kalna pakājē, bet tad sportisti, līdzjutēju atbalstīti, brauca kalnā augšup.

“DTG – MySport” vīri centās kontrolēt notikumus “HRX” maratona distancē, kas Cēsīs bija 53 kilometru gara. Pirmajā daļā pa priekšu brauca Lauris Purniņš, bet tad savu vārdu teica kopvērtējuma līderis Oskars Muižnieks, kurš spēja vienatnē aizmukt no konkurentiem un pārliecinoši finišēja pirmajā vietā. Osis trasē pavadīja 2 stundas 17 minūtes un 49 sekundes. Tuvāko sekotāju Dmitriju Sorokinu no “ZZK” viņš apsteidza par 2 minūtēm un 43 sekundēm. Trešais finišā bija Kārlis Baltacis, kurš Oskaram zaudēja tieši 3 minūtes.

No pārējiem “DTG – MySport” vīriem ceturtajā vietā finišēja Lauris Purniņš (+00:03:33), kurš bija otrais V30 grupā. Šoreiz septītā vieta Uldim Ālītim (4. vieta V30 grupā). 22. vietā finišu sasniedza Edgars Brigmanis (11. vieta V30 grupā). Cienījamā 31. vieta Armandam Priedem, bet Aleksandrs Fiļipovs bija 39. Roberts Viļums smago trasi pievarēja 59. vietā,

Komandu vērtējumā triumfēja “DTG – MySport”, otrajā un trešajā vietā atstājot attiecīgi “Patria – Bottecchia” un “VW Komerctransports – Veloprofs.lv” vienības.

Kopvērtējumā čempiona titulu garantējis Oskars Muižnieks, otrais ir Lauris Purniņš, bet trešais Uldis Ālītis. Trio pārsvars ir gana stabils un tas dod pamatotas cerības, ka “DTG – MySport” aizņems pilnu goda pjedestālu. 27. vietā tikmēr atrodas Armands Priede.

“Latvijas valsts mežu” pusmaratonā tikmēr Cēsīs visveiksmīgāk no “DTG – MySport” nostartēja Gints Lūsis. Talsinieks finišēja 9. vietā, 3 minūtes un 19 sekundes aiz Arvo Godiņa. 11. bija Kārlis Vanags (+00:04:38). 16. vieta Jurim Damškalnam (+00:07:08), bet 17. pozīcijā finiša līniju šķērsoja Kristofers Rācenājs (+00:07:08). Akselam Bresmem 31. vieta, 104. Artūrs Sprudzāns, 116. Sandis Ķemers, 208. Kaspars Vaisūns, 243. Māris Lazdiņš.

Komandu ieskaitē “DTG – MySport” bija trešie, piekāpjoties “ZZK” un “Pulsaar” vienībām. Kopvērtējumā labāko desmitniekā pusamaratona distancē atrodas divi “DTG – MySport”vīri. Devītais ir Kārlis Vanags, bet desmitais Gints Lūsis.

Izmantotie resursi:
lrf.lv