Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Loko" pirmo reizi klūp. Pamatīgi.

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Loko" pirmo reizi klūp. Pamatīgi.
Tikai Antoniu Lindbeku varētu uzteikt par paču Ribņikā pret ROW.

Pirmo zaudējumu Polijas Nice spīdveja līgas čempionātā piedzīvoja Daugavpils "Lokomotīves" komanda, kas gandrīz 10 000 skatītāju un Ribņikas pilsētas mēra klātbūtnē viesos ar 30:60 piekāpās ROW komandai. Zaudējums spēcīgajai Ribņikas komandai, kas šosezon tēmē uz Ekstralīgu, tās mototrekā nav nekas pārsteidzošs, taču rezultāts...

Mača sākums neliecināja, ka varētu būt tāda sagrāve. Pat mūsējo zaudētajos braucienos bija sīva spēkošanās un skaista cīņa, turklāt "Loko" motobraucējiem nereti izdevās uzvarēt startā, izvirzīties vadībā un tikai sava mototreka "taciņu" labāka pārzināšana ļāva mājiniekiem apsteigt vienu vai abus mūsu braucējus.
Pēc 8 no 15 braucieniem rezultāts bija 29:19 mājinieku labā, jau tad varēja nojaust, ka no pirmā zaudējuma šoreiz izvairīties diezin vai izdosies, taču tika gaidīta spēkošanās par rezultātu, kas ļautu reāli revanšēties savā mototrekā ar lielāku punktu starpību un iegūt trīs punktus. Bet... Trīs no nākamajiem četriem braucieniem daugavpilieši zaudēja ar 1:5 un vienu ar 2:4 - 24:48 pirms trim pēdējiem braucieniem. Tajos mājinieki vēl vairāk palielināja savu pārsvaru - 60:30.
"Lokomotīves" rindās var uzteikt tikai Antoniu Lindbeku, kurš mačā ar savu bijušo komandu uzvarēja divos braucienos (vēl viena uzvara braucienā no mūsējiem tikai Andžejam Ļebedevam) un atveda 9 punktus (viena izstāšanās). Pa 6 punktiem Fredrika Lnddgrena un Andžeja Ļebedeva rēķinā, tikai pa 4 - Maksimam Bogdanovam un Jūnasam Kīlmekorpi. Tikai viens punkts Ķastam Puodžukam un arī tas lielā mērā tāpēc, ka izstājās Dakota Norts... Jau kuro maču šajā sezonā Ķasts aizvada krietni sliktāk nekā no viņa tiek gaidīts un nekā viņš ierasti aizvadīja.
ROW komandā 15 no 15 iespējamajiem punktiem atveda Sebastians Ulameks, 12 punktu 19 gadus vecajam austrāliešu talantam Maksam Frikem, 11 - Damjanam Baļinskim.
"Lokomotīve" ar 10 punktiem saglabā pirmo vietu Nice spīdveja līgā. Pa 8 punktiem ir ROW un Ostruvas "Ostrovia" komandām. Otro riņķi mūsējie sāks 21. jūnijā tieši ar maču Ostruvā. Savukārt jau šovakar Ļebedevs un Puodžuks brauks Eiropas čempionāta fināla pretendentu izšķirīgajās sacensībās Toruņā.