Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Sieviešu izlase ar trim uzvarām sāk Eiropas čempionātu regbijā-7

Agris Suveizda

Latvijas sieviešu izlase regbijā-7 sestdien, 23. jūlijā ar trim uzvarām sāka Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā notiekošo Eiropas čempionāta turnīru ''Rugby Europe Sevens Women Conference 1'' divīzijā.

Latvija uzvarēja D grupā, kuras izšķirošajā spēlē par pirmo vietu ar 12:7 dienas pēdējā mačā uzvarēja Turciju atspēlējoties no 0:7. Komandas kapteine Zane Sirsniņa izdarīja piezemējumu pirmā puslaika beigās panākot 5:7, un viņa arī otrajā puslaikā deva uzvaru nesošos punktus ar vēl vienu piezemējumu, bet realizāciju iesita Liene Lēvalde.

Svētdien ceturtdaļfinālā Latvijas pretiniece būs B grupas otrās vietas ieguvēja Bulgārija. Pusfinālā vai mazajā pusfinālā šīs spēles uzvarētāja vai zaudētāja cīnīsies ar Gruzijas – Turcijas spēles uzvarētāju vai zaudētāju. Pirmajās divās spēlēs grupā Latvija ļoti viegli uzvarēja Melnkalni ar 40:0 un Bosniju/Hercegovinu ar 50:0. Šīs komandas svētdien turpinās cīņu par 9.-16. vietu.

A grupā uzvarēja Gruzija, kam sekoja Luksemburga, Slovēnija un Balkānu izlase, B grupā pirmā finišēja Slovākija aiz kuras palika Bulgārija, pagājušā gadā vēl līmeni augstāk spēlējusī Lietuva un Serbija, C grupā pirmā bija Malta aiz kuras ierindojās Andora, Austrija un Horvātija, D grupā komandas sarindojās - Latvija, Turcija, Melnkalne un Bosnija/Hercegovina.

''Conference 1'' divīzija ir nākamā aiz abām augstākajām - ''Rugby Europe Women Sevens Grand Prix'' un ''Rugby Europe Women Sevens Trophy'', kur katrā ir pa 12 komandām, tātad ''Conference 1'' spēlē komandas, kuras var ierindot sākot no 25. vietas. Uz ''Trophy'' divīziju 2017. gadā pacelsies abas turnīra finālistes. Pagājušajā gadā Zagrebā toreizējā B divīzijā Latvijas regbistes palika ceturtās uzreiz aiz Horvātijas. Augstāk pacēlās Dānija un Izraēla, kuras šogad nomainījušas Gruzija un Lietuva.

Latvijas sieviešu regbija 7 izlase Sarajevā
Guna Limmane, Liene Lēvalde, Zane Sirsniņa (kapteine), Madara Vaivode, Elīna Pīrāga-Berjoza (visas RK ''Selena''), Sindija Širaka, Līga Svetlova, Madara Miķelsone, Anda Kaģe (visas LSPA), Liene Vāciete, Liene Freiberga (abas SK ''Imanta''), Anete Skrastiņa (''Ponsonby Fillies'', Jaunzēlande).

Treneri: Ģirts Sirsniņš un Uldis Bautris, menedžeris Dins Sirsniņš, fizioterapeits Raivis Gabranovs

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans, LRF preses sekretārs