Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Saeimas apakškomisija atbalsta 450 tūkstošu eiro piešķiršanu WRC posmam Latvijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Saeimas apakškomisija atbalsta 450 tūkstošu eiro piešķiršanu WRC posmam Latvijā
Sandis Riekstiņš. Foto: Saeimas preses diensts

''Šobrīd mums jāsamaksā 450 000 eiro. Mēs nekad, nekad nākotnē nenopirksim šādu reklāmu Latvijai par 450 000 eiro. Manuprāt, palaist garām šādu izdevību būtu muļķīgi. Atkārtošos – šis nav stāsts tikai par ralliju, bet Latvijas tēlu,'' saka Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš, kura vadītā apakškomisija šorīt pauda atbalstu līdzekļu piešķiršanai.

Jau ziņojām, ka "Rally Liepāja" organizatori uzsākuši sarunas par iespējamo ''Rally Liepāja'' iekļaušanu FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2020. gada sezonas kalendārā. Pagājušajā nedēļā WRC vadītājs Olivers Ciesla apstiprināja, ka tiek meklēti unikāli risinājumi, lai aizvadītu pilnvērtīgu čempionāta sezonu, tajā iesaistot arī starptautiski atzītas sacensības. Starp tām ir arī "Rally Liepāja", kuru jau kopš pirmās sarīkošanas reizes 2013. gada atzinīgi novērtējis FIA Eiropas rallija čempionāta (ERC) rīkotājs "Eurosport Events", Starptautiskā automobiļu federācija un sacensību dalībnieki. "Rally Liepāja" šogad uzņems FIA ERC sezonas otro posmu, kura norise paredzēta 14.–16. augustā.

"Rally Liepāja" rīkotāja "RA Events" direktors Raimonds Strokšs nesen atklāja, ka primārais darbs ir finanses. ''Šobrīd būs tikšanās ar pašvaldību pārstāvjiem, kā arī to visu informāciju maksimāli mēģināsim nogādāt valdības cilvēkiem. Laiks ir maz. Mazliet tas viss ir utopiski, bet, ja tāda iespēja ir, tad jāiet līdz galam. Šobrīd galvenais ir saprast, vai mēs tādu ralliju varam noorganizēt vai nē, un par pārējām lietām tad jau varēs runāt vēlāk. Mēs esam tuvu WRC un tik tuvu nekad neesam bijuši, kā arī nezinu, vai vēl būsim.''

Kā trešdienas vakarā sarunā ar portālu Go4speed atklāja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš, tad licence, lai Latvija varētu uzņemt WRC posmu, maksā 450 000 eiro. Sandis uzskata, ka šāda izdevība ir dota vienreiz, un tā ir jāizmanto.

''Es to personīgi neuztveru tikai kā sportu. Jā, varbūt kāds uzskatīs, ka dodam līdzekļus tikai rallijam, bet šis nav stāsts tikai par ralliju vai sportu. Šis ir stāsts par valsts tēlu, par reklāmu. Cik es zinu, tad, lai sarīkotu WRC posmu nepieciešami no 3-5 miljoniem eiro. Šobrīd mums jāsamaksā 450 000 eiro. Mēs nekad, nekad nākotnē nenopirksim šādu reklāmu Latvijai par 450 000 eiro. Manuprāt, palaist garām šādu izdevību būtu muļķīgi. Atkārtošos – šis nav stāsts tikai par ralliju, bet Latvijas tēlu. Ja būtu jāmaksā miljoni, es teiktu nē. Bet par šādu summu tas ir realizējams. Jā, es varu nosaukt vēl desmit pasākumus, kam šāda summa būtu nepieciešama, bet šobrīd runa ir par Latviju un tās tēlu. Mums nevajadzētu tagad cīnīties par šiem 450 000 eiro, bet gan visiem būtu jāpadomā solis uz priekšu. Ceru, ka šādā brīdī neieslēgsies kāda politiskā greizsirdība. Gribētos, lai mēs visi kopā atbalstītu šo pasākumu un lai Latvija varētu uzņemt pasaules rallija čempionāta posmu,'' stāsta Sandis Riekstiņš.

''Cik sapratu, tad mums pēc šīs krīzes un pauzes, kas ir iestājusies WRC, piedāvā rīkot pirmo posmu, bet igauņiem – otro. Auditorija, kas šim posmam sekos līdzi, varētu sasniegt apmēram 80 miljonus. Līdz ar to šādu iespēju garām laist vienkārši nevaram. Jā, Izglītības un zinātnes ministrijai šādu līdzekļu šobrīd nav, līdz ar to šo pasākumu varētu finansēt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Summa nav liela, un tas ir reāli izdarāms. Ceturtdien no rīta esmu sasaucis sporta apakškomisijas sēdi. Ja mēs paužam atbalstu, tad rakstīsim atbalsta vēstuli un lūgsim finanšu ministrijai līdzekļus neparedzētiem gadījumiem. Šāda iespēja mums dota vienreiz, un tā ir jāizmanto.''

''Šobrīd tūrisms ir apstājies. Skaidrs, ka ierobežojumu dēļ mēs nevaram uz Latviju šobrīd atvest miljoniem cilvēku, taču būs tiešraides, kurās Latvijas vārds izskanēs tālu pasaulē. Mēs varam parādīt to, ka Latvija ir droša valsts, kas prot un māk iziet no šīs krīzes situācijas. Šeit nav stāsts tikai par sportu vai ralliju,'' nobeidz Riekstiņš.

Šorīt Riekstiņš atklāja, ka apakškomisijas sēdē tika pausts atbalsts, līdz ar to šobrīd tiks rakstīta vēstule Finanšu ministrijai un Ministru Kabinetam.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed

1 2 40 komentāri

     [+] [-]

, 2020-06-18 10:46, pirms 4 gadiem
Jāsaprot, ka šis vēl nenozīmē to, ka nauda piešķirta.
Tagad vēl jālemj valdībai.

  -2 [+] [-]

, 2020-06-18 11:32, pirms 4 gadiem
Tas būtu ļoti liels absurds, ja valdība piešķirtu šo naudu no budžeta neparedzētiem gadījumiem. Bet nu zinot visas šīs valdības dīvainības, nebūtu arī nekāds brīnums, ka arī šoreiz nauda tiktu iztērēta un nokūpināta rīkojot 3 dienu pasākumu.

     [+] [-]

, 2020-06-18 11:45, pirms 4 gadiem
Riekstiņš mani pārliecināja, un es atbalstu šī pasākuma rīkošanu. Ja mums būs 1.posms, tad to tiešām skatīsies daudzi un daudzi varētu arī atbraukt. Protams, kopējās izmaksas būs pāris miljoni, jo pusmiljons jāmaksā tikai par licenci.

  -1 [+] [-]

, 2020-06-18 11:47, pirms 4 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tas būtu ļoti liels absurds, ja valdība piešķirtu šo naudu no budžeta neparedzētiem gadījumiem. Bet nu zinot visas šīs valdības dīvainības, nebūtu arī nekāds brīnums, ka arī šoreiz nauda tiktu iztērēta un nokūpināta rīkojot 3 dienu pasākumu.
Šis nebūtu budžetu strukturāli ietekmējošs lēmums.
Tādēļ vēlētos, lai šis tiktu pieņemts.

Cits jautājums, protams, ka, nekritiski vērtējot... šis iet vienā mapītē ar cietumu būvēšanām daudzu izpratnē. Respektīvi... tikai veicina kāda mediķa vēlmi apšaut visu saeimu un valdību.

Bet šos 450 000 mēs paņemam no jau budžetētas naudas, nevis radām jaunu budžeta pozīciju

  -1 [+] [-]

, 2020-06-18 12:02, pirms 4 gadiem
Un patiesībā tas arī ir neparedzēts gadījums, jo sākotnēji nekas tāds Latvijā netika plānots.

     [+] [-]

, 2020-06-18 12:03, pirms 4 gadiem
Vai tiešām mums jāatbalsta 3 dienu autosporta pasākums, par tādus naudu, ar kuru varētu bērnu sportu dažàdos vecumos pāris gadus uzturēt. Tiešām reklāma ir svarīgāka par mūsu nākotni?

  -1 [+] [-]

, 2020-06-18 12:10, pirms 4 gadiem
hewlet rakstīja: Vai tiešām mums jāatbalsta 3 dienu autosporta pasākums, par tādus naudu, ar kuru varētu bērnu sportu dažàdos vecumos pāris gadus uzturēt. Tiešām reklāma ir svarīgāka par mūsu nākotni?
Ja tev liekas, ka bērnu sporta uzturēšanai pietiek ar 200 tūkstošiem gadā, tad nav brīnums, ka mūsu jaunatnei ar fiziskajām aktivitātēm ir tik švaki.

  -1 [+] [-]

, 2020-06-18 12:21, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Un patiesībā tas arī ir neparedzēts gadījums, jo sākotnēji nekas tāds Latvijā netika plānots.
lai ņem naudu no renes un rīko

  +2 [+] [-]

, 2020-06-18 12:32, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: lai ņem naudu no renes un rīko
Labāk no hokeja. Rene vismaz sagādā medaļas un pozitīvas emocijas.

  +2 [+] [-]

, 2020-06-18 12:42, pirms 4 gadiem
Šī noteikti būs daudz daudz daudz reizes labāka reklāma par izstādi Abu Dabi!!! Ja šo līdz galam atbalstīs, cepuri nost..

  -4 [+] [-]

, 2020-06-18 12:45, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Labāk no hokeja. Rene vismaz sagādā medaļas un pozitīvas emocijas.
Un hokejs tavuprāt nesagādā pozitīvas emocijas? Un kā vispār var salīdzināt kaut kādus pseudosportu ar hokeju?

     [+] [-]

, 2020-06-18 13:07, pirms 4 gadiem
hewlet rakstīja: Vai tiešām mums jāatbalsta 3 dienu autosporta pasākums, par tādus naudu, ar kuru varētu bērnu sportu dažàdos vecumos pāris gadus uzturēt. Tiešām reklāma ir svarīgāka par mūsu nākotni?
Nekas personisks, bet vienmēr esmu ''apbrīnojis'' kā cilvēki tik šauri var skatīties uz lietām.
Ja cilvēki uz pasākumu rīkošanu skatītos tikai no izdevumu tāmes puses, tad pasaulē vispār nekas nenotiktu. Par laimi tā nav, jo katrai monētai ir divas puses.
Neesmu pētījis kādas peļņas ir WRC posmu organizatoriem, bet pavisam noteikti tās nav mazas, jo cilvēkiem, kuri piedalās kā WRC dalībnieki un skatītāji, vajag gan būt izmitinātiem, paēdinātiem, izklaidētiem utt. Tas viss maksā nesliktu naudiņu, kura dažādā veida atgriežas rīkotājvalsts uzņēmēju un valsts maciņos. Nemaz nerunājot par salīdzinoši lētu valsts reklāmu plaši atzītos TV kanālos un interneta portālos.
Pavisam dīvaini ir cerēt, ka nauda, kura tiks piešķirta WRC posmam, būtu tikusi piešķirta, piemēram, LV bērnu sporta attīstībai. Pēkšņi un ne no kā.

     [+] [-]

, 2020-06-18 13:08, pirms 4 gadiem
Bruce Dickinson rakstīja: Un hokejs tavuprāt nesagādā pozitīvas emocijas? Un kā vispār var salīdzināt kaut kādus pseudosportu ar hokeju?
Pastāsti, kāds hokejs tev šogad ir sagādājis pozitīvas emocijas? RD priekšpēdējā vieta KHL vai varbūt izlases 1.vieta pasaules virtuālajā čempionātā? Pseidosports ir esports, bet kamaniņbraukšana, bobslejs un skeletons ir nopietni, cienījami un olimpiskie sporta veidi.

     [+] [-]

, 2020-06-18 13:10, pirms 4 gadiem
Bruce Dickinson rakstīja: Un hokejs tavuprāt nesagādā pozitīvas emocijas? Un kā vispār var salīdzināt kaut kādus pseudosportu ar hokeju?
beidz Dikinson,tava valsts arī pludina padsmit citronus šitajā "pseidosportā"

Būs tev renisti jātransportē ar savu Boeingu,jo tūrēšana izskatās,ka uz ilgu laiku ir kancelēta

     [+] [-]

, 2020-06-18 13:15, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: beidz Dikinson,tava valsts arī pludina padsmit citronus šitajā "pseidosportā"

Būs tev renisti jātransportē ar savu Boeingu,jo tūrēšana izskatās,ka uz ilgu laiku ir kancelēta
Cerams uz 21. gadu viss aizies

  +3 [+] [-]

, 2020-06-18 13:41, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nekas personisks, bet vienmēr esmu ''apbrīnojis'' kā cilvēki tik šauri var skatīties uz lietām.
Ja cilvēki uz pasākumu rīkošanu skatītos tikai no izdevumu tāmes puses, tad pasaulē vispār nekas nenotiktu. Par laimi tā nav, jo katrai monētai ir divas puses.
Neesmu pētījis kādas peļņas ir WRC posmu organizatoriem, bet pavisam noteikti tās nav mazas, jo cilvēkiem, kuri piedalās kā WRC dalībnieki un skatītāji, vajag gan būt izmitinātiem, paēdinātiem, izklaidētiem utt. Tas viss maksā nesliktu naudiņu, kura dažādā veida atgriežas rīkotājvalsts uzņēmēju un valsts maciņos. Nemaz nerunājot par salīdzinoši lētu valsts reklāmu plaši atzītos TV kanālos un interneta portālos.
Pavisam dīvaini ir cerēt, ka nauda, kura tiks piešķirta WRC posmam, būtu tikusi piešķirta, piemēram, LV bērnu sporta attīstībai. Pēkšņi un ne no kā.
Šogad atcēla Portugāles WRC ralliju... Orgu paziņojumā bija teikts, ka šis rallis valstij ienes apmēram 100 miljonus

     [+] [-]

, 2020-06-18 13:57, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Pastāsti, kāds hokejs tev šogad ir sagādājis pozitīvas emocijas? RD priekšpēdējā vieta KHL vai varbūt izlases 1.vieta pasaules virtuālajā čempionātā? Pseidosports ir esports, bet kamaniņbraukšana, bobslejs un skeletons ir nopietni, cienījami un olimpiskie sporta veidi.
Pat grūti tā samērīt vairāku tūkstošu Latvijā hokeju spēlējošo bērnu pozitīvās emocijas pret otas un vēl dažu kadru priekiem par kāda onkuļa nošļūkšanu pa trasi.

  -1 [+] [-]

, 2020-06-18 14:00, pirms 4 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: Šogad atcēla Portugāles WRC ralliju... Orgu paziņojumā bija teikts, ka šis rallis valstij ienes apmēram 100 miljonus
Latvijas gadījumā varbūt tik liels cipars arī nebūtu, bet ap saviem 50-60 Mio. pie saprātīgas rīcības varētu arī nopelnīt.
Galvenais lai uz WRC posma laiku robežas vismaz ES ietvaros ir vaļā.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-18 14:02, pirms 4 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: Šogad atcēla Portugāles WRC ralliju... Orgu paziņojumā bija teikts, ka šis rallis valstij ienes apmēram 100 miljonus
Izklausās kosmisks cipars, bet orgi jau vienmēr piepušķos. Nesaku ka nenopelnīs, bet nekas tik grandiozs nebūs, neredzu nekādu pamatu tam.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-18 14:13, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Izklausās kosmisks cipars, bet orgi jau vienmēr piepušķos. Nesaku ka nenopelnīs, bet nekas tik grandiozs nebūs, neredzu nekādu pamatu tam.
Protams, ka ne tuvu nebūs tāds cipars dēļ šiem ierobežojumiem, bet tik un tā šos iztērētos 450k valsts ātri atsistu atpakaļ... Ja, piem, parēķina, ka kopā ar sportistiem, organizatoriem un komandām ir kādi, 600 - 700 cilv, kas šeit dzīvo gandrīz nedēļu, ēd, guļ, dzer, tad cipars jau ir labs....

  +2 [+] [-]

, 2020-06-18 14:21, pirms 4 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: Protams, ka ne tuvu nebūs tāds cipars dēļ šiem ierobežojumiem, bet tik un tā šos iztērētos 450k valsts ātri atsistu atpakaļ... Ja, piem, parēķina, ka kopā ar sportistiem, organizatoriem un komandām ir kādi, 600 - 700 cilv, kas šeit dzīvo gandrīz nedēļu, ēd, guļ, dzer, tad cipars jau ir labs....
Nemaz nerunājot, ka pie labas organizācijas tiktu radīta vēlme WRC organizatoriem attīstīt sadarbību ilgtermiņā.

     [+] [-]

, 2020-06-18 14:28, pirms 4 gadiem
Gatis Liepiņš rakstīja: Protams, ka ne tuvu nebūs tāds cipars dēļ šiem ierobežojumiem, bet tik un tā šos iztērētos 450k valsts ātri atsistu atpakaļ... Ja, piem, parēķina, ka kopā ar sportistiem, organizatoriem un komandām ir kādi, 600 - 700 cilv, kas šeit dzīvo gandrīz nedēļu, ēd, guļ, dzer, tad cipars jau ir labs....
autosportos gan ir sava specifika tieši līdzjutēju paradumos, kas ir braukājuši tie zin par ko runāju, bet kopumā uz WRC vajadzētu atpelnīt un nopelnīt, to es toč neapšaubu, kalkulācijās neieslīgšu, jo tā būtu tukša tiršana. Rudens rallijkross man liekas cerētu naudu neatnesa, bet nu WRC ir cits mērogs.

     [+] [-]

, 2020-06-18 14:31, pirms 4 gadiem
da pietiks ar vieniem igauniem kuriem buus pie kajas ierobezojumi(ja tadi buus) pus kaiminu nacijas ieradisies LV atbalstit Tanaku.....
un visi vini pildis degvielu,ediis da kaut vai gules teltiis......vihlaps no sii pasakuma buus liels.....
butu augstakaa meraa debiili so iespeju laist garam...otras nebuus......nekad.....

