Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Jātnieks Snikus izcīna sudraba medaļu pasaules paraiejādes spēlēs

Ints Megnis
Ints Megnis

Jātnieks Snikus izcīna sudraba medaļu pasaules paraiejādes spēlēs
Rihards Snikus

Latvijas paraolimpiskais jātnieks Rihards Snikus sestdien ASV izcīnīja sudraba medaļu ASV notiekošo pasaules paraiejādes spēļu brīvajā programmā.

Snikus ar zirgu King Of The Dance brīvajā programmā tika ar 76,113%, kas deva otro vietu grupā ar vissmagākajām veselības problēmām. Par čempioni ar 78,867% kļuva itāliete Sāra Morganti.

Pirms tam trešdien Snikus savāca 72,179% un ieņēma ceturto vietu pirmajā disciplīnā.

Snikus startējos jau divās paraolimpiskajās spēlēs. Londonā viņš izcīnīja ceturto vietu, kamēr Riodežaneiro tika pie piektās vietas savā invaliditātes klasē. 2017. gadā Eiropas čempionātā Zviedrijā viņš izcīnīja otro vietu, tomēr pēc šī lielā panākuma paņēma pauzi no sporta, uz zirga izlemjot atgriezties vien pavasarī.

Lai Snikus un viņa komanda spētu nokļūt Amerikā, bija nepieciešami 20 000 eiro. Apzinoties, ka Latvijas Paralimpiskajai komitejai šādu līdzekļu nebija, tika rīkota ziedošanas kampaņa, kuras laikā Riharda atbalstītāji un līdzcilvēki saziedoja nepieciešamo summu.

FEI Pasaules Iejādes spēles norisinās reizi četros gados olimpiskā cikla vidū. Tās ir lielākās iejādes sacensības pasaulē, apvienojot astoņas pasaules čempionāta disciplīnas. Šīs pasaules līmeņa sacensības ilgst divas nedēļas – no 11. līdz 23. septembrim.

     [+] [-]

, 2018-09-23 21:23, pirms 6 gadiem
Pazīstams Rihards ir, apsveicu!