Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Debitante Monta Beierbaha negaidīti pārsteidz autokrosa bagiju sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Debitante Monta Beierbaha negaidīti pārsteidz autokrosa bagiju sacīkstēs
Monta Beierbaha
Foto: Gatis Krastiņš, eveautosports.lv

Svētdien, 24. aprīlī, Smiltenē Tepera autotrasē startēja Latvijas un Baltijas Čempionāts autokrosā. Uz starta stājās arī EVEautosports autokrosa komanda, Monta Beierbaha (B600), Raimonds Mūrnieks (1600) un Ainārs Kenigsbergs (2000Super).

Jāsaka gan, ka autokrosa svētkus pabojāja laika apstākļi. Lietus bija stipri samērcējis trasi pirms sacensībām, kā arī trešajā kvalifikācijā un finālos jau lija diezgan spēcīgi. Līdz ar to sacīkste izvērtās gana smaga ne tikai mūsu sportistiem. Uzreiz jāpiebilst, ka sacensības bija lieliski noorganizētas- laika kontrole, kvalifikācijas un fināli norisinājās vienā elpas vilcienā, tāpēc sakām lielu paldies Tepera autotrases saimniekam Vairim Trallam.

Kā atzina Raimonds Mūrnieks (1600), savu sporta auto salicis pēdējās nedēļas laikā. Kontrollaikos Raimonds ieguva trešo vietu un pirmo kvalifikāciju pabeidza kā otrais. Šķita, ka diena iesākusies lieliski, bet jau otrajā kvalifikācijā Raimonda automašīnai apstājās benzīna sūknis, trešajā kvalifikācijā un fināla pievīla pusass.

Aināra Kenigsberga ( 2000 Super) automašīna jau kontrollaikos saniķojas, kā rezultātā pazūd elektrība, līdz ar to kontrollaikos iegūta divpadsmitā vieta. Pirmais kvalifikācijas brauciens Aināram samērā veiksmīgs un iegūta trešā vieta. Otrajā kvalifikācijā piemeklē problēmas ar ātruma pārslēgu, kā rezultātā daļa no kārbas pārnesumiem nav pieejami, finišā piektais. Trešās kvalifikācijas finišā Ainārs ceturtais. Finālā iegūta septītā vieta starp divpadsmit finālistiem.

Visveiksmīgāk pirmo posmu aizvadīja Monta Beierbaha (B600). Piebildīsim, ka Montai šī bija debijas sacīkste B600 bagiju ieskaitē. Iepriekšējā sezonā Monta lieliski startēja 2000 Super klasē, kur sarūpēja ne vienu vien pamatīgu pārsteigumu. Smiltenes sacensību Monta sāka ar septīto vietu kontrollaikos. Pirmā kvalifikācija bija uguns kristības un iegūta sestā vieta. Lieliski startējot otrajā kvalifikācijā Montas aizsargbrillēm rodas defekts, kā rezultātā ir spiesta pat uz brīdi apstāties, šajā kvalifikācijā devītā vieta. Trešajā kvalifikācijā šķiet ka Monta tā īsti ir apradusi ar bagiju, ātrumu un trases apstākļiem – sestā vieta. Un visbeidzot fināls, kur Monta lieliski aizvada visus septiņus apļus un finišē ceturtajā vietā no desmit finālistiem.

Kopvērtējuma punktus komandas un individuālajās ieskaitēs EVEautosports autokrosa komanda turpinās krāt jau 28. maijā, kad LČ otrais posms norisināsies Vecpils autokrosa trasē. Otrajā posmā uz starta redzēsim arī Lauri Robertu, kurš startēs 2000 SUPER klasē. Kā arī komandas jauno dalībnieku Linardu Jasonu (Mini), kurš Smiltenē kāpa uz goda pjedestāla kā trešās vietas ieguvējs.

Izmantotie resursi:
- WWW.EVEAUTOSPORTS.LV