Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejam Ļebedevam lielisks mačs Elitserien čempionātā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejam Ļebedevam lielisks mačs Elitserien čempionātā
Andžejam Ļebedevam līdz šim labākais mačs Zviedrijas Elitserien čempionātā - 13 punkti Eskilstunā.

Savu līdz šim labāko maču Zviedrijas spīdveja virslīgā jeb Elitserien čempionātā aizvadīja Andžejs Ļebedevs - viņš atveda 13 punktus "Rospiggarna Hallstavik" komandas labā izbraukuma mačā pret "Ikaros Smederna Eskilstuna" un bija viens no galvenajiem savas komandas uzvaras kaldinātājiem - 51:39.

Abām komandām pirms tikšanās Eskilstunas mototrekā bija pa 4 punktiem un abām bija ļoti svarīgi uzvarēt, lai iegūtu labākas izredzes tikt pirmajā četriniekā jeb pusfinālā. Andžejs Ļebedevs aizvadīja savu, iespējams, vispār labāko maču šajā sezonā.
Pirmos divus braucienus viesi uzvarēja ar 5:1 un otro dubultuzvaru atveda Ļebedevs kopā ar Jonu Lindmanu. Diemžēl jau savā nākamajā braucienā Lindmans krita, guva savainojumu un tika nogādāts slimnīcā, bet viņa vietā 4. braucienā izbrauca tieši Ļebedevs un kopā ar slovāku Martinu Vaculiku atveda 4:2 uzvaru (Andžejs finišēja trešais) - 18:6 pēc četriem braucieniem. Savos nākamajos četros braucienos Andžejs trīs reizes bija otrais un vienreiz uzvarēja, turklāt viņš pa reizi pārliecinoši pieveica gan Grigoriju Lagutu, gan pasaules junioru čempionāta līderi dāni Mikelu Mihelsenu. 10. braucienā Andžejs un Vaculiks trešo reizi šajā mačā veda 5:1, taču slovāks pēdējā līkumā pirms finiša izstājās motocikla defekta dēļ - 5:1 vietā sanāca 3:3 un 35:25 piecus braucienus pirms beigām. Ļoti svarīgs Andžejam un komandai bija 11. brauciens, kurā Ļebedevs viens (Lindmanam trauma, bet tieši viņš bija rezervists, kuru neviens aizstāt nevar) stājās pret Pšemislavu Pavļicki un Linusu Eklēfu. Mājinieki cerēja uz 5:1 uzvaru un intrigas atgriešanos, viņiem izdevās starta taisnē atstāt Andžeju trešo, taču neizdevās noturēt viņu trešajā vietā - Andžejs apsteidza Eklēfu un biju tuvu tam, lai tiktu garām arī Pavļickim - 2:4 un 37:29. Nākamos divus braucienus viesi uzvarēja ar 4:2 un mača liktenis bija izšķirts.
13 punktus viesu labā atveda Ļebedevs un šā gada Pasaules kausa ieguvējs, 2011. gada pasaules vicečempions Andreass Junsons, 10 punkti - Vaculikam. Tie bija trīs vaļi, kas nodrošināja "Rospiggarna" komandai uzvaru. Andžejam šī sezona pagaidām nav īpaši sekmīga un tāpēc jācer, ka teicamais sniegums otrdienas vakarā Eskilstunā kļūs par lūzuma punktu.
Pēc šā panākuma "Rospiggarna" turnīra tabulā pakāpās uz 4. vietu. Pirmās trīs vietas stabili ieņem "Indianerna" (15 punktu), "Elit Vetlanda" (14) un "Dackarna" (13), bet par ceturto vietu vēl sīvi spēkosies pārējās četras komandas ("Rospiggarna" ir 6 punkti, "Piraterna" un "Ikaros Smederna" - pa 4, bet "Lejonen" - 3, turklāt komandām ir dažāds aizvadīto maču skaits), tāpēc uzvara viesos pār vienu no konkurentiem cīņā par iekļūšanu pusfinālā ir īpaši svarīga.