Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Beļģis Žilbērs triumfē slavenajā Parīzes - Rubē velobraucienā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Beļģis Žilbērs triumfē slavenajā Parīzes - Rubē velobraucienā
Filips Žilbērs triumfē. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

LETA--AFP. Beļģu riteņbraucējs Filips Žilbērs no "Deceuninck - Quick Step" komandas svētdien uzvarēja slavenajā Parīzes-Rubē velobraucienā, kas iekļauts Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres kalendārā.

Seši riteņbraucēji, tajā skaitā pērnā gada uzvarētājs Peters Sagans ("BORA - hansgrohe") 55 kilometrus pirms finiša devās atrāvienā, bet slovāks pēdējā bruģa sekcijā pēc Žilbēra un beļģa komandas biedra Iva Lampērtu centieniem atpalika no pārējiem.

Finišā Žilbērs uzveica vācieti Nilsu Politu ("Katjuša-Alpecin"), abiem 257 kilometrus garās distances finišu sasniedzot pēc piecām stundām 58 minūtēm un divām sekundēm. Tikmēr trešais bija Lampērts, kurš savam tautietim zaudēja 13 sekundes.

No piecām slavenajā klasikām 36 gadus vecā beļģu veterāna kontā ir arī Flandrijas tūres, Lombardijas tūres un Lježas - Bastoņas - Lježas tituli. Vienīgais, kas iztrūkst Žilbēra kolekcijā, ir Milānas-Sanremo velobrauciena tituls.

"Kad izvēlējos piedalīties klasikās, man teica, ka bruģis nav priekš manis. Biju spēcīgs kāpumos, bet tagad varu spēkoties arī citur," teica Žilbērs.

Parīzes-Rubē velobrauciens norisinājās 117.reizi vēsturē. 2001.gadā trešo vietu šajās sacensībās izcīnīja Romāns Vainšteins, bet šoreiz Latvija nebija pārstāvēta.

Izmantotie resursi:
LETA