Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Volejbola federācija cer nākamgad Jūrmalā rīkot Pasaules tūres 4* turnīru

Ints Megnis
Ints Megnis

Volejbola federācija cer nākamgad Jūrmalā rīkot Pasaules tūres 4* turnīru
Eiropas U22 pludmales volejbola čempionāta noslēgums
Organizatoru foto

Latvijas Volejbola federācija (LVF) cer nākamgad Majoru pludmalē sarīkot Pasaules tūres četru zvaigžņu sacensības, tomēr, lai to varētu izdarīt, nepieciešams atrast kādu lielu ģenerālsponsoru, portālam Sportacentrs.com pastāstīja federācijas ģenerālsekretārs Edgars Zaiženijs.

Pērn Majoros notika Eiropas čempionāta finālposms, bet šogad tika rīkotas nedaudz zemāka līmeņa sacensības - Eiropas U22 čempionāts. LVF jau ilgstoši kā tuvāko gadu mērķi saukusi Pasaules kausa sacensību rīkošanu un tagad Zaiženijs saka, ka "sacensības būs", vienīgi pagaidām nav zināms kāda līmeņa.

"Vēlamies nākamgad kaut ko sarīkot pieaugušo konkurencē, bet tas atkarīgs no sponsoriem. Mūsu nākamais mērķis, kur iet, varētu būt trīs vai četru zvaigžņu turnīrs. Tas ir atkarīgs no vēlēšanām rudenī un pašvaldības, turklāt četru zvaigžņu turnīram nepieciešams lielāks sponsors, jo būs augstākas izmaksas - stadions, balvu fonds," sacīja Zaiženijs, paužot, ka jau pat ir zināmi aptuvenie norises laiki - jūnija un jūlija mija vai augusta un septembra mija. "Vairāk zināsim septembrī, oktobrī. Šobrīd ir ievadītas sarunas, uz Eiropas čempionātu Hāgu bija arī Jūrmalas pilsētas vadība, tomēr nekā konkrēta vēl nav."

"Pēc oficiālā uzstādījuma, lai rīkotu Pasaules kausa posmu, ir jāsāk ar trīszvaigžņu sacensībām, tomēr mums jau ir laba pieredze, tāpēc varbūt varētu uzreiz saņemt četru zvaigžņu turnīru," stāsta ģenerālsekretārs. Pasaules tūres posmi sadalīti gradācijā no vienas līdz piecām zvaigznēm, bet prestižākās piecu zvaigžņu sacensības šobrīd ir tikai trīs, Zaiženijam paužot, ka tās jau ir "kosmoss". "Mans privātais viedoklis ir, ka uz trīszvaigžņu posmu neatbrauks visi labākie, tomēr mums gribētos redzēt visas zvaigznes nevis viduslīmeņa spēlētājus. Tad interese būtu daudz lielāka."

Zaiženijs pauž, ka šogad organizatori centušies sarīkot tikpat labas sacensības kā pērn. Izmaksas lētākas padarījušas mazākās tribīnes, kas izmaksājušas divreiz lētāk, kā arī nav bijusi vajadzība maksāt 100 000 eiro par licenci un 200 000 eiro balvu fondā. "Citas izmaksas palika iepriekšējā līmenī, vienīgi mārketinga sadaļa zemāka. Darbus darām kārtīgi, lai tas visiem paliktu atmiņā kā labs pasākums."

Zaiženijs šobrīd iespējamību, ka nākamgad Latvijā notiks četru zvaigžņu sacensības nosauc kā 50 pret 50, tomēr atzīst, ka bez ģenerālsponsora tās nav iespējams sarīkot, turklāt šobrīd vēl nemaz neesot iestrādnes, kur tādu atrast.

"Jāliek galvas kopā un jādomā. Latvijā tādu būtu grūti atrast, jo mums būtu nepieciešams vēl vismaz 100 000 eiro ieguldījums. Drīz beigsies visi federācijas organizētie lielie pasākumi un tad sāksim domāt par nākamo gadu," saka Zaiženijs. "Par četru zvaigžņu turnīru šobrīd saku 50 pret 50. Turnīrs būs, bet grūti pateikt cik augsta līmeņa. Nevaram to vēl apsolīt."

  +6 [+] [-]

, 2018-08-02 15:58, pirms 6 gadiem
LVF visā savā 'spozmē'. Citāts:

"Vēlamies nākamgad kaut ko sarīkot pieaugušo konkurencē, bet tas atkarīgs no sponsoriem. Mūsu nākamais mērķis, kur iet, varētu būt trīs vai četru zvaigžņu turnīrs. Tas ir atkarīgs no vēlēšanām rudenī un pašvaldības, turklāt četru zvaigžņu turnīram nepieciešams lielāks sponsors, jo būs augstākas izmaksas - stadions, balvu fonds," sacīja Zaiženijs

Citāta paskaidrojums - nu mēs te gribam uztaisīt baigi kruto turnīru, bet ne par savu, bet Latvijas valsts jeb tās iedzīvotāju naudu.
Ceram, ka vēlēšanās ievēlēs īstos caur kuriem mēs šito piķi izsitīsim. Nu WTF kaut kāds.

Būtu labāk par jaunatni un ieguldījumu jaunatnes sportā domājuši.
Bet te - dzīres mēra laikā, kurām nekāda paliekoša labuma Latvijas volejbolam nebūs.

     [+] [-]

, 2018-08-02 17:13, pirms 6 gadiem
Labāk būtu ieguldījuši jaunatnes volejbolā. Pēc dažiem gadiem klasiskais volejbols būs tikai Murjāņos kur būs savākti pēdējie mohikāņi

  +3 [+] [-]

, 2018-08-02 17:57, pirms 6 gadiem
4* turnīrs būtu iespaidīgi.

     [+] [-]

, 2018-08-03 12:25, pirms 6 gadiem
Oo jā, EČ jau bija labs, bet 4* jau sabrauktu arī Pasaules tūres komandas, kruta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja