Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ķastam Puodžukam spēcīgi konkurenti Abensbergā un vieta Nice līgas kārtas septiņiekā kopā ar Andžeju Ļebedevu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ķastam Puodžukam spēcīgi konkurenti Abensbergā un vieta Nice līgas kārtas septiņiekā kopā ar Andžeju Ļebedevu
Ķastam Puodžukam būs ļoti spēcīgi konkurenti GP pretendentu 1/4 finālā Abensbergā, taču starp septiņiem labākajiem viņam ir pa spēkam tikt.

Savus konkurentus 2016. gada spīdveja "Grand Prix" pretendentu kvalifikācijas sacensībās jeb 1/4 finālā 25. maijā Abensbergā (Vācija) uzzināja Ķasts Puodžuks. Tikt starp pirmajiem septiņiem un līdz ar to GP pretendentu pusfinālā nebūs vienkārši, jo konkurenti ir ļoti spēcīgi.

Jau iepriekš GP pretendentu pusfinālā iekļuva Maksims Bogdanovs, bet Andžejs Ļebedevs iekļuva pusfinālā rezervista lomā. Atgādināšu, ka viens no pusfināliem 27. jūnijā risināsies CSDD Biķernieku mototrekā Rīgā (otrs - Terencāno mototrekā Itālijā).
No katra 1/4 finālā pusfinālā tiek septiņi labākie plus viens rezervists un Abensbergā uz septiņām pirmajām vietām ir vismaz 10-12 pretendentu, turklāt arī pārējie konkurenti nav nekādi "ūdens vedēji". Ķastam Puodžukam būs 16. starta numurs un jau savā pirmajā braucienā viņš tiksies ar pagājušā gada Pasaules kausa ieguvēju Dānijas izlases rindās, kā arī Eiropas vicečempionu Peteru Kildemandu, ar austrālieti Semu Mastersu un vācieti Kevinu Volbertu. Austrālietis un vācietis varbūt arī nav pieskaitāmi favorītiem, taču viņi spēj atņemt punktus jebkuram (turklāt Volbertam, tāpat kā citiem vācu spīdvejistiem, šis mototreks zināms labāk nekā jebkuram no ārzemniekiem). Noteikti jāmin 38 gadus vecais polis Gžegožs Valaseks, kurš ir divkārtējs Pasaules kausa ieguvējs Polijas izlases sastāvā, 2004. gada Polijas čempions, 2006. gada Eiropas vicečempions un Itālijas GP finālists 2009. gadā. Starp konkurentiem ir divi šā gada GP seriāla dalībnieki - zviedrs Tomass H.Junasons un brits Kriss Hariss, kā arī vācietis Martins Smolinskis, kurš pērn uzvarēja pirmajā GP posmā Jaunzēlandē. Starp konkurentiem ir arī 2013. gada Eiropas čempions un GP posma uzvarētājs slovāks Martins Vaculiks, 2013. gada Eiropas junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs francūzis Dāvids Bellego, vācu talants Kais Hikenbergs, zviedrs Kims Nilsons, dānis Rasmuss Jensens, čehs Tomāšs Suhāneks, argentīnietis Nikolass Kovati, kurš startē ar Itālijas motosporta federācijas licenci, un pieredzējušais ungārs Norberts Magosi. Visi pazīstami braucēji.

Svētdien Ķasts Puodžuks aizvadīja ļoti labu maču pret Bidgoščas "Polonia" komandu Polijas NIce spīdveja līgā, atveda savai komandai 12 punktus un pirmo reizi šajā sezonā tika iekļauts Nice līgas kārtas simboliskajā septiņniekā līdzjutēju vērtējumā. Otro reizi šosezon starp kārtas labākajiem ir Andžejs Ļebedevs. Vēl 4. kārtas "All Star" septiņniekā līdzjutēji iebalsoja Mateušu Ščepanjaku no Ostruvas komandas, austrālieti Troju Batčeloru no Ribņikas ROW, Sebastianu Ulameku (15 punkti no 15 iespējamajiem!) no ROW, Rūni Holtu no Ostruvas komandas un viņa komandas biedru junioru Oskaru Ajtneru-Gollobu (leģendārā Tomaša Golloba brāļa Jaceka dēls). Izņemot ļebedevu, visi pārējie kārtas septiņniekā iebalsoti pirmo reizi.

     [+] [-]

, 2015-05-12 14:34, pirms 9 gadiem
Vakar bija Sporta Studijā sižets par spīdveju Daugavpilī.. intervēja ari Andžeju Ļebeģevu - izskatījās ka viņam piesprausta bēdīgi slavenā - georga lentīte?

Tā bija?