Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Arī WRC grib pārvērst par elektrisko mašīnu čempionātu

Juris Grīns
Juris Grīns

Arī WRC grib pārvērst par elektrisko mašīnu čempionātu
Foto: wrc.com

Lai gan šobrīd vēl pasaules rallija čempionātā nav iespējams ieviest sacīkšu mašīnas, ko darbinātu tikai elektrība, nākotnē tas noteikti notiks, paziņojis Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods.

Ir skaidrs, ka nākamos dažus gadus WRC klase radikālas izmaiņas nepiedzīvos, tomēr jau šonedēļ Ženēvā tikās FIA un pasaules rallija čempionāta pārstāvji, lai runātu par to, kādas tehnoloģijas ieviest nākotnē. Mērķis ir sākt ar hibrīdtehnoloģijām, bet laika gaitā WRC spēkratus padarīt pilnībā elektrificētus.

“Šobrīd nav neviena ražotāja, ka būtu spējīgs piedāvāt mašīnu, kas pa rallija ceļiem sacīkšu ātrumā varētu nobraukt 200 kilometrus, veicot ātru uzlādi,” saka Tods. “Līdz ar to šobrīd ir pilnībā izslēgts, ka WRC mašīna varētu būt darbināma ar elektrību. Svarīgi, lai būtu dažādas autosporta disciplīnas, lai būtu dažādi veidi kā optimizēt jaunās tehnoloģijas.”

Lai gan pagaidām fani rallija trasēs vēl varēs baudīt līdzšinējo troksni, pakāpeniski tas mainīsies, liek noprast Tods: “Skaidrs, ka mums nepieciešams ieviest videi draudzīgāku WRC tehnoloģiju. Motoru sports nav tikai šovs, tai jābūt jauno tehnoloģiju un drošības risinājumu laboratorijai. Tādā veidā rūpnīcas investētu naudu kam vairāk kā tikai sacīkstes. Pavisam skaidrs, ka nepieciešams ieviest kādas hibrīdtehnoloģijas. Pasaule mainās, automobiļu industrija mainās, arī autosacīkstes mainās.”

“M-Sport” rūpnīca jau sākusi darbu pie ar elektrību darbināmas rallija mašīnas, kas būtu spējīga aizvadīt dienu garas sacensības nacionāla mēroga čempionātos. Līdzīgas programmas īstenošanu šobrīd izvērtē arī “Prodrive”.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

  +1 [+] [-]

, 2018-04-22 16:23, pirms 6 gadiem
Tur jau tieshi tas kaifs,ka mashinu var dzirdeet km taalu.

  -2 [+] [-]

, 2018-04-22 18:02, pirms 6 gadiem
Toda kungs vel flaķenes nolikt negrib ? es domāju ka laiks jau ir pienācis, jo tikai ar marazmu slims cilvēks var gaudod ko šādu