Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Frūms triumfē, Kontadors atvadās, Skujiņš pabeidz savu pirmo lielo velotūri

Rolands Eliņš

Frūms triumfē, Kontadors atvadās, Skujiņš pabeidz savu pirmo lielo velotūri
Alberto Kontadors
Foto: EPA/Scanpix

Madridē pielikts punkts „Vuelta a Espana” velobraucienam. Šodienas posmā nekādas lielas izmaiņas kopvērtējuma galvgalī netika pieļautas, Kristoferam Frūmam svinot uzvaru, kamēr spānis Alberto Kontadors atvadījās no līdzjutējiem. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš veiksmīgi sasniedza finišu savā debijā kādā no trim lielajām velotūrēm.

Toms Skujiņš savā pirmajā „Vuelta a Espana” riteņbraucienā trijos posmos finišēja labāko piecdesmitniekā. Labākais rezultāts viņam bija 18. posmā, kad Latvijas sportists piedalījās pamatīgā atrāvienā un finišēja 17. vietā.

Ar Skujiņa un pārējo „Cannondale” komandas biedru palīdzību kanādietis Maikls Vudss izcīnīja septīto vietu „Vuelta a Espana” kopvērtējumā, kamēr Skujiņš pats ierindojās 123. pozīcijā. Šodienas posmā, tūrei finišējot Spānijas galvaspilsētā Madridē, Skujiņa komandas biedrs Toms van Asbroks finiša sprintā ieguva ceturto vietu, bet 26 gadus vecajam Skujiņam 149. vieta.

Uzvarētāja godu jau iepriekš praktiski bija nodrošinājis brits Kriss Frūms, kuram šodien atlika vien izvairīties no katastrofālas neveiksmes un vienkārši finišēt 117 kilometrus garajā posmā. Nekādi brīnumi nenotika, un Frūms finišēja 11. vietā, kopvērtējumā par divām minūtēm apsteidzot Vinčenzo Nibali. Frūms kļuvis par pirmo britu, kurš uzvarējis Spānijas lielākajā velotūrē, kā arī viņš ir tikai trešais sportists riteņbraukšanas vēsturē, kurš vienā sezonā triumfējis gan „Tour de France”, gan „Vuelta a Espana”.

Šodienas posmā uzvarēja itālis Mateo Trentins. Viņam tā bija ceturtā uzvara šī gada „Vuelta” atsevišķā posmā, taču zaļā krekliņa ieskaitē tāpat uzvarēja Frūms – viņam 158 punkti, kamēr Trentinam 156.

Līdz ar šodienas posmu savai riteņbraucēja karjerai punktu pielika spānis Alberto Kontadors, kurš, iebraucot Madridē, nokļuva peletona galvgalī. Viņam tika ļauts izrauties nedaudz uz priekšu, lai varētu atvadīties no saviem līdzjutējiem, izbraucot goda apli pa Madrides ielām ar Spānijas karogu rokās. Šī goda apļa laikā gan izrādījās, ka Kontadors zaudējis pāris sekundes uzvarētājam, līdz ar to kopvērtējumā viņš atslīdēja uz piekto vietu, palaižot priekšā Viko Keldermanu, taču finišā Kontadors neizskatījās īpaši satraucies par šo faktu un kopā ar komandas biedriem un līdzjutējiem atzīmēja savas panākumiem bagātās karjeras beigas.

"Vuelta a España" 21. posms

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.M. TrentinsItālijaQuick-Step3:06.25
2.L. ManzinsFrancijaFJD+0:00
3.S. AndersensDānijaTeam Sunweb+0:00
4.T. van AsbroksBeļģijaCannondale+0:00
5.I. KortinaSpānijaBahrain-Merida+0:00
6.M. NīlsensDānijaOrica – Scott+0:00
149.T. SkujiņšLatvijaCannondale+2:09

"Vuelta a España" kopvērtējums

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.K. FrūmsLielbritānijaTeam Sky82:30:02
2.V. NibaliItālijaBahrain-Merida+2:15
3.I. ZakarinsKrievijaTeam Katusha+2:51
4.V. KeldermansNīderlandeTeam Sunweb+3:15
5.A. KontadorsSpānijaTrek – Segafredo+3:18
6.V. PēlssNīderlandeTeam Sky+6:59
123.T. SkujiņšLatvijaCannondale-Drapac+4:13:16