Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kontadora juristi aizstāvībā izmanto "Gaskē lietas" piemēru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kontadora juristi aizstāvībā izmanto "Gaskē lietas" piemēru
Alberto Kontadors
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas riteņbraucēja Alberto Kontadora juristi sava klienta aizstāvībai cenšas izmantot līdzīgu dopinga lietu piemērus, kur sportisti neapzināti lietojuši aizliegtās vielas un pēcāk tikuši attaisnoti.

Kontadora advokāts Endijs Ramoss paziņojis, ka lietas atrisinājums gaidāms pavisam drīz. Tad jākļūst skaidram, vai spāņu riteņbraucējs par aizliegto vielu lietošanu saņems divu gadu diskvalifikāciju. Atgādinām, ka trīskārtējais "Tour de France" čempions Kontadors "iekrita", uzturā lietojot nekvalitatīvu gaļu.

Spāņa juristi aizstāvībai izmanto vairākas citas līdzīgas lietas, lai pierādītu, ka viņu klients dopingu lietojis neapzināti. Ja Kontadors tiks atzīts par vainīgu, viņam bez diskvalifikācijas nāksies šķirties no šī gada tūres čempiona titula.

Kontadora juristi velk paralēles ar franču tenisistu Rišāru Gaskē, kurš izvairījās no ilgstošas diskvalifikācijas par kokaīna lietošanu. Gaskē pozitīvas analīzes dabūjis pēc tam, kad kādā naktsklubā noskūpstījis kokaīnu lietojušu sievieti. Starptautiskā Tenisa federācija kopā ar Pasaules Antidopinga aģentūru neveiksmīgi centās panākt Gaskē divu gadu diskvalifikāciju, taču Sporta Arbitrāžas tiesa franču tenisistu attaisnojusi. Gaskē toreiz nenoliedza, ka kokaīns patiešām bijis viņa organismā, taču uzsvēra, ka nav lietojis to apzināti. Gaskē izcieta divarpus mēnešu diskvalifikāciju.

"Neviens no zinātniekiem, ar ko strādājām, nav teicis, ka pie vainas varētu būt kas cits kā gaļas piesārņojums. Aizliegto vielu līmenis ir smieklīgs, tas ir tikai un vienīgi piesārņojums," teica Ramoss.

Līdzīgā veidā no diskvalifikācijas izvairījās ukraiņu izcelsmes vācu galda tenisists, kurš arī lietojis piesārņotu gaļu, un Vācijas Galda tenisa federācija viņu attaisnojusi.

Izmantotie resursi:
AP

  +1 [+] [-]

, 2010-12-07 18:56, pirms 13 gadiem
Kontadoram vajadzēja nolīgt O.Dž Simpsona advokātu un izmantot ''Čubakas'' metodi

     [+] [-]

, 2010-12-07 19:13, pirms 13 gadiem
Mjā, smieklīgi ir nevis aizliegumi, bet tas, ko veikalos tirgo. Skaidrs, ka visas e-tipa un vēl trakākās piedevas nekas labs nav.

     [+] [-]

, 2010-12-07 19:39, pirms 13 gadiem
Gadījumā tiesas sakarā nesaka "precedents" nevis līdzīgu lietu piemēri?

     [+] [-]

, 2010-12-07 22:38, pirms 13 gadiem
Vynilz rakstīja: Kontadoram vajadzēja nolīgt O.Dž Simpsona advokātu un izmantot ''Čubakas'' metodi
Ne jau Simpsona advokāts bija galvenais iemesls, bet gan stipri melnā žūrija Es nezinu, kas varētu šādā salīdzinājumā palīdzēt Kontadoram.