Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija izdzīvo otrajā puslaikā un satriec Austrāliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija izdzīvo otrajā puslaikā un satriec Austrāliju
Foto: AFP/Scanpix

Šodien jau no paša rīta turpinājās starptautiskās pārbaudes spēles regbijā. Vispirms Jaunzēlande atkārtoti pārspēja Velsu ar 36:22, bet vēlāk Anglija izcīnīja savu otro uzvaru pār Austrāliju – 23:7.

Patiesībā šīs nedēļas starptautiskie pārbaudes mači regbijā sākās jau vakardien, kad savus mačus izspēlēja DĀR un Anglijas otrās izlases (26:29) un nosacīti vājākās Brazīlija un Kenija (17:18), taču tieši šodien uz laukumiem gāja regbija spēcīgākās komandas.

Arī šodien pirmajā dienas cīņā nespēlēja neviens no "grandiem", bet savā starpā cīnījās Gruzija un Tonga. Mačs noslēdzās ar gruzīnu uzvaru – 23:20. Atgādināsim, ka pašlaik Gruzija ir tūrē pa Klusā okeāna valstīm, kur izspēlē pa vienai spēlei ar katru no šī reģiona izlasēm, kuras piedalās Klusā okeāna nāciju kausā – Samoa, Tongu un Fidži. Pēc pirmajiem diviem mačiem gruzīnu kontā ir uzvara un neizšķirts, bet nākošnedēļ paredzēta cīņa pret Fidži.

Otrajā dienas cīņā tikās Jaunzēlande un Velsa, kuriem šī bija otrā no trijām paredzētajām cīņām. Līdzīgi kā pirms nedēļas, velsieši spēja izrādīt konkurenci mājniekiem pirmajā puslaikā, kurš noslēdzās pie rezultāta 10:10, taču tas arī bija viss, jo spēles otrajā daļā "All Blacks", tieši tāpat kā pirms nedēļas, parādīja savus muskuļus un nospieda velsiešus. Šeit ir jāuzteic veiksmīgi izdarītās maiņas, jo uz maiņu nākušie Bo Barets un Ārdijs Savea sevi pierādīja ļoti labi – gan gūstot pa piezemējumam katrs, gan, Bareta gadījumā, sitot realizācijas. Šo divu kungu kontā bija 16 no 26 Jaunzēlandes gūtajiem punktiem spēles otrajā puslaikā.

Pēc šī panākuma Jaunzēlande jau ir garantējusi uzvaru šī gada sērijā ar Velsu, jo rezultāts kļuva 2-0. Taču, šī spēle bija vēl nozīmīgāka tamdēļ, ka Jaunzēlandes izlase pagarināja savu uzvaru sēriju pār Velsu un pašlaik pēdējie 27 mači ir noslēgušies dienvidnieku labā. Pēdējā uzvara pār jaunzēlandiešiem Velsai ir datējama ar 1953. gadu.

Trešā dienas cīņa solījās būt daudz interesantāka, jo tajā spēkiem mērojās Austrālija un Anglija, kas ir ieradusies zaļajā kontinentā uz trīs spēļu sēriju. Pēc zaudēta pirmā mača mājnieki domāja daudz un dažādas taktikas, sastāva variantus un citas viltības, lai otrajā cīņā uzvarētu, taču, kā izrādījās vēlāk, viņus tas neglāba.

Spēle nebija rezultatīva, jo abas komandas, pirmām kārtām, domāja par aizsardzību, kas ir tikai loģiski. Divas nullītes no rezultāta tablo nodzisa vien pēc 19 spēlētām minūtēm, kad angļi izvirzījās vadībā pēc Dilana Hārtlija piezemējuma. Tiesa, bija jāgaida vēl 15 minūtes, lai sagaidītu nākošo piecu uzbrukumu, šoreiz tas bija austrāliešu izpildījumā. Stīvens Mūrs guva piezemējumu, bet Bernards Foulijs samazināja rezultāta starpību līdz viena uzbrukuma tiesai – 7:10. Pie šī rezultāta arī noslēdzās pirmās 40 minūtes.

Otrajā puslaikā Ovens Farels vēlreiz raidīja bumbu vārtos, panākot jau sešu punktu pārsvaru, taču ar to regbijā ir daudz par maz, lai mierīgi uzelpotu, sevišķi, ja jāspēlē pret Austrāliju viņu laukumā.

Mača tālākā gaita to arī apstiprināja – mājnieki veidoja vienu bīstamu uzbrukumu pēc otra, trīs reizes atrodoties burtiski pāris metru vai pat dažu centimetru attālumā no ieskaites zonas, taču pašu kļūdas vai arī angļu spēle aizsardzībā neļāva viņiem bumbu nogādāt ieskaites līnijas otrā pusē.

Šādā veidā pagāja aptuveni 30 minūtes no otrā puslaika, līdz austrāliešiem pašiem pietrūka spēka šāda spēles ritma uzturēšanai un cīņa pārvirzījās tuvāk centra līnijai. Tiesa, Austrālijas komandas nepārliecinošā spēle un momentu izsēšana turpinājās arī tur, kas viņus arī "noraka", proti, tika pazaudēta bumba, tā nonāca pie angļiem un viņi ātrā manierē sāka pretuzbrukumu, nogādāja bumbu "hukerim" Džeimijam Džordžam, kurš izdomāja riskēt un pārsteigt pasauli vēlreiz, gluži kā 2015. gada pavasarī, Anglijas Premjerlīgas finālā, aizsperot bumbu uz priekšu. Sitiens bija ļoti precīzs, kas deva iespēju Ovenam Farelam vēlreiz paspert bumbu uz priekšu un jau ieskaites zonā to notvert un piezemēt.

Pēc šāda notikumu pavērsiena austrāliešiem vairs nebija pretargumentu, kā arī, pat ja tādi atrastos, vairs nebija laika uz 14 punktu atspēlēšanu. Spēles noslēgumā mājnieki vēlreiz pārkāpa noteikumus un Farels uzstādīja arī beigu rezultātu.

Šī uzvara angļiem deva uzvaru arī visā sērijā, neatkarīgi no tā kā beigsies nākamās nedēļas mačs, Sidnejā. Tāpat ir jāpiebilst, ka šī angļiem ir pirmā uzvara maču sērijā ar Austrāliju, spēlējot pretinieka teritorijā.

Savukārt rīta maču cēliens noslēdzās ar Japānas un Skotijas cīņu. Tajā ar 26:13 uzvarēja skoti, lai gan pirmajā puslaikā Japānas regbisti prata gan izvirzīties vadībā, gan pēc tam arī noturēties diezgan tuvu rezultātā, jo pirmais puslaiks noslēdzās ar 13:10 Skotijas labā.

Pārbaudes spēles regbijā, 17.-19.06.

MājniekiViesiRezultāts
DĀR AAnglijas "Saxons"26:29
BrazīlijaKenija17:18
TongaGruzija20:23
JaunzēlandeVelsa36:22
AustrālijaAnglija7:23
JapānaSkotija13:26
DĀRĪrija---
KanādaKrievija---
ASVItālija---
ArgentīnaFrancija---