Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Valverde zaudējis pēdējo apelāciju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Valverde zaudējis pēdējo apelāciju
Alehandro Valverde
Foto: AP/Scanpix

Šveices Augstākā tiesa ceturtdien noraidījusi spāņu riteņbraucēja Alehandro Valverdes iesniegot apelāciju saistībā ar viņam piespriesto diskvalifikāciju.

Itālijas Olimpiskā komiteja un Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) 30 gadus vecajam Valverdem bija piespriedusi diskvalifikāciju līdz 2012. gada janvārim, taču sportists ar to nav samierinājies, iesniedzot apelācijas sūdzību Šveices Augstākajā tiesā, kas šodien pieņēmusi spāņu riteņbraucējam nelabvēlīgu lēmumu.

Valverde pats nav lietojis dopingu, taču bijis iesaistīts "Operacion Puerto" skandālā, kā rezultātā Itālijas Riteņbraukšanas savienība aizliedza viņam startēt savā valstī, bet vēlāk spānis dabūja arī globālu diskvalifikāciju, tiesa, sacensībās piedalījās līdz CAS viņam to aizliedza darīt. Valverdem jāsedz tiesas izdevumi 4100 dolāru apmērā un vēl 5150 dolāru Itālijas Olimpiskajai komitejai, Starptautiskai Antidopinga aģentūrai un Starptautiskajai Riteņbraukšanas savienībai.

Izmantotie resursi:
EPSN