Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Nesmukumi Rīgā: anulēta liela daļa rezultātu pasaules orientēšanās veterānu čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Nesmukumi Rīgā: anulēta liela daļa rezultātu pasaules orientēšanās veterānu čempionātā
Pasaules veterānu čempionāta sacensības Vecrīgā. Foto: Mareks Gaļinovskis

Trases problēmu dēļ anulēta lielākā daļa no svētdien Vecrīgā notikušo pasaules čempionāta veterāniem orientēšanās sportā sprinta sacensību rezultātiem, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja sacensību preses sekretārs Juris Vaidakovs. Tas noticis, jo nav tikuši atslēgti kādi vārti, kuri kartē bija atzīmēti, ka tiem jābūt atvērtiem.

"Kartē bija iezīmēts, ka vārtiem Konventa sētā jābūt vaļā, bet tie tā arī netika atslēgti. Distances direktors to konstatēja pusstundu pirms starta, tomēr tos izdevās atslēgt vien 45 minūtes pēc sacensību sākuma. Līdz ar to daudzi sportisti, kuri izvēlējās šo maršrutu, zaudēja laiku," atklāj Vaidakovs. "Neanulēja rezultātus vienīgi tajās distancēs, kurās maršrutā nebija iekļauta iespēja izvēlēties skriet caur šo vietu."

"Viss bija sarunāts, visi bija informēti, ka vārtiem jābūt vaļā, tomēr kāds nebija kaut ko izdarījis līdz galam. Namīpašnieka nolaidības dēļ radītas lielas problēmas," pauž sacensību preses sekretārs.

Vaidakovs stāsta, ka arī par rezultātu anulēšanu ir iesniegti vairāki protesti, līdz ar to oficiālie sacensību rezultāti joprojām nav zināmi. "Citu grupu sportisti uzskata, ka viņu maršrutus šī vieta tik ļoti neietekmēja."

Kā zināms, pēc sākotnējiem rezultātiem Latvija tika pie vienas medaļas, jo M40 grupā ātrākais bija Jānis Krūmiņš, tomēr Vaidakovs atzīst, ka arī šī klase ir starp tām, kurām ir anulēti rezultāti, līdz ar to Latvijai medaļu "šobrīd nav".

Pasaules čempionāts pulcējis vairāk nekā 3500 dalībniekus no vairāk nekā 40 pasaules valstīm. Pirmdien sacensībās ir atpūtas diena, bet otrdien meistarsacīkstes turpināsies Bumbukalnā ar kvalifikāciju vidējai un garajai distancei.

  +4 [+] [-]

, 2019-07-08 17:19, pirms 5 gadiem
Vot šitas kretinē nenormāli. Jo daudziem tā ir dzīves norma - kaut ko sarunāt, pēc tam (vai jau pat tajā pašā momentā) kaut ko aizmirst, kaut ko nesaprast utt.

  -2 [+] [-]

, 2019-07-08 17:37, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Vot šitas kretinē nenormāli. Jo daudziem tā ir dzīves norma - kaut ko sarunāt, pēc tam (vai jau pat tajā pašā momentā) kaut ko aizmirst, kaut ko nesaprast utt.
Tāpat kā ar dažam labam solītiem musariem?

 +12 [+] [-]

, 2019-07-08 18:19, pirms 5 gadiem
Es šeit saskatu arī organizatoru vainu, pirms sacensībām tādi objekti ir jāpārbauda, lai tas būtu ne tikai uz papīra saskaņots, bet reāli fiziski arī atainots trasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2019-07-08 19:13, pirms 5 gadiem
Janchukinshh rakstīja: Es šeit saskatu arī organizatoru vainu, pirms sacensībām tādi objekti ir jāpārbauda, lai tas būtu ne tikai uz papīra saskaņots, bet reāli fiziski arī atainots trasē.
Tas šajā stāstā ir visnesaprotamākais- organizatori par aizslēgtajiem vārtiem esot zinājuši, bet nekas taustāms (piemēram, dalībnieku informēšana) lietas labā netika darīts.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-08 20:03, pirms 5 gadiem
biskaps rakstīja: Tāpat kā ar dažam labam solītiem musariem?
Ko?

     [+] [-]

, 2019-07-08 20:06, pirms 5 gadiem
iihf750 rakstīja: Ar mani ari😋 ko sarunā es bieži uzmetu un? Letlandija tā ir normāla lieta tpc aizpis pakji
Tu esi izņēmums, tu drīksti. Kā viens no maniem top3 SC komentētājiem. Konkrētāk, otrais.

     [+] [-]

, 2019-07-08 22:54, pirms 5 gadiem
iihf750 rakstīja: Ar mani ari😋 ko sarunā es bieži uzmetu un? Letlandija tā ir normāla lieta tpc aizpis pakji
Karma ir tāda netverama padarīšana, kas kā bumerangs atgriežas visnegaidītākajā brīdī. Jaukus tev pārsteigumus, debiloīd.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-09 01:19, pirms 5 gadiem
Nu, vispār jau, ja bija sarunāts, ka būs vaļā, bet nebija, organizatori varētu arī atlauzt. Lai jau īpašnieki sūdzas pēc tam, ja pietiek nekaunības.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja