Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijas orientieristiem trīs medaļas pasaules skolēnu čempionāta ievadā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas orientieristiem trīs medaļas pasaules skolēnu čempionāta ievadā
Elza Ķuze (pa kreisi) un Kristīne Brunere (pa labi) uz pasaules skolēnu čempionāta goda pjedestāla. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija

Latvijas jaunie orientieristi šonedēļ kuplā skaitā piedalās Igaunijas pilsētā Otepē notiekošajā pasaules skolēnu čempionātā orientēšanās sportā, pirmajā dienā garajā distancē tiekot pie trim medaļām.

Meiteņu vecākajā grupā, kur startēja valstu izlases, sudrabs un bronza bija attiecīgi Elzai Ķuzei un Kristīnei Brunerei. Sportistes veica 5100 metru distanci ar 11 kontrolpunktiem, uzvaru svinot zviedrietei Hannai Lunbergai, kura Ķuzi apsteidza par 36, bet Bruneri par 64 sekundēm.

Savukārt jaunāko meiteņu konkurencē skolu vērtējumā sudraba godalga bija Agnesei Jaunmuktānei no Smiltenes vidusskolas.

Vietas labāko sešiniekā bija vēl virknei latviešu - piektās vietas bija Audrim Odo Vītoliņam, Emīlam Lazdānam un Anetei Strautai (W2 Selected), bet sesto vietu savā grupā izcīnīja Dāvis Šolmanis.

Visus rezultātus iespējams apskatīt ŠEIT.

Sacensības piektdien turpināsies ar vidējo distanci, bet sestdien tiks aizvadītas komandu sacensības.