Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs - pasaules junioru čempionāta finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs - pasaules junioru čempionāta finālā
Andžejs Ļebedevs iekļuva pasaules junioru čempionāta finālā.

Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs iekļuva pasaules junioru čempionāta finālā. Pusfinālsacensībās Pardubices mototrekā Čehijā vinš ļoti spēcīgā konkurencē ieguva 11 punktus un ieņēma 4. vietu. Finālā iekļuva pirmie pieci.

Sacensību sākums Andžejam ļoti sekmīgs nebija - pirmajā braucienā viņš piekāpās 2013. gada Eiropas junioru čempionam (Andžejs toreiz bija otrais) dānim Mikelam Mihelsenam un zviedram Fredrikam Engmanam. Lietus dēļ sacensībās bija divas nelielas pauzes, taču tās daugavpilietim acīmredzot nāca tikai par labu. Savā nākamajā braucienā viņš piekāpās tikai polim Pāvelam Pžedpeļskim, bet tad divus pēc kārtas braucienus uzvarēja. Pirms pēdējās braucienu sērijas Ļebedevam bija 9 punkti. Pēdējā braucienā viens no konkurentiem bija šā gada Lielbritānijas junioru čempions Kails Hovarts, kura rēķinā arī bija 9 punkti un tieši viņu Andžejam vajadzēja atstāt aiz sevis, taču bija vēlams arī iegūt vismaz divus punktus. Tas arī izdevās - uzvarēja polis Adrians Gala, Ļebedevs bija otrais, bet Hovarts - trešais.
Par pusfinālā uzvarētāju ar 15 no 15 iespējemajiem punktiem kļuva Pžedpeļskis, vēl finālā iekļuva arī Viktors Kulakovs no Krievijas, dānis Mihelsens un austrālietis Bredijs Kurcs. Finālā būs trīs posmi - Lonigo mototrekā Itālijā, Lubļinas mototrekā Polijā un arī Pardubicē.
Šodien Žarnovicas mototrekā Slovākijā finālā centīsies tikt Jevgeņijs Kostigovs, bet Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks šodien Lendavā (Slovēnija) spēkosies par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālā.