Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Peldēšanas federācijas prezidents: "Attiecībā uz peldbaseiniem pagaidām ir daudz neskaidrību"

Jānis Celmiņš

Peldēšanas federācijas prezidents: "Attiecībā uz peldbaseiniem pagaidām ir daudz neskaidrību"
Latvijas Peldēšanas federācijas prezidents Aivars Platonovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

“Kopumā vakar pieņemtie lēmumi ir vērtējami pozitīvi. Esam sagaidījuši pat vairāk, nekā sākotnēji solīts, taču attiecībā uz peldbaseiniem pagaidām ir gana daudz neskaidrību,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com saka Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) prezidents Aivars Platonovs.

Jau vēstīts, ka valdība ceturtdien nolēma atļaut organizētus sporta treniņus, taču jāievēro vairāki nosacījumi, no kuriem galvenais ir, ka tajos drīkst piedalīties ne vairāk kā 25 personas. Sporta treniņa laiks iekštelpās nedrīkst pārsniegt trīs stundas, bet ārtelpās ierobežojumu nav. Nodarbības atļauts vadīt personām, kuras atbilst normatīvajos aktos par sporta speciālistu sertifikāciju noteiktajām prasībām. Personām jāievēro divu metru distance. Attiecībā uz peldbaseiniem pagaidām ir gana daudz neskaidrību, taču Izglītības un Zinātnes ministrija (IZM) un Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) šobrīd strādā pie detalizētiem noteikumiem tieši peldbaseiniem.

“Vairāk situāciju varēs komentēt, kad būs redzamas šīs prasības - noteikumi. Lielākās bažas ir par limitiem vienā baseina celiņā,” vakar Ministru kabineta sēdē pieņemtos lēmumus komentē Aivars Platonovs.

Kamēr citas sporta veidu federācijas jau domā par sacensību atsākšanu, Platonovs neslēpj, ka tā šobrīd nav viņa vadītās federācijas prioritāte. “Nākotnes vīzija ir atkarīga no jau minētajām papildus prasībām - ja noteiktais apmeklētāju skaits vienā celiņā būs optimāls (25 metru baseinā vismaz piecas personas), tad var prognozēt, ka lielākā daļa peldbaseinu būs gatavi reāli atsākt savu darbību. Ja šie ierobežojumi būs stingrāki, ir pamatotas bažas, ka vairums baseinu paliks slēgti, jo darbs šādos apstākļos varētu radīt lielākus zaudējumus, nekā dīkstāve. Baseinu darbības atjaunošana ir LPF primārā rūpe. Par sacensībām šobrīd nedomājam un esam gatavi pauzēt līdz pat rudenim,” saka Platonovs.

Viņš arī neslēpj, ka no valdības un iesaistītajām ministrijām tiek gaidīta aktīvāka komunikācija par dažādiem attīstības scenārijiem: “Tas attiecas gan uz sporta iestāžu darbības atjaunošanu, gan uz atbalstu federācijām. Baseinu nevar atvērt tik vienkārši kā sporta zāli - ūdens sagatavošana aizņem piecas līdz pat desmit dienas. Neskaidrība par to, kas būs pēc mēneša, var bremzēt lēmumus par baseinu atvēršanu. Attiecībā uz federāciju, man ir jautājums, vai no valsts būs gaidāms kaut kāds atbalsts, jo ieņēmumi mums nebūs, bet izlašu darbs šajos apstākļos maksās vairāk nekā parasti,” federācijas vadītājs norāda, ka finansiālā situācija viņa vadītajā organizācijā nav spīdoša.