Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Beta bagiju" klasē Smiltenes autokrosā startēs astoņi braucēji

Juris Grīns
Juris Grīns

Svētdien gaidāmajām Latvijas čempionāta un Baltijas kausa izcīņas pirmajam posmam, kas norisināsies Smiltenē, pieteikumā atrodami astoņi Beta bagiji, no tiem pieci būs piloti debitanti.

No līdzšinējā Latvijas Bērnu čempionāta dalībnieku sastāva kaujas gatavībā palikuši Everts Henilāns un Krišs Miķelis Aploks, kā arī kaimiņmeitene Kamila Kuraite. Vai tas nozīmē, ka čempionāta pirmās vietas jau sadalītas – laiks rādīs. Galvenā ziņa – ar vai bez Lietuvas jauno braucēju palīdzību, klasē būs kādu laiku nebijis sportistu sastāvs.

Jāpiebilst, ka trīs Lietuvas braucēji – Kamila, un debitanti Skaiste Prašukaite un Normants Lepšis (dēls B1600 klases braucējam Ričardam) varētu būt regulāri viesi Latvijas čempionātā.

Henilāns, spriežot pēc pēdējo gadu snieguma, šogad uzskatāms par galveno favorītu, ja vien kāds no debitantiem neparādīs īpašu sniegumu. Šogad ceļš uz čempiona titulu ir vaļā, jo skatuvi pametuši pēdējo gadu Beta bagiju valdnieki Daniels un Ričards Špaki.

Aploks pērn strauji progresēja un, lai arī atsevišķos posmos gadījās pa kādai braukšanas kļūdai, jaunais sportists būs regulārs pjedestāla pozīciju pretendents.

Par debitantiem. Pārsteigums no Jeršovu ģimenes – pērn debitējušo Kitiju nomainīs jaunākais brālis Marks. Šķiet, jaunā dāma pastiepusies un būs izaugusi no Beta bagiju kokpita. Zināmā mērā žēl, jo Kitija šogad varētu būt interesants spēlētājs pjedestālu dalīšanā! Ko rādīs Jeršovs juniors?

Arī pārējie divi debitanti ir autosportā jau esošu sportistu dēli. Markuss Ūtēns ir 2000 Super klases fragmentārā dalībnieka Anda Ūtēna atvase. Arī Andis svētdien gribēja būt uz starta, taču dažādu apsvērumu dēļ startēt nevarēs.

Savukārt Linards Jasons ir aprindās zināmā Raivo Jasona juniors. Raivo LAF ietvaros zināms kā Alda Zēberga viens no tehniķiem, pats aizvadījis pāris cīņas folkreisā.

Šķiet, tieši debitantu sniegums sarūpēs lielāko intrigu pirmajos posmos, jo „veterānu” spēku samērus uzrāda iepriekšējo sezonu rezultāti. Un tas, ka Beta bagiju klase pirmajā posmā pārliecinoši pārlēkusi kvoruma atzīmei, ir īpaši iepriecinoši. Noprotams, ka no Latvijas sportistu puses šis vēl nav klases galīgais sastāvs.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv