Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Kuzņecova otro gadu pēc kārtas sasniedz Latvijas labāko rezultātu Eiropas jauniešu čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Kuzņecova otro gadu pēc kārtas sasniedz Latvijas labāko rezultātu Eiropas jauniešu čempionātā
Latvijas šahisti Eiropas jauniešu čempionātā. Foto: Diāna Matisone

Jaunā Latvijas šahiste Marija Kuzņecova sestdien Bratislavā ieņēma 31. vietu Eiropas jaunatnes čempionātā U10 vecuma grupā, labāko rezultātu no mūsu valsts sasniedzot otro gadu pēc kārtas.

Pērnajā vasarā Eiropas jauniešu čempionāts šahā risinājās Rīgā, toreiz Kuzņecovas 14. vietai U8 grupā esot labākajai starp Latvijas šahistiem. Savukārt vēlāk rudenī viņa izcīnīja septīto vietu pasaules čempionātā U8 grupā, sasniedzot mūsu valstij labāko rezultātu jauniešu sacensībās kopš 2006. gada.

Pērn sacensībās Latviju pārstāvēja vairāk nekā 100 jauno šahistu, bet šogad viņu skaits bija 15. Kuzņecova šogad startēja U10 grupā, deviņās kārtās iekrājot piecus punktus. Pēc pirmajām trim kārtām Kuzņecova ar maksimālajiem trim punktiem bija otrajā vietā kopvērtējumā, bet spriedzi neizturēja, atlikušās divas uzvaras izcīnot vien sestajā un devītajā kārtā.

Piecdesmitniekā iekļuva pieci Latvijas sportisti. 38. vietu U14 grupā meitenēm ar pieciem punktiem izcīnīja Marija Špirkova, U18 grupā meitenēm 4,5 punktus no deviņiem iespējamajiem iekrāja Vita Petrova, ierindojoties 39. pozīcijā, 4,5 punkti 44. vietu U8 zēnu grupā deva Romānam Tolmacevam, kamēr U8 grupā meitenēm ar 3,5 punktiem 46. vietu izcīnīja Lauma Mieriņa.

Zīmīgi, ka diviem Latvijas sportistiem ar pieciem punktiem nepietika, lai sasniegtu piecdesmitnieku - U16 grupā puišiem 52. vietā ar šādu rezultātu bija Aleksandrs Jazdanovs, kamēr U10 grupā 60. pozīcijā palika Arsēnijs Derbeņevs.

Ja Petrova savā pēdējā gadā jauniešos piedzīvoja debiju Eiropas vai pasaules čempionātos, Jazdanovam šīs bija jau devītās starptautiskās meistarsacīkstes.

     [+] [-]

, 2019-08-12 16:21, pirms 5 gadiem
Nav gluži rezultāts, ar ko lepoties. Jaunie dambretisti pēdējos gados viennozīmīgi labāki par šahistiem. Kaut vai šis ieraksts par Eiropas čempionāta 5 medaļās iepretim šaha 31.vietai
Latvijasi izlasei ceturtā vieta Eiropas...