Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš pēc Pasaules kausa sezonas spēlēs divās jaunizveidotās tūrēs

Ints Megnis
Ints Megnis

Samoilovs/Šmēdiņš pēc Pasaules kausa sezonas spēlēs divās jaunizveidotās tūrēs
Samoilovs (no labās) un Šmēdiņš pēc pērn aizvadīta "King of the Court" turnīra
Foto: fivb.org

Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš septembrī piedalīsies jaunizveidotajā "King of the Court" turnīru seriālā, bet vēl pēc tam pāri debitēs ASV notiekošajās sacensībās P1440.

Pagājušajā nedēļā risinājās Eiropas čempionāts, kurā Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja otro vietu, noslēdzot sacensību seriālu, kad vairākas nedēļas pēc kārtas notika svarīgas sacensības. Nākamnedēļ vēl paredzēts Pasaules kausa piecu zvaigžņu turnīrs Vīnē, bet augusta vidū Hamburgā notiks Pasaules kausa fināls. Pēc tā vadošajiem pāriem Pasaules kausa seriālā būs pauze līdz oktobra vidum, kad Ķīnā tiks aizvadītas četru zvaigžņu sacensības, turklāt ar tām sāksies punktu vākšana Tokijas olimpiskajām spēlēm.

"Nākamais lielais turnīrs ir Pasaules kausa fināls, kur tiek astoņas ranga labākās komandas. Mēs par 95% esam tur garantējuši dalību," video intervijā izteicies Samoilovs. "Šogad nav pasaules čempionāta, līdz ar to šīs sacensības būs kā pasaules čempionāts."

Savukārt pēc tam sāksies, Samoilova vārdiem sakot, "visādi interesanti turnīri", kuros piedalīsies arī Latvijas pāris.

""King of the Court" būs četri turnīri, kas notiks 1-2 dienas, ilgstot pāris stundas," skaidrojuši sportisti. "Tajā spēlē vienlaicīgi piecas komandas, kurai vismazāk punktu pēc 20 minūtēm, tā izkrīt."

Šajā seriālā septembrī būs četri turnīri - pa vienam Nīderlandē un Beļģijā, bet divi ASV. Kā iepriekš noteikumus skaidroja organizatori, tā nebūs ierasto divu komandu cīņa vienai pret otru, bet spēles laikā vienības rotēs. Viena laukuma puse būs izaicinātājiem, bet otra būs Karaļa puse. Servēs izaicinātāji - ja Karaļi uzvarēs izspēlē, viņi iegūs punktu un paliks savā pusē. Ja zaudēs, viņi tiek sūtīti nost no laukuma, bet izaicinātāji pārceļas uz Karaļu pusi un spēlē pret nākamo komandu. Vienība, kas savāc vismazāk punktus, izstājas. Vienā šādā turnīrā būs trīs kārtas, sacensībām ilgstot sešas stundas.

Tikmēr P1440 ir jauna līga, kurā arī piedalīsies speciāli ielūgtās komandas. Tās galvenā seja ir trīskārtējā olimpiskā čempione Kerija Velša. Arī šeit notiks četri turnīri, kas visi no septembra beigām līdz decembra vidum tiks izspēlēti ASV.

"Ļoti labi, ka šie turnīri būs, pirms olimpiskās kvalifikācijas varēsim sparingot ar 15 labākajām komandām. Oktobra otrajā nedēļā vēl būs četru zvaigžņu turnīrs Ķīnā un ar to sāksies olimpiskā kvalifikācija. Līdz ar to mums būs ļoti laba iespēja septembrī saglabāt formu," izteicies Samoilovs.

"Kopumā sezona ir laba. Protams, visu laiku gribās labāk, bet bilance ir diezgan veiksmīga, priecē, ka darbu, ko darījām ziemā, varam vasarā parādīt laukumā," paudis Šmēdiņš, sportistiem atgādinot, ka iepriekšējos divos gados viņi cīnījās ar traumām.

     [+] [-]

, 2018-07-25 17:54, pirms 6 gadiem
Janka tāds galīgi iztukšots izskatās!!

     [+] [-]

, 2018-07-27 09:12, pirms 6 gadiem
Treniņi ar maču garšu.
Lieliski!!!
Beidzot sapratu, kas tas par tetovējumu Kreilim uz pleca bija.