Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Seskam neveiksme Sardīnijas WRC rallija pirmajā dienā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Seskam neveiksme Sardīnijas WRC rallija pirmajā dienā
Seska automašīna pēc izstāšanās. Foto: Go4speed

Piektdien tika dots starts pasaules rallija čempionāta sestajam posmam, kura ietvaros tika aizvadīts trešais Junior WRC posms. Diemžēl neveiksmīgi pirmā diena beidzās JWRC braucējam Mārtiņam Seskam ar stūrmani Renāru Franci, kuri bija spiesti izstāties.

Uz šo posmu Sesks ar Franci ieradās kā JWRC klases līderi. Arī šo sarežģīto ralliju ekipāža iesāka lieliski, cīnoties par uzvaru klasē. Pirmajā posmā, kas bija sarežģītākais šajā rallijā, Sesks kādā no līkumiem sagriezās, zaudējot vērtīgas sekundes. Finišā viņš klases ātrākajam braucējam Tomam Kristensonam zaudēja 40 sekundes.

Otrajā dopā Sesks bija pārliecinoši ātrākais, Kristensonu apsteidzot par 11 sekundēm. Diemžēl ceturtajā dopā Sesks, kurš tobrīd savā klasē bija otrais, bija spiests izstāties pusass defekta dēļ. Zināms, ka sportists sacensībās atgriezīsies sestdien. Lai arī šobrīd skaidrs, ka Sesks par uzvaru vairs nevar cīnīties, Mārtiņš var izcīnīt papildus punktus, kas pienākas par atsevišķiem uzvarētiem ātrumposmiem. Vēl Sardīnijas WRC rallijā Mārtiņam atlikuši desmit ātrumposmi. Šobrīd JWRC klasē līderis ir Toms Kristensons, kuram seko Sami Pajari.

Tikmēr līderis absolūtajā ieskaitē pēc pirmās dienas ir spānis Dani Sordo, kurš, nebraucot pilnu čempionātu, pirmajā dienā izmantoja savu lielisko starta pozīciju (no visām WRC automašīnām Sordo brauca kā pēdējais), kamēr iepriekšējie braucēji bija spiesti tīrīt trasi, kamēr Sordo varēja braukt pa tīrāku trasi, kas viņam nodrošināja lielisku saķeri.

Otrajā vietā pēc pirmās dienas ir soms Tēmu Suninens, kurš visu dienu brauca ātri un stabili. Trešais ir Tjerī Noivils, kuram 0,8 sekundes zaudē Sebastjans Ožjē. WRC kopvērtējuma līderis Elfins Evans, kurš piektdien trasē devās pirmais, ieņem piekto vietu.

Diemžēl neveiksmīga pirmā diena igaunim Otam Tanakam, kurš rīta četros ātrumposmos cīnījās ar tehniskām problēmām, tāpēc Tanaks visos posmos zaudēja daudz laika, kas pēc pirmās dienas viņu ierindo vien astotajā vietā. Tāpat no otrās vietas otrajā ātrumposmā izstājās Esapeka Lapi.

Starp visām R5 klases mašīnām ātrākais ir Olivers Solbergs, kurš ir arī līderis WRC3 klasē, kamēr WRC2 klasē ātrākais pirmajā dienā bija kopvērtējuma līderