Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Parakstīts Baltijas velobrauciena atjaunošanas protokols

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Parakstīts Baltijas velobrauciena atjaunošanas protokols
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šodien, 4.novembrī, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Riteņbraukšanas federāciju prezidenti Ģirts Rorbaks, Romualds Bakutis un Jāns Tots svinīgā atmosfērā Rīgas Olimpiskajā centrā parakstīja trīspusēju vienošanos par savulaik populārā Baltijas daudzdienu velobrauciena atjaunošanu un sadarbību tā organizēšanā.

2011. gada Baltijas daudzdienu velobrauciena maršruts šķērsos visas trīs Baltijas valstis. Tas startēs Viļņā un finišēs Tallinā. Latvijas teritorijā brauciena finišs, visticamāk, būs Siguldā, taču pagaidām vēl nav zināms, vai sacensību dalībnieki brauks arī cauri Rīgai. Plānots, ka sacensības risināsies 5 dienas no 17. līdz 21. augustam. Būs arī velobrauciena prologs.

Sacensību galvenais organizators Igo Japiņš atklāja, ka pirmo gadu, startēs 16 komandas pa sešiem braucējiem katrā, bet nākamajos gados dalībnieku skaits varētu pieaugt pat līdz diviem simtiem. Atkarībā no tā, cik liela būs interese par atjaunoto Baltijas velobraucienu, nākotnē dalībnieku pulku varētu papildināt riteņbraucēji no Skandināvijas, Vācijas un citām valstīm.

Baltijas velobrauciena tradīcijas aizsākās pagājušā gadsimta piecdesmito gadu vidū un turpinājās līdz PSRS valsts sabrukumam. Par pirmā Baltijas velobrauciena uzvarētāju 1955.gadā kļuva Harijs Japiņš, bet visvairāk uzvaru (četras) izcīnījis igaunis Ants Veravass un abi leģendārie riteņbraucēji šodien piedalījās arī preses konferencē, kur dalījās atmiņās par vēsturiskajiem startiem. Pēdējo reizi Baltijas daudzdienu sacensības notika 1987.gadā, un pēc 24 gadu pārtraukuma tās atgriezīsies Baltijas valstu velosporta svarīgāko pasākumu kalendārā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-11-05 09:24, pirms 13 gadiem
Tiešām patīkama ziņa!
Riteņbraukšana turpina uzņemt apgriezienus!!!