Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Saracens", "Racing 92" un Manstera ielozētas vienā Čempionu kausa grupā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Saracens", "Racing 92" un Manstera ielozētas vienā Čempionu kausa grupā
Londonas "Saracens" pēc triumfa 2018./2019. gada Čempionu kausa sezonā
Foto: imago images/Scapix

Šodien Šveices pilsētā Lozannā notika Eiropas profesionālā klubu regbija (EPCR) savienības rīkoto Čempionu kausa un Izaicinājuma kausa 2019./2020. gada sezonas apakšgrupu izloze, kas atnesa arī vienu Čempionu kausa "nāves grupu".

Kā jau ierasts, vasaras sākums ir tas laiks, kad notiek EPCR rīkoto turnīru, Čempionu kausa un Izaicinājuma kausa, izlozes. Tā kā šie divi ir Eiropas prestižākie klubu regbija turnīri, tad arī uzmanība izlozei ir pastiprināta.

Galvenais iemesls šādai interesei ir ne tikai tas kādas būs abu turnīru apakšgrupas, jo tas ļoti bieži arī nosaka katras konkrētās komandas izredzes uz veiksmīgu Eiropas kampaņu, bet arī tas, ka regbija līdzjutēji gaida vai nākamajā sezonā būs izveidojusies kāda "nāves grupa", t.i., apakšgrupa, kurā Eiropas regbija elites līmeņa komandu ir vairāk nekā vietu izslēgšanas mačos.

Šogad tāda patiešām arī izveidojās, jo Čempionu kausa ceturtajā apakšgrupā ir ielozēta iepriekšējās sezonas uzvarētāja un Anglijas čempionvienība, Londonas "Saracens", viena no Īrijas un Pro14 turnīra labākajām komandām Manstera, kā arī Parīzes "Racing 92", kas visu laiku ir bijusi ne tikai spēcīga, bet arī ambicioza un bagāta komanda. Kā ceturtā vienība šajā apakšgrupā ir ielozēta "Ospreys" no Velsas.

Arī Čempionu kausa otrās apakšgrupas sastāvu nevarētu saukt par vāju, jo tajā tiksies Ekseteras "Chiefs", Glāzgovas "Warriors" un Larošelas komandas, t.i., visas vienības aizvadītajā sezonā savos nacionālajos čempionātos spēja aizspēlēties vismaz līdz pusfinālam.

Runājot par Izaicinājuma kausu, tad šogad tajā spēlēs divas komandas, kas iepriekšējos gados cīnījās spēcīgāko sabiedrībā, Tulona un Lesteras "Tigers". Protams, ka viņiem Izaicinājuma kausa līmenī vajadzētu pierādīt savu favorītu statusu.

Savukārt Krasnojarskas "Enisei-STM", kurā spēlē divi Latvijas regbisti, Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs, ir ielozēti Izaicinājuma kausa pirmajā grupā un tajā viņiem būs jāspēlē ar labi zināmiem pretiniekiem, ar kuriem jau ir nācies cīnīties – "Dragons" un Vusteras "Warriors", bet no Francijas komandām šajā apakšgrupā ir Kastra, kas aizpagājušajā gadā bija Francijas čempioni, bet šogad vien pēdējā regulārā čempionāta kārtā zaudēja vietu izslēgšanas mačos.

Eiropas Čempionu kauss regbijā, 2019./2020. gada sezona

1. grupa: Lenstera, Liona, Northemptonas "Saints", "Benetton"
2. grupa: Ekseteras "Chiefs", Glāzgovas "Warriors", Larošela, Seilas "Sharks"
3. grupa: Klermona, Ulstera, "Harlequins", Bāta
4. grupa: "Saracens", Manstera, "Racing 92", "Ospreys"
5. grupa: Tulūza, Glostera, Konahta, Monpeljē

Eiropas Izaicinājuma kauss regbijā, 2019./2020. gada sezona

1. grupa: Kasta, Vusteras "Warriors", "Dragons", "Enisei-STM"
2. grupa: "Scarlets", Tulona, "Irish", Bajona
3. grupa: "Wasps", Edinburga, Bordo, Ažēna
4. grupa: "Stade Francais", Bristoles "Bears", "Zebre", Brive
5. grupa: Kārdifas "Blues", Lesteras "Tigers", Po, "Calvisano"

Izmantotie resursi:
https://www.epcrugby.com/