Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis: "Ceru, ka rīt līs - tad zināšu, ko darīt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanis: "Ceru, ka rīt līs - tad zināšu, ko darīt"
Jānis Baumanis. Foto: Tom Banks

Negaidīti saulainos laikapstākļos CSDD Biķernieku trasē, Rīgā, iesācies FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas priekšpēdējais posms – Neste World RX of Latvia. STARD komandas braucējam Jānim Baumanim gan pirmā diena nebija no tām veiksmīgākajām, tomēr Jānis saglabā lieliskas iespējas cīnīties par augstākajām pozīcijām rīt.

Cīņas savu skatītāju priekšā

Pirmajā kvalifikācijas kārtā Jānis startēja pa vidu starp Niklasu Gronholmu, Sirilu Reimondu, Antonu Marklundu un Kevinu Hansenu. Lai arī Latvijas sportistam padevās labs starts, tomēr pirmajā līkumā sekoja nelielas sadursmes ar konkurentiem, kas lika atkrist uz 5. vietu. Augstāk brauciena laikā neizdevās pakāpties, pirmās kvalifikācijas koplaikā ieņemot 16. pozīciju.

Otrajā kvalifikācijā sekoja starts no iekšmalas, bet blakus uz starta stājās Matvejs Furaškins, komandas biedrs Pals Treijs, kā arī Jānim labi pazīstamais Timurs Timerzjanovs. Arī šoreiz no kontakta cīņas neizdevās izsprukt, tomēr pēc pirmajiem līkumiem izdevās iekārtoties otrajā vietā, uzreiz aiz Timerzjanova. Turpinājumā aizvadīts stabils brauciens un otrā vieta arī sasniedzot rūtoto finiša karogu. Otrās kvalifikācijas kopvērtējumā Jānim 11. vieta.

Pēc pirmās dienas Jānis atrodas 13. pozīcijā, tomēr pusfinālu robeža ir vien nieka 1 punkta attālumā, kas dod lieliskas iespējas cīnīties par augstu rezultātu rīt.

Jānis Baumanis: “lielais fanu atbalsts dod enerģiju”

“Otrais brauciens padevās nedaudz veiksmīgāks par pirmo, ko nevarētu teikt par mašīnas regulējumiem. Šodien diezgan daudz ko izmēģinājām, tomēr neizdevās atrast pareizos regulējumus. Rīt sola lietu, cerams, ka tā arī būs. Tur skaidri zinu ko darīt, un atliek tikai spiest pedāļus un stūrēt. Jebkurā gadījumā, lielais fanu atbalsts un laba vēlējumi dod pozitīvas emocijas un enerģiju, tāpēc centīsimies izdarīt maksimumu!”