Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunatnes čempionātā dambretē triumfē "Domātprieks"

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas jaunatnes čempionātā dambretē triumfē "Domātprieks"
"Domātprieka" komanda Latvijas jaunatnes dambretes čempionātā. Foto: Latvijas Dambretes Federācija

Latvijas jaunatnes čempionāta finālā 64 lauciņu dambretē, kas no 11. līdz 16. martam risinājās viesnīcā "Radisson Blu Latvija", par titulētāko ar 14 godalgām kļuvusi prāta attīstības centra "Domātprieks" komanda.

Sacensības norisinājās klasiskajā, ātrajā un ātrspēlē 64 lauciņu dambretē. U18, U10, U13 un U16 vecuma grupas sacensībās bērni no Domātprieka tika pie 14 godalgotām vietām, savukārt otrā labākā ar 13 godalgām bija Bauskas novada BJSS. Deviņas medaļas bija Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolai, kā arī Salaspilij.

Klasiskajā 64 lauciņu dambretē Latvijas jaunatnes čempionāta finālā U8 grupā zēniem uzvaru izcīnīja Aleksandrs Ivanovs (Domātprieks), bet meitenēm Annija Žilinska (Rīgas 72.vidusskola). U10 grupā zēniem par čempionu kļuva Roberts Maikūns (Bauskas NBJSS), bet meitenēm Diāna Malofeja (Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola). U13 grupā zēniem uzvaras laurus plūca Klāvs Norenbergs (Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola), bet savukārt meitenēm Valda Vasariete (Salaspils). U16 grupā zēniem uzvarēja Kristers Lapiņš (Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola), bet meitenēm - Jūlija Poļanska (Rīgas 72.vidusskola).

Latvijas jaunatnes čempionāta finālā 64 lauciņu dambretes ātrspēlē U8 grupā uzvaru izcīnīja Daņils Korotkihs (Domātprieks) un Varvara Ivanova (Domātprieks). U10 grupā par čempioniem kļuva Pēteris Kripāns (Valmiera) un Malvīne Misāne (Domātprieks). U13 grupā uzvarēja Klāvs Norenbergs (Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola) un Diāna Stecka (Salaspils). Savukārt U16 grupā labākos rezultātus parādīja Reinis Štāls (Bauskas novada BJSS) un Valērija Zarovska (Dobeles sporta skola).

Kā trešā disciplīna Latvijas jaunatnes čempionāta finālā bija ātrā dambrete, kur vislabākos rezultātus U8 grupā parādīja Aleksandrs Ivanovs (Domātprieks) un Varvara Ivanova (Domātprieks). U10 grupā uzvarēja Roberts Serpāns (Kuldīgas NSS) un Malvīne Misāne (Domātprieks). U13 grupā uzvaras laurus plūca Klāvs Norenbergs (Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola) un Diāna Stecka (Salaspils). U16 grupā par čempioniem kļuva Vsevelods
Mitrēvičs (BJC Bolderāja) un Neļa Malahovska (Rēzeknes NBJSS).

Sacensības norisinājās pēc Starptautiskās dambretes federācijas noteikumiem – apļa sistēma ar mikromačiem.