Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Starptautiskajā dambretes turnīrā "Riga Open 2019" jauni līderi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Starptautiskajā dambretes turnīrā "Riga Open 2019" jauni līderi
Foto: LDF

Šobrīd notiekošajā pasaules kausa posma dambretes turnīrā Riga Open 2019 noslēgusies septītā kārta. Krievijas lielmeistars Aleksandrs Georgijevs paliek neuzvarams, savukārt sievietēm vadībā izvirzījusies Polijas dambretiste Arleta Flisikovska.

Vīriešu turnīrā pēc septiņām kārtām pārliecinošas līdera pozīcijas noturējis deviņkārtējais pasaules čempions no Krievijas Aleksandrs Georgijevs, kurš vakar pieveica Krievijas lielmeistaru Ainūru Šaibakovu. Georgijeva kontā šobrīd ir 11 punkti, bet par vienu punktu mazāk ir trim dalībniekiem - Vadimam Virnijam (Vācija) un diviem Krievijas sportistiem - Aleksandram Švarcmanam un Aleksandram Getmanskim. Latviešu lielmeistariem Guntim Valnerim, Raimondam Vipulim un Vladimiram Vigmanam kontā pa 9 punktiem.

Sieviešu turnīrā negaidīti par līderi kļuvusi Polijas spēlētāja Arleta Flisikovska, kas spraigā cīņā pārspēja Krievijas sportisti, četrkārtējo pasaules čempioni, Darju Tkačenko. Flisikovskas kontā šobrīd ir 10 punkti, bet deviņām spēlētājām ir pa deviņiem punktiem. Latvijas lielmeistarei Zojai Golubevai bija lieliska iespēja apspēlēt Arletu, kad viņa ieguva vienu kauliņu vairāk, bet diemžēl nespēja uzvarēt cīņā, līdz ar to, šobdrīd pēc reitinga atrodas trešajā vietā.

Turnīrā Riga Open 2019 atlikušas tikai divas kārtas. Apbalvošana un noslēguma ceremonija notiks š.g. 28. jūlijā plkst. 16:30 Rīgā, Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel 2. stāvā, Elizabetes ielā 55. Pasākuma ietvaros būs iespēja satikties ar sportistiem, kā arī baudīt uzkodas un dzērienus. Par muzikālo noformējumu parūpēsies Štrausa stīgu kvartets.

Rezultātus, intervijas un turnīra tiešraidei var sekot līdzi turnīra oficiālajā mājas lapā: rigaopen.dambrete.lv

Informāciju sagatavoja:
Raivis Paegle
Latvijas Dambretes federācija