Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Par Dambretes savienības prezidentu kļuvis Roberts Misāns

Krišs Upenieks

Par Dambretes savienības prezidentu kļuvis Roberts Misāns
Roberts Misāns
Foto: Zane Bitere/LETA

LETA. Par Latvijas Dambretes savienības (LDS) valdes priekšsēdētāju ievēlēts Roberts Misāns, kurš amatā nomainījis titulēto Gunti Valneri.

Savukārt par valdes priekšsēdētāja vietnieku kļuvis Benno Butulis. Tikmēr darbu valdē turpinās Raivis Paegle, Vsevolods Teterins un Kārlis Ozols.

Misāns dambreti spēlē kopš bērnības un vairākkārt guvis uzvaras pasaules un Eiropas jauniešu čempionātos. Viņš izcīnījis medaļas arī Eiropas un Pasaules kausos pieaugušajiem individuālajā un komandu konkurencē. Arī līdz šim Misāns rūpējies par dambretes popularizēšanu un jauno sportistu trenēšanu - Teikā darbojas viņa dibinātais Prāta attīstības centrs "Domātprieks", kas regulāri organizē dambretes turnīrus bērniem.

"Esam izvirzījuši virkni uzdevumu, kas jāīsteno, lai Latvijas Dambretes savienība kļūtu par nopietnu šī prāta sporta veida federāciju, ar kuru rēķinās visa Latvijas aktīvā dambretes sabiedrība, valsts, pašvaldību un izglītības iestādes," pauž Misāns. "Mūsu mērķis ir radīt mūsdienīgu dambretes tēlu, sākot ar jaunas LDS mājaslapas un federācijas mājvietas izveidošanu līdz dambretes prestiža celšanai kopumā."

"Veiksim progresīvas izmaiņas organizācijas iekšējā struktūrā, kļūsim sabiedrībai atvērtāki un pieejamāki. Mēs vēlamies veicināt jauno dambretistu skaitu un izaugsmi un sniegt visa veida atbalstu treneriem gan Rīgā, gan reģionos, kā arī atbalstīt dambretes literatūras izdošanu. Viena no mūsu panākumu mērauklām būs veiksmīgi pašmāju labāko sportistu starti starptautiskos turnīros un nākotnē - arī pasaules līmeņa turnīru organizēšana Latvijā," izteicies jaunievēlētais prezidents.

Tiek ziņots, ka ilggadējais Dambretes savienības vadītājs Valneris turpmāk fokusēsies uz augstu personīgo rezultātu sasniegšanu.

Latvijas Dambretes savienība dibināta 1993.gadā, un ir lielākā šī sporta veida organizācija Latvijā.

Izmantotie resursi:
LETA