Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu rallija komanda ''Neiksans Rallysport'' jauno sezonu sāks Lapzemē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu rallija komanda ''Neiksans Rallysport'' jauno sezonu sāks Lapzemē
Foto: Neiksans Rallysport

Latviešu rallija komanda ''Neiksans Rallysport'' jauno rallija sezonu iesāks ar krāšņo un pasakaino Lapzemes ralliju Somijā.

Piektdien un sestdien pasakainajā Lapzemē tiks aizvadīts Somijas rallija čempionāta 1.posms, kurā uz starta izies arī ''Neiksans Rallysport'' komanda, kuras sastāvā šogad brauks krievu pilots Dmitrijs Feofanovs ar latviešu stūrmani Normundu Kokinu.

Pirms rallija starta ekipāža aizvadīja divas testu dienas, kurās tika strādāts pēc komandas vadītāja un trenera Māra Neikšāna īpaši sagatavotas treniņu programmas, lai uzlabotu pilota braukšanu un prasmes.

Jau ziņojām, ka rallijā uz starta izies vairāk nekā 130 ekipāžas, starp kurām četras brauks ar WRC, bet 23 ekipāžas brauks ar R5 automašīnām. Debiju sacensībās ar WRC automašīnu piedzīvos ''Toyota'' pilots Kalle Rovanpera, kurš brauks ar ''Toyota Yaris WRC''. Ar jaunākās paaudzes ''Ford Fiesta WRC'' brauks Mati Koskelo, bet F1 pilots Valteri Botass startēs ar ''Citroën DS3 WRC''. Pavisam kopā sportistiem būs jāveic 201 kilometrs.

Ceturtdien tika aizvadīti treniņbraucieni, kuros Botass pamanījās sagriezties.

Rallija pirmajā dienā, kas startēs šodien, sportistiem būs jāveic pieci ātrumposmi ar kopējo garumu 91 kilometrs.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed
eWRC-results.com - rally database