Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

SEB MTB Vietalvas posmā Zīmelis un Ardava izcīna Latvijas čempiona titulus

Toms Markss
Toms Markss

SEB MTB Vietalvas posmā Zīmelis un Ardava izcīna Latvijas čempiona titulus
Latvijas čempions Raivis Zīmelis (pa vidu)
Foto: Zigismunds Zālmanis

Sestdien, 13, jūnijā, Vidzemes augstienē esošajā Vietalvā norisinājās Latvijas lielākā kalnu riteņbraukšanas sacensību seriāla SEB MTB maratona trešais posms, kura laikā arī tika noskaidroti Latvijas čempioni. Uzvaras "Skandi motors" distances absolūtajos vērtējumos un valsts čempionātā izcīnīja Raivis Zīmelis ("MySport – STEVENS") un Lelde Ardava ("Rietumu – Delfin").

Vietalvas posms šī gada SEB MTB maratona sacensību seriālā izceļas vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, tas norisinās vienā no skaistākajām Latvijas vietām. Starts un finišs atradās slēpošanas centrā "Mailes". Otrkārt, Vietalvas posmā tika noskaidroti Latvijas čempioni MTB maratonā, padarot šīs sacensības vēl prestižākas un aizraujošākas. Pavisam kopumā trīs dažādās distancēs uz starta stājās 1850 dalībnieki no visas Latvijas, kā arī apkārtējām valstīm. Posma rīkotāji dalībniekiem bija sagatavojuši ļoti interesantu, dinamisku un vietām arī tehnisku trasi, kas veda pa "Maiļu" slēpošanas trasi, Cigoriņa kalnu, dažādām taciņām, kā arī meža ceļiem.

"Skandi motors" distancē, kur notika arī cīņa par Latvijas čempiona titulu MTB maratonā, dalībniekiem bija jāpievar 58 kilometru gara distance. Pirms starta vīriešu elites grupā par galvenajiem favorītiem tika uzskatīti pērnā gada Latvijas čempions Mārtiņš Blūms ("ZZK"), kā arī Andris Vosekalns ("Rietumu – Delfin"), Oskars Muižnieks, Matīss Preimanis, Pēteris Janevics (visi "Sportlife") un citi.

Distances pirmajā daļā izveidojās trīs braucēju atrāviens, kurā atradās Vosekalns, Rihards Bartuševics ("Sportlife") un pieredzējušais Raivis Zīmelis ("MySport – STEVENS"). Turpinājumā solo izrāvienu veica alūksnietis Andris Vosekalns, tomēr “Maiļu” stadionu pašreizējais Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanā neveiksmes dēļ sasniedza vien septītais. Kā neliels pārsteigums visiem līdzjutējiem, par jauno Latvijas čempionu un SEB MTB maratona posma uzvarētāju kļuva pieredzējušais "MySport – STEVENS" vienības pārstāvis Raivis Zīmelis. Viņš finišēja vienatnē. Bijušā Latvijas izlases biatlonista laiks distancē bija 1 stunda 49 minūtes un 42 sekundes. Sīvā cīņā par otro vietu, "ZZK" vienības pārstāvis Mārtiņš Blūms pārspēja "Sportlife" riteņbraucēju Matīsu Preimani (abi no uzvarētāja atpalika par 19 sekundēm).

Labāko sešiniekā iekļuva arī Oskars Muižnieks, Pēteris Janevics un Rihards Bartuševics (visi "Sportlife").
Sieviešu konkurencē par Latvijas čempioni un SEB MTB maratona posma uzvarētāju kļuva "Rietumu – Delfin" vienības pārstāve Lelde Ardava. Viņas laiks trasē bija 2 stundas 9 minūtes un 55 sekundes. Septiņas minūtes vēlāk finišēja Ingrīda Šmite ("Sportlife"), kamēr trešā ātrākā Vietalvā izrādījās Katrīna Jaunslaviete ("Ebike Machine"). Junioru konkurencē triumfēja Dāvis Perševics, apsteidzot savu komandas biedru no "NN Sporta kluba" Edvartu Višķeru un "Sportlife" braucēju Tomasu Kārli Iļjenko.

"Virši – A" braucienā vairāk nekā 40 kilometru garajā distancē neilgu laiku pirms finiša pārsvaru ieguva "Veloprofs – Wolkswagen" vienības riteņbraucējs Nauris Zviedris. Tieši viņš arī izcīnīja uzvaru, gūstot pirmo panākumu SEB MTB maratonā kādas no distances absolūtajā vērtējumā. Otro un trešo vietu aizraujošā cīņā guva "MySport – STEVENS" pārstāvji – Lauris Purniņš un Raimonds Bricis. Starp dāmām nepārspēta palika "Sportlife" braucēja Ieva Strēle, apsteidzot smiltenieti Rūtu Brakovsku.

Lieliskā gaisotnē otrais posms aizritēja arī "Mammadaba" veselības distances veicējiem, bet topošie čempioni aizraujošās cīņās sacentās Herkuless bērnu braucienā.

Trasē riteņbraucēju slāpes veldzēja "Zaķumuižas" ūdens un “Isostar” enerģijas dzērieni. Dalībniekiem bija iespēja iestiprināties arī vairākos ēšanas punktos distancē, kur vitamīniem bagātas un veldzējošas uzkodas nodrošināja "Daily". Jau 14. gadu SEB MTB maratona ģenerālsponsors ir SEB Banka. SEB MTB maratona ceturtais posms norisināsies 5. jūlijā Siguldā.

SEB MTB kalendārs:

4. posms: 05.07.2015. Sigulda (UCI kategorija)
5. posms: 02.08.2015. Smiltene
6. posms: 16.08.2015. Talsi
7. posms: 27.09.2015. Ikšķile

Izmantotie resursi:
lrf.lv

     [+] [-]

, 2015-06-13 23:41, pirms 9 gadiem
Principā Vosakalns uzvarēja, tik aizpirda kkur džungļos LOL