Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu SRT komanda devusies uz pasaules rallija čempionāta pirmo posmu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu SRT komanda devusies uz pasaules rallija čempionāta pirmo posmu
Nikolaja Grjazina automašīna

No 21.-24.janvārim Montekarlo tiks aizvadīts 2021.gada pasaules rallija čempionāta (WRC) jaunās sezonas pirmais posms, kurā ar latviešu SRT komandas gatavoto ''Volkswagen Polo GTI R5'' automašīnu startēs Latvijā daudzu sacensību veikušais Nikolajs Grjazins.

Grjazins, kurš savu rallija karjeru iesāka tieši Latvijā, WRC2 čempionātā ar ''Volkswagen Polo GTI R5'' automašīnu komandu ieskaitē pārstāvēs itāļu Movisport vienību, kamēr sezonas lielāko daļu tehnisko atbalstu nodrošinās latviešu SRT komanda.

Ja pagājušajā gadā par Olivera Solberga rallija programmu Baltijā atbildēja SRT projektu vadītājs Artūrs Priednieks, tad šogad Artūrs atbildēs par Grjazina rallija programmu, tāpēc Priednieks kopā ar vienu no komandas šoferiem Guntaru Danni (otra smagā mašīna uz Montekarlo jau devās agrāk) pagājušajā piektdienā devās tālajā ceļā, lai uz sacensību norises vietu nogādātu Grjazina automašīnu (komanda uz Montekarlo devusies ar abām sporta automašīnām). ''Ja pagājušajā gadā strādāju kopā ar Oliveru un cīnījāmies pret ''Hyundai'' un Grjazinu, tad šogad būsim mainītās lomās – kopā ar Grjazinu un VW cīnīsimies pret Solbergu,'' stāsta Artūrs Priednieks, kurš piebilda, ka abi ir ātri braucēji, tāpēc skatītājus sagaida aizraujoša cīņa.

Komanda ceļu uz 2500 kilometrus tālo Montekarlo sāka pagājušo piektdien agri no rīta. ''Jā, kopā ar Guntaru esam sākuši tālo ceļu uz Montekarlo, kur pavisam drīz jau sāksies jaunā sezona. Liekas, ka tikai nesen mums ar Nikolaju bija testi, pēc kuriem paspēju vēl aizlidot pie Vasīlija Grjazina uz Saūda Arābiju, bet nu jau atkal esmu ceļā. Laiks skrien ātri. Arī pēdējās naktīs, protams, darba netrūka, jo viss bija jāsagatavo, pārbauda, jo šis ir pasaules čempionāts, kam jāsagatavojas maksimāli labi un jārūpējas par to, lai par visu būtu padomāts. Pirms jaunā gada aizvadījām gan testus, gan arī piedalījāmies sacensībās Spānijā, tāpēc, kamēr atbraucām mājās un sagatavojām automašīnu jaunajai sezonai, darba netrūka. Laika bija maz, taču viss, kas bija iecerēts, visu paspējām un nu jau esam ceļā uz WRC čempionāta 1.posmu,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Artūrs Priednieks.

Jautāts, kā aizritēja pirmie testi ar jauno ''Volkswagen Polo GTI R5'', Artūrs atzina, ka viņam patika tas, ko viņš redzēja. ''Esmu apmierināts ar to rezultātu, ko redzēju testos. Pasēdēju viņam blakus un man tiešām patika tas, ko redzēju. Arī Nikolajam patika mašīna. Viņš ir gatavs cīņai un ir apņēmības pilns pierādīt sevi.''

Lai arī VW paziņojis, ka ir aizgājis no autosporta, Artūrs atzina, ka šogad par tehnisko atbalstu no ''Volkswagen Motorsport'' puses nav jāuztraucas, jo viss tiks nodrošināts labākajā līmenī.

''Protams, VW lēmums (aiziet no autosporta) visu pagrieza nedaudz savādāk, nekā sākumā bija iecerēts. Tas daudziem bija liels jaunums. Bet tā programma, kas bija paredzēta klientiem (rezerves daļas, inženieri), tas viss paliek spēkā. Jā, viņi šobrīd neattīstīs jaunus projektus, bet palīdzēt viņi palīdzēs pēc pilnas programmas. VW zina Nikolaju, arī es pazīstu VW no abām pusēm, tāpēc mūsu sadarbība turpināsies un viss būs kārtībā. Mums būs viss vajadzīgais, lai varētu braukt ātri un uzrādīt labu rezultātu. Uzskatu, ka uz doto brīdi VW ir labākais R5 auto. Ja to saregulē pareizi, tad šis auto ir ļoti labs. VW ir ļoti senas sacensību tradīcijas. Bieži sanāk tikties ar VW pārstāvjiem, par ko vēlreiz man ir pārliecība, ka tur cilvēkiem ir zināšanas un pieredze par to, ko viņi dara, tāpēc šis auto ir uzbūvēts ļoti labs.''

Artūrs atzina, ka, lai arī šobrīd par kalendāru ir liela neziņa, jo tas mainās nepārtraukti, komandai un Grjazinam plāns ir piedalīties pēc iespējas vairākos WRC posmos, kā arī komanda šogad būs redzama startējam citās rallija un rallijreida sacensībās.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed