Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Orientierists Krūmiņš Vecrīgā kļūst par pasaules veterānu čempionu

Ints Megnis
Ints Megnis

Orientierists Krūmiņš Vecrīgā kļūst par pasaules veterānu čempionu
Jānis Krūmiņš (centrā) uz pasaules čempionāta goda pjedestāla. Foto: Jānis Ligats

Latvijas orientierists Jānis Krūmiņš svētdien Vecrīgas ielās uzvarēja pasaules veterānu čempionāta sprinta sacensībās.

Pasaules čempionāts, kas pulcējis vairāk nekā 3500 dalībniekus no vairāk nekā 40 pasaules valstīm, sestdien sākās ar sprinta kvalifikāciju Dzegužkalnā, to pārvarot arī daudziem mūsu valsts sportistiem. Svētdien Vecrīgas ielās tika aizvadītas finālsacensības, bet pēc tam apbalvošana notika pie Brīvības pieminekļa. Latvija pirmajā dienā tika pie vienas medaļu, jo M40 grupā uzvaru izcīnīja nesenais Latvijas izlases dalībnieks Krūmiņš, kurš 3590 metrus garo distanci ar 18 kontrolpunktiem veica 13 minūtēs un 25 sekundēs, tuvāko konkurentu Mihailu Vinogradovu no Krievijas apsteidzot par iespaidīgām 42 sekundēm.

Tāpat šajā distancē septīto vietu izcīnīja Toms Veits, kurš no čempiona atpalika par minūti un 41 sekundi.

Vēl no Latvijas M35 grupā labākais bija devīto vietu izcīnījušais Kristaps Jaudzems, M45 grupā desmito vietu izcīnīja Ivars Žagars, M50 grupā labākais no mūsu valsts bija Guntis Arnicāns, kurš tika pie 30. vietas, kamēr M55 grupā mājiniekiem labākā bija 27. vieta, to gūstot Guntim Dudem. M60 grupas sacensībās ceturto vietu izcīnīja Ivars Pucens, kamēr sestais bija Andris Kosmačevs, M65 grupā labākais bija 69. vietu ieņēmušais Uldis Alksnis, kamēr M70 grupā neviens no mājiniekiem netika starp 80 A fināla dalībniekiem, bet B finālā 19. vietu ieņēma Arnolds Kučinskis, savukārt starp M75 grupas dalībniekiem pie 40. vietas tika Pēteris Novikovs. Vēl vienu augstu rezultātu Latvija izcīnīja M80 grupā, sestajam esot Rodrigo Slaviņš, kamēr M85 grupā ceturtajā vietā sacensības noslēdza Jānis Pommers.

Dāmām W35 grupā 15. vietu izcīnīja Linda Krūmiņa, W40 grupā devītā bija Dina Zobene, kamēr W45 grupā ceturto vietu izcīnīja joprojām Latvijas elites izlasē esošā Irita Puķīte, bet devītā bija Zaiga Ozoliņa. Starp W50 grupas sportistēm piekto vietu izcīnīja Ilze Lapiņa, bet W55 grupā ceturtā bija Odeta Turka, kura no iespējas kāpt uz goda pjedestāla atpalika nieka divas sekundes. W60 grupā labākā bija 36. vietu guvusī Velga Buša, bet W65 grupā pie trīspadsmitās vietas tika titulētā Alīda Ābola, kura ir pirmā latviete pasaules čempionāta medaļniece un daudzkārtēja pasaules veterānu čempione. Arī W70 grupā Latvijai labākā bija trīspadsmitā vieta, ko atnesa Māra Plaude, bet W75 grupā 17. vietu izcīnīja Māra Bolšteina. Divas vietas desmitniekā Latvija izcīnīja W80 grupā, kurā piektā bija Aija Andersone, tikai četras sekundes atpaliekot no goda pjedestāla, bet devīto vietu guva Ilze Bruce, bet W85 grupā septīto vietu izcīnīja Raisa Mazzariņa.

Pirmdien pasaules čempionātā ir atpūtas diena, bet otrdien sacensības turpināsies Bumbukalnā ar kvalifikāciju vidējai un garajai distancei.

     [+] [-]

, 2019-07-08 16:14, pirms 5 gadiem
Sportisti malači, tur nav nekādas viņu vainas, bet šaubos, vai pareizi lietot jēdzienu "pasaules čempions", ja oficiālie rezultāti gandrīz visās distancēs tika anulēti dēļ aizslēgtiem vārtiem, kuri kartēs bija iezīmēti kā atvērti (vairāk par šo https://lof.lv/forums?fid=1 ).