Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Biķerniekos 10. jūnijā prezentēs spīdveja skolu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Biķerniekos 10. jūnijā prezentēs spīdveja skolu
Latvijas labākie spīdveja meistari Biķernieku mototreku iemēģināja jau pērn. Tagad te veidojas spīdveja skola.

Pareizāk - tā sākumā būs vēl tikai spīdveja sekcija, bet jau tuvākajā nākotnē CSDD Biķernieku kompleksajā sporta bāzē (BKSB) taps Rīgas spīdveja skola. Tas ir pirmais solis spīdveja atdzimšanai galvaspilsētā ne tikai ar sacensībām, bet arī ar savu komandu.

BKSB mototrekā ir uzklāts jauns (citādāks) segums un jau no plkst. diviem dienā 10. jūnijā to iemēģinās jaunie spīdvejisti no Daugavpils "Lokomotīves" skolas, bet plkst. trijos notiks topošās Rīgas spīdveja skolas prezentācija. Trenera lomā jau darbojas bijušais (un viens no labākajiem) Rīgas "Ceļinieka" braucējiem Antonijs Kušels, ir jau arī pirmie interesenti, taču viņi vēl pagaidām nebrauks, jo viņi vēl pagaidām neprot to darīt. Toties tagad viņiem būs iespēja sākt pa īstam apgūt spīdveja ābeci - spīdveja sekcijai tiks dāvāti desmit ekipējuma komplekti un pāris motocikli.
Pasākumā piedalīsies Latvijas motosporta federācijas prezidents Dzintars Jaundžeikars, treka komisijas vadītājs un pirmais Latvijas trīskārtējais čempions Vladimirs Ribņikos (viņš ir arī Latvijas GP darba grupas vadītājs) un BKSB direktors Aivars Aksenoks. Varēs uzzināt par tuvākām un tālākām iecerēm, taču svarīgākais ir tas, ka Rīga sāk no pamatiem - proti, ar spīdveja skolas izveidošanu un jauniešu piesaistīšanu šim dinamiskajam sporta veidam nevis ar mākslīgas komandas radīšanu (sapirkšanu).
Braukšanu nelielā treniņā jeb improvizētās sacensībās demonstrēs 12-15 gadus veci Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja skolas zēni, lai rīdzinieki klātienē redz, kā viņu vienaudži vai nedaudz vecāki zēni jau ir iemācījušies braukt. Tas būs tikai labs papildus stimuls arī pašiem mācīties spīdveju. Starp citu, starp šiem zēniem ir daži ļoti talantīgi puiši, uz kuriem jau pēc 2-3 gadiem cer "Loko" spīdveja komanda.
Biķerniekos 27. jūnijā risināsies 2016. gada "Grand Prix" pretendentu pusfināls, kurā piedalīsies arī Maksims Bogdanovs, Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks, tāpat šosezon iecerētas vairākas amatieru (lasi - arī jauno braucēju) sacensības ar Latvijas un Igaunijas motobraucēju piedalīšanos. Kas zina, varbūt rudens pusē jau parādās arī kāda pirmā Rīgas atdzimstošā spīdveja bezdelīga...

     [+] [-]

, 2015-06-05 21:41, pirms 9 gadiem
Interesanti, vai autors pats jebkad kādu "Ceļinieks" / Rigatrans gonku redzējis? Kušels - viens no labākajiem? Viņš bija no tiem 1 punkta braucējiem, kuri savu punktiņu dabuja, ja kāds nokrita. Kur tad Birzaks, Zemžans, Boris, Vītols, Dobums?

     [+] [-]

, 2015-06-09 12:45, pirms 9 gadiem
Mukurs rakstīja: Interesanti, vai autors pats jebkad kādu "Ceļinieks" / Rigatrans gonku redzējis? Kušels - viens no labākajiem? Viņš bija no tiem 1 punkta braucējiem, kuri savu punktiņu dabuja, ja kāds nokrita. Kur tad Birzaks, Zemžans, Boris, Vītols, Dobums?
Gruti pateikt, ko vini pas`laik dara, bet nu Kus`els starp labakajiem tochno nav bijis