Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Lietuvai trīs medaļas Eiropas čempionātā treka riteņbraukšanā

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Lietuvai trīs medaļas Eiropas čempionātā treka riteņbraukšanā
Epizode no Medisona brauciena
Foto: AP/ Scanpix

Aizvadītās nedēļas nogalē no 5. līdz 7. novembrim Polijas pilsētā Pruškovā norisinājās 2010. gada Eiropas čempionāts treka riteņbraukšanā. Īsumā atskatīsimies, kas tad notika šajās trīs dienās.

Pruškovā riteņbraucēji no 25 Eiropas valstīm mērojās spēkiem 10 olimpiskajās disciplīnās (sprints, komandu sprints, kerings, komandu iedzīšana un daudzcīņa - gan vīriešiem, gan sievietēm), kā arī Medisona braucienā vīriešiem. Šis čempionāts bija pirmās sacensības Eiropā, kā rezultāti tiek ņemti vērā kvalifikācijai 2012. gada vasaras olimpiskajām spēlēm Londonā. Lieki piebilst, ka Latvija sacensībās netika pārstāvēta, kamēr mūsu kaimiņi lietuvieši un igauņi dalībai pieteica attiecīgi astoņus un vienu sportistu.

Sacensību pirmā diena aizritēja Lielbritānijas zīmē, britu salu pārstāvjiem izcīnot divas zelta, kā arī pa vienai sudraba un bronzas medaļai. Pirmais no četriem medaļu komplektiem tika sadalīts komandu iedzīšanā vīriešiem (4km), kur drošu uzvaru izcīnīja Lielbritānijas kvartets - Stīvens Burks, Eds Klensijs, Džeisons Kvīlijs un Endrjū Tenants. Sudrabs Krievijai, bet bronza - Nīderlandei. Vīru panākumu dienas turpinājumā atkārtot spēja arī Lielbritānijas daiļā dzimuma pārstāves, kas nedaudz īsākā (3km) iedzīšanas distancē finālā pārliecinoši pārspēja lietuvietes - mūsu kaimiņiem pirmā medaļa. Tikmēr uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Vācijas trio. Dienas noslēgumā norisinājās komandu sprinta sacensības gan vīriešiem, gan sievietēm. Vīru konkurencē zelts vāciešiem, kas vien par divām sekundes desmitdaļām apsteidza francūžus, savukārt cīņā par bronzu briti ar Metu Kramptonu priekšgalā pārspēja mājiniekus poļus. Tikmēr dāmām pavisam spraigā finālā Francijas trio uzveica Lielbritānijas pārstāves, bet bronza pienācās vācietēm.

Sestdien jeb čempionāta otrās dienas plānā individuālās disciplīnas - sprints un pirmās trīs no sešām daudzcīņas sacensībām. Sprintā vīriešiem izgāšanos 1/16 finālā piedzīvoja pazīstamais brits Kriss Hojts, kurš, cenšoties pietaupīties nākamajiem braucieniem, atzina 18 gadīgā īra Fēliksa Ingliša pārākumu. Lai nu kā, par jauno čempionu sprintā kļuva krievs Deniss Dmitrijevs (1/8 finālā izslēdza jau pieminēto Inglišu), aiz sevis kā tuvākos sekotājus atstājot francūzi Kevinu Siro un britu Džeisonu Keniju. Sievietēm sprintā zelts francūzietei Sandijai Klērai, sudrabs vācietei Kristinai Fogelai, bet bronza lietuvietei Simonai Krupeckaitei.

Noslēdzošajā trešajā dienā dubultuzvaru kēringā vīriešiem svinēja briti - pirmais Kenijs, bet sudrabs Kramptonam. Sieviešu konkurencē gan Lielbritānija palika tukšā, par jauno Eiropas čempioni kļūstot Baltkrievijas pārstāvei Olgai Paraņinai, kas sīvā cīņā pārspēja pasaules čempioni, lietuvieti Krupeckaiti. Ļoti aizraujošs izvērtās Medisona brauciens, kurā uzvaru svinēja Čehijas duets Martins Blaha un Jiri Hohmans, aiz muguras atstājot Beļģijas un Ukrainas duetus. Savukārt čempionāta noslēgumā tika pielikts punkts arī daudzcīņas sacensībām, kur dāmām kopvērtējumā zelts olimpiskajai medaļniecei, spānietei Leirei Doronsoro Olaberijai, bet vīriem pārliecinoši nepārspēts palika vācietis Roberts Klūge.

Čempionātam sasniedzot finiša līniju, komandu vērtējumā pirmajā vietā ierindojās Lielbritānija, kas izcīnīja kopumā septiņas medaļas, no kurām trīs augstākā kaluma. Francijai pa divām zelta un sudraba godalgām, bet Vācijai tikmēr divi zelti, viens sudrabs un divas bronzas. Mūsu kaimiņi lietuvieši ar divām sudraba un vienu bronzas medaļu komandu vērtējumā ierindojās astotajā vietā.

2010. gada Eiropas čempionāts treka riteņbraukšanā

Medaļu sadalījums

VValstsZeltsSudrabsBronzaKopā
1.Lielbritānija3227
2.Francija2204
3.Vācija2125
4.Baltkrievija1102
Krievija1102
6.Čehija1012
7.Spānija1001
8.Lietuva0213
9.Nīderlande0112
10.Beļģija0101
11.Polija0022
Ukraina0022

Visi sacensību rezultāti pieejami ŠEIT.

Izmantotie resursi:
uec-federation.eu

  +2 [+] [-]

, 2010-11-08 09:14, pirms 13 gadiem
Kad beidzot Latvjaa uzslies treku...tiesham interesants sporta veids,it seviski punktu brauciens.

  +2 [+] [-]

, 2010-11-08 12:15, pirms 13 gadiem
Malači, leiši... mums arī savulaik bija pāris labu braucēju

  +4 [+] [-]

, 2010-11-08 12:19, pirms 13 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Malači, leiši... mums arī savulaik bija pāris labu braucēju
jā bija tādi kā Ķiksis, Bērziņš! Man patika skatīties kā mūsējie cīnās!