Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Orientieriste Skrastiņa 9. ātrākā pasaulē

Andrejs Siliņš

Orientieriste Skrastiņa 9. ātrākā pasaulē
Aija Skrastiņa
Foto: Henning

Francijā notiekošajā pasaules čempionātā orientēšanās sportā šodien norisinājās finālsacensības garajā distancē, kurā uz starta stājās arī pieci Latvijas pārstāvji. No Latvijas izlases dalībniekiem labāko rezultātu uzrādīja Aija Skrastiņa, izcīnot augsto devīto vietu. Skrastiņa savu 10,3 km garo un ļoti sarežģīto distanci veica ar laiku 1:36:34, zelta medaļas ieguvējai Annikai Billstam no Zviedrijas zaudējot 14 minūtes un astoņas sekundes.

Aijas Skrastiņas iegūtā devītā vieta ir līdz šim augstākais iegūtais rezultāts pasaules čempionāta garajā distancē, ko ieguvis Latvijas izlases pārstāvis. Alīda Ābola 1989. gada pasaules čempionātā garajā distancē izcīnīja bronzas medaļu, startējot PSRS sastāvā. Devītā vieta ir arī augstākais rezultāts, ko Skrastiņa guvusi pasaules čempionātā – 2009. gadā Ungārijā sportiste arī ierindojās devītajā vietā vidējās distances finālsacensībās. Atgādinām, ka vakar sprinta distances finālā Skrastiņa izcīnīja augsto 15. vietu.

Laura Vīķe, kura arī šodien piedalījās garās distances finālsacensībās, izcīnīja 21. vietu ar laiku 1:49:44. Nedaudz sliktāk veicās Latvijas izlases vīriešu kārtas pārstāvjiem Edgaram Bertukam (2:19:49), Kalvim Mihailovam (2:27:03) un Andrim Jubelim (2:27:28), kuri skrēja 15,8 km garu distanci. Viņi attiecīgi ierindojās 31., 38. un 39.vietā. Vīriešu konkurencē, finišējot ar Francijas karogu rokās, par pasaules čempionu kļuva francūzis Tjerī Džordžio (1:47:29). Tas ir jau viņa astotais pasaules čempiona tituls, taču pirmoreiz zelta medaļu viņš izcīnīja garajā distancē.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā turpināsies ar piektdienas finālskrējieniem vidējā distancē, kuros startēs divi mūsu izlases pārstāvji – Edgars Bertuks un Mārtiņš Sirmais. Sacensības noslēgsies ar stafešu cīņām sestdien, 20.augustā. Par Pasaules čempionātu vairāk iespējams uzzināt Latvijas Orientēšanās Federācijas interneta lapā Orientēšanās sports | Latvijas Orientēšanās...

Informāciju sagatavoja
Anda Bīriņa
LOF preses dienests

  -2 [+] [-]

, 2011-08-17 20:05, pirms 13 gadiem
Kā nekā nacionālais sporta veids nr.1

  +1 [+] [-]

, 2011-08-17 20:54, pirms 13 gadiem
es teiktu, 9. izturīgākā pasaulē.
skatījos livestream ar GPS trekingu fonā uz kartes. jāteic, tiešām ellīgi sarežģīta distance. gan dāmām, gan večiem. šitā joņot pa alpu kalniem kā kalnu kazām, piedevām pa akmeņiem, ciršanas atliekām un vēl ierobežotas redzamības apstākļos, ellīgā karstumā, 2 km virs jūras līmeņa..
žēl, ka vīriem nervi neizturēja - noraka jau pašā sākumā. vienīgi Bertukam izdevās saņemties izskriet savā līmenī līdz galam pēc kļūdām sākumā.

Bet nu pateicoties tehnoloģiju attīstībai sekot līdzi OS mačiem ir aizraujošāk nekā biatlonam. Jo īpaši dāmu mačos.