Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kastra Covid-19 dēļ tiek diskvalificēta no Izaicinājuma kausa

Juris Miņins
Juris Miņins

Kastra Covid-19 dēļ tiek diskvalificēta no Izaicinājuma kausa
Kastras galvenais treneris Maurisio Regiardo
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas prefesionālā klubu regbija savienība (EPCR) ir paziņojusi, ka pirms šodien gaidāmā Izaicinājuma kausa mača Kastras komandā ir konstatēti vairāki Covid-19 gadījumi, kā rezultātā Francijas vienība tiek diskvalificēta no tālākās cīņas.

Šajā nedēļas nogalē tika dots starts regbija eirokausiem. Atgādināsim, ka šie mači Covid-19 pandēmijas dēļ ir pamatīgi ievilkušies, tā kā oriģināli tos bija jāizspēlē vēl līdz maija vidum.

Vienā no Izaicinājuma kausa, kas ir pēc ranga otrais spēcīgākais turnīrs, ceturtdaļfināla mačiem bija jātiekas Francijas "Top 14" komandai no Kastras, kā arī Anglijas Premjerlīgas vienībai Lesteras "Tigers", taču šī spēle nenotiks, bet "Tigers" saņem automātisko ceļazīmi uz pusfinālu.

Šāds lēmums ir pieņemts pēc tam kā Kastras komandā ir konstatēti četri (trim spēlētājiem un vienam kluba darbiniekam) Covid-19 saslimšanas gadījumi. Tā kā turnīrs jau pašlaik ir ieildzis, EPCR nav laika gaidīt un Kastras komanda ir noņemta no trases. Jāpiebilst, ka pozitīvie testi uzrādījās vēl komandai esot Francijā.

Jāatgādina, ka tas nav pirmais gadījums, kad Francijas regbija komandas nevar aizvadīt mačus koronvīrusa dēļ. "Top 14" atklāšanas kārtā izpalika Bordo un Parīzes "Stade Francais" mačs, jo galvaspilsētas komandā bija šī vīrusa epidēmija, kā rezultātā viņiem pietrūka pirmās līnijas spēlētāju. Šo maču gan pārcēla uz vēlāku laiku.

Tāpat ir zīmīgi, ka Kastra pirms nedēļas spēlēja tieši pret Parīzes "Stade Francais" vienību.

Par Lesteras "Tigers" pretiniekiem pusfinālā vakardien kļuva cita Francijas komanda, Tulona, kas ar 11:6 pārspēja Lanelli "Scarlets".

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport