Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Arī Argentīna pārsteidz - izbraukumā pārspēj Austrāliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Arī Argentīna pārsteidz - izbraukumā pārspēj Austrāliju
Nikolā Sančezs (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Argentīnas regbija valstsvienība parūpējās par otro pārsteigumu Regbija čempionāta ceturtajā kārtā, ar 23:19 izbraukumā pārspējot Austrāliju.

Jau ziņojām, ka dienas pirmajā spēlē DĀR komanda sagādāja pirmo kopš 2009. gada zaudējumu savās mājās Jaunzēlandei (36:34), bet dienas otrajā spēlē par ne mazāku pārsteigumu parūpējās argentīnieši.

Spēles ievadā viņi realizēja soda sitienu no savas laukuma puses, kad precīzs bija Emiliano Bofelli, taču Vils Genia atbildēja ar piezemējumu, neļaujot viesiem atrauties. Nikolā Sančezs un Israels Folau īsā laikā apmainījās ar piecu punktu uzbrukumu noslēgumiem, taču pārtraukumā vadībā esot devās tieši argentīnieši, jo Vinsents Delgajs dažas minūtes pirms puslaika izskaņas nogādāja bumbu ieskaites zonā.

Otrais puslaiks jau bija daudz interesantāks, jo, lai arī Nikolā Sančezs to uzsāka ar realizētu sodu, Dens Hailets-Petijs atbildēja ar piezemējumu, kas gan netika realizēts, tāpēc komandas ilgu laiku spēlēja pie minimālas rezultāta starpības – 20:19 par labu Argentīnai. Tieši tāpēc spēle bija nervoza, bet sniegums, abu komandu izpildījumā, diezgan nervozs, kas noveda kā pie kļūdām bumbas kontrolē, tā arī noteikumu pārkāpumiem.

Jāsaka, ka austrālieši, kuriem bija jāatspēlējas, noteikumus pārkāpa pārāk bieži, tādējādi vairākkārt atvirzot sevi no pretinieku ieskaites zonas, bet Rīzs Hodžs arī netrāpīja, lai arī tālu, taču trajektorijas ziņā ne to sarežģītāko sitienu, kas neļāva mājniekiem izvirzīties vadībā.

Beigu beigās, pēc kārtējā noteikumu pārkāpuma Emiliano Bofelli austrāliešu vārtos raidīja kārtējo soda sitienu no savas laukuma puses, panākot jau četru punktu pārsvaru.

Mača izskaņā austrāliešiem bija iespēja ienest un piezemēt bumbu ieskaites laukumā, taču kārtējo reizi pievīla tehniskais brāķis un Argentīna svinēja savu otro uzvaru šajā Regbija čempionātā. Tā viņiem bija pirmā uzvara pār Austrāliju kopš 2014. gada un absolūti pirmā, kas izcīnīta spēlējot izbraukumā.

Austrālijas izlase ar šo zaudējumu ir pamatīgi sarežģījusi sev dzīvi, jo pašlaik viņi ir pirmā no četrām komandām, kas vairs pat teorētiski nevar pretendēt uz uzvaru šī gada turnīrā, kā arī viņiem, ja nenotiks nekādi brīnumi, pēdējā spēļu kārtā ar Argentīnas izlasi būs jācīnās par nepalikšanu pēdējā vietā.

Regbija čempionāta kalendārā nu ir paredzēta nedēļu ilga pauze, lai septembra pēdējā un oktobra pirmajā nedēļas nogalē aizvadītu pēdējās cīņas, kurās nu jau Austrālija un Jaunzēlande būs devušās izbraukumā.

2018. gada Regbija čempionāts

#KomandaSUNZP
1.Jaunzēlande430116
2.DĀR420210
3.Argentīna42028
4.Austrālija41035
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-15 17:36, pirms 6 gadiem
Juri, kāds, Tavuprāt, spēka rankings šobrīd izlasēm pasaulē? Zēlande un tad kaut kas no Eiropas?

     [+] [-]

, 2018-09-15 22:41, pirms 6 gadiem
Swordsman rakstīja: Juri, kāds, Tavuprāt, spēka rankings šobrīd izlasēm pasaulē? Zēlande un tad kaut kas no Eiropas?
World Rugby katru nedēļu publicē Pasaules rangu, tāpēc tas varētu būt arī kaut kas tuvu patiesībai.

https://www.worldrugby.org/rankings...

Tiesa, ja tieši SPĒKA RANGS (Power ranking), tad Jaunzēlandes spēks nemaz nav tik izteikts šobrīd, jo arī iepriekšējā mačā viņi bija diezgan pavāji spēles ziņā.

Lai šīs sezonas spēka rangu zīmēt, vajag pagaidīt rudens testu mačus, tur i Anglija, i Īrija ar Jaunzēlandi spēlēs un vēl šis tas būs.

Tas, ko es pašlaik redzu - Ja pirms 2 gadiem Jaunzēlande un Anglija bija superfavorīti, tad pašlaik, gadu pirms PK, abas komandas "nosēžas". Angļi jau labu laiku iepriekš, Jaunzēlandieši šajā rudenī.

     [+] [-]

, 2018-09-16 08:55, pirms 6 gadiem
Paldies, kā vienmēr atbildi izsmeļoši, kā vienmēr interesanti.

A kad angļi bija superfavorīti? Domā, pirms 3 gadiwm pk?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-16 10:17, pirms 6 gadiem
Swordsman rakstīja: Paldies, kā vienmēr atbildi izsmeļoši, kā vienmēr interesanti.

A kad angļi bija superfavorīti? Domā, pirms 3 gadiwm pk?
Nē, tur angļi nebija superfavorīti, lai gan tur arī bija kaut kas no "Coming home" idejas, jo arī pats PK notika Anglijā. Beigās šamie no grupas nemaz netika ārā.

Superfavorīti viņi bija tieši pēc PK, kad Stjuartu Lankasteru galvenā trenera amatā nomainīja Edijs Džonss (tas kurš PK laikā Japānu trenēja) un viņi spēlēja ļoti jaudīgi, 2016. gadā nezaudējot nevienu maču, tiekot pie GS uzvaras 6NC un izbraukuma sērijā ar 3-0 pārspēja Austrāliju. Gadu vēlāk viņi arī tikai vienreiz zaudēja, pēdējā 6NC spēlē pret īriem (tituls jau bija, tikai par GS cīnījās).

Šis gads jau tāds vājāks gan spēles, gan rezultātu ziņā, ieskaitot izgāšanos, t.i., piekto vietu 6NC, apsteidzot tikai Itāliju, kuriem pēdējā vieta ir teju paredzēta katru gadu jau pirms turnīra sākuma.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-17 10:03, pirms 6 gadiem
Tiko Endijs Farrels aizgāja no Anglijas izlases uz Īrijas , tā angļiem spēle izjuka, īriem ,tieši otrādi , uzlabojās. Tas ir fakts. To var interpretēt kā kuram patīk bet man šķiet , ka nevis Edijs Džonss bija tās izases galvenas panākumu iemesls bet gan Farrels un tieši spēle aizsardzībā ,par ko viņš kā deffence coach arī joprojām atbild nu jau Īrijas izlasē.