  -1 [+] [-]

, 2020-06-18 14:38, pirms 4 gadiem
avoc rakstīja: da pietiks ar vieniem igauniem kuriem buus pie kajas ierobezojumi(ja tadi buus) pus kaiminu nacijas ieradisies LV atbalstit Tanaku.....
un visi vini pildis degvielu,ediis da kaut vai gules teltiis......vihlaps no sii pasakuma buus liels.....
butu augstakaa meraa debiili so iespeju laist garam...otras nebuus......nekad.....
Un tieši tāpēc vajag koncentrēties uz super puper organizāciju, un iespējamo peļņu atvirzīt otrajā plānā. Ilgtermiņa sadarbības vārdā.

     [+] [-]

, 2020-06-18 14:48, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Un tieši tāpēc vajag koncentrēties uz super puper organizāciju, un iespējamo peļņu atvirzīt otrajā plānā. Ilgtermiņa sadarbības vārdā.
Baltijai taču nepiešķirs rīkot 2 posmus ilgtermiņā...šis tikai izņēmuma gads

  -1 [+] [-]

, 2020-06-18 14:53, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: Baltijai taču nepiešķirs rīkot 2 posmus ilgtermiņā...šis tikai izņēmuma gads
Tāpēc vajag radīt šo vēlmi turpināt sadarbību.
Šī ir ļoti laba iespēja, un grēks to būtu neizmantot.

  +2 [+] [-]

, 2020-06-18 14:57, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nemaz nerunājot, ka pie labas organizācijas tiktu radīta vēlme WRC organizatoriem attīstīt sadarbību ilgtermiņā.
Tieši šis ir svarīgs punkts.. labi pierādīt, kā Strokšs to ir izdarījis ar ERČ un RX, un rīkotāji pēc tam vairs negrib pamest LV

  -1 [+] [-]

, 2020-06-18 15:13, pirms 4 gadiem
Igaunijas valdiba ir gatav tulit nolocit 2.5 miljonus sim pasakumam pie sevis......es buusu viilies ja LV karins&Co nobremzees par 5x mazaku ciparu.....

  +2 [+] [-]

, 2020-06-18 15:18, pirms 4 gadiem
Kādi ir ekonomiskie aprēķini?
P.S. ar nodokļu maksātāju naudu būtu jārīkojās kā ar savējo. Labas pārvaldības princips.

  -1 [+] [-]

, 2020-06-18 15:27, pirms 4 gadiem
Ja ir pagriezusies šāda iespēja, ir jāizmanto tā pēc pilnas programmas! Riekstiņam taisnība, ka par šādu naudu iegūt tik lielu reklāmu valstij ir jāizmanto, un nauda tiks atgūta ar uzviju. Nesaprotu čīkstuļus, kas piesauc citas lietas, kam arī nauda ir vajadzīga, bet kurām nav nekāda sakara ar šādu vienreizēju nelielu ieguldījumu pasaules līmeņa sacensību organizēšanā. Jo nekam nekas netiks atņemts. Tāpēc beidziet skaust un rēķināt, kam vajag ņemt nost, vai kam vairāk vajag. Jo ralliju Latvijai vajag. Ja nepaņemsim mēs, atnāks citi un atstās mūs ar garu degunu. To taču normāli cilvēki negrib!

     [+] [-]

, 2020-06-18 15:57, pirms 4 gadiem
Beidzot kaut kas notiek.

  +2 [+] [-]

, 2020-06-18 16:10, pirms 4 gadiem
ZORRO rakstīja: Kādi ir ekonomiskie aprēķini?
P.S. ar nodokļu maksātāju naudu būtu jārīkojās kā ar savējo. Labas pārvaldības princips.
Būs kaut kāda reklāma. Autošrotiem, autoizgāztuvēm utt.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-18 16:11, pirms 4 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Igauņi mums vienmēr priekšā. Tā kaut kā ir. Slikti.
Viņi mums bija priekšā pat koronavīrusa izplatībā

     [+] [-]

, 2020-06-18 16:23, pirms 4 gadiem
Šogad sporta kalendārā ir tāds sajukums, ka, ja vien mums būtu attiecīgas kategorijas autotrase, nebrīnītos, ja arī F1 posmu piedāvātu sarīkot.

     [+] [-]

, 2020-06-18 16:29, pirms 4 gadiem
zzk rakstīja: Jāsaprot, ka šis vēl nenozīmē to, ka nauda piešķirta.
Tagad vēl jālemj valdībai.
Tā arī laikam notiek. Jāgaida. Būs?
1 2 40 komentāri