Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ārmstrongs: "Man tūre ir beigusies"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Ārmstrongs: "Man tūre ir beigusies"
Lenss Ārmstrongs
Foto: AP/ Scanpix

Leģendārais amerikāņu riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs ("Team RadioShack") pēc svētdien Alpos aizvadītā "Tour de France" velobrauciena astotā posma kopvērtējumā atkritis uz 39. vietu, līderim Kadelam Evansam piekāpjoties par 13 minūtēm un 26 sekundēm un praktiski zaudējot cerības prestižajā tūrē triumfēt astoto reizi.

"Man tūre ir beigusies, taču es turpināšu braukt un izbaudīšu savu pēdējo "Tour de France". Šī bija slikta diena, ļoti slikta diena. Es jutos spēka pilns, taču atgūšanās no kritiena prasīja pārāk daudz spēka, un turpinājumā nelabvēlīgā situācija kļuva vēl ļaunāka," pēc finiša izteicās 38 gadus vecais Ārmstrongs.

Septiņkārtējais tūres uzvarētājs šīs dienas posmā tika iesaistīts trīs kritienos, pats krītot vienā no tiem. Pirmais incidents notika distances 15. kilometrā, kad kritiens lielās grupas priekšgalā piespieda Ārmstrongu nobraukt no asfaltētā ceļa. Lai gan leģendārais amerikānis nepiedzīvoja kritienu, viņš tik un tā zaudēja daudz laika, cenšoties no zālāja atgriezties uz ceļa. Ar komandas biedru palīdzību Ārmstrongs gan drīz vien atgriezās peletonā.

Pats nopietnākais incidents notika 51 km pirms finiša. "Man noslīdēja kāja, un apgriezās pedālis. Nākamais, ko atceros - es kritu uz asfalta, braucot ar ātrumu 65 km/h. Nespēju atgriezties grupā līdz pat "Ramaz"," atklāj amerikānis.

Ar saplēstu kreklu, patērējot daudz spēka, Ārmstrongs otrreizi spēja noķert lielās grupas asti. Tiesa, sākoties "Ramaz" kāpuma smagākajiem posmiem, amerikānis acīmredzami sāka atpalikt no favorītu grupas, kurā tempu uzturēja "Team Sky" un "Astana" vienības. Ārmstrongam palīdzēja Kriss Horners, kuru pēcāk nomainīja Janezs Brajkovičs. No "RadioShack" tikmēr starp favorītiem turējās vienīgi Levi Leifeimers un Andreass Klodens.

Ārmstrongs aiz vadošās grupas kādu laiku turējās apmēram vienas minūtes attālumā, un cerības notvert Alberto Kontadoru un citus favorītus vēl nebija zudušas, līdz vēl viens kritiens, šķiet, pilnībā salauza "RadioShack" līderi. Amerikāņa acu priekšā sadūrās Egojs Martiness ("Euskatel") un Mati Brešels ("Saxo Bank"), un Ārmstrongam atkal nācās nokāpt no sava velosipēda. Pēdējo kāpumu septiņkārtējais tūres uzvarētājs veica jau pavisam mierīgā tempā.

"Negaidīju, ka šī diena viņam izvērtīsies tik neveiksmīga. Mēs ikviens atceramies 2003. gada etapu, kurā Lenss pārbrauca pāri veselam laukam un nenokrita. Vienā posmā krist divreiz - tas ir daudz," izsakās "Tour de France" direktors Kristians Prudhome.

"Mēs arī zinām, ka viņam problēmas sagādā karsts laiks, un šovakar daudz riteņbraucēju ir ļoti noguruši pēc šiem pēdējiem posmiem, kas bija jāveic nepatīkamā karstumā. Iespējams, Lenss centīsies izcīnīt uzvaru kādā no posmiem, taču cīņā par triumfu kopvērtējumā attālums līdz līderiem ir pārāk liels."

Izmantotie resursi:
cyclingnews.com

 +27 [+] [-]

, 2010-07-11 22:31, pirms 14 gadiem
žēl Leģendārs sportists

 +14 [+] [-]

, 2010-07-11 22:42, pirms 14 gadiem
jā 3 piespidu apstāšanās nav joka lieta, pēc 2 saņemās, bet 3 jau spēki bija izsīkuši.
ceru, kad Top20 viņš tiks iekšā

  +4 [+] [-]

, 2010-07-12 00:57, pirms 14 gadiem
Bus labs paligs Leifeimeram,tagad pienaca laika palidzet vinam,jo visus shos gadus Levi sevi eksploteja tieshi Amstrongam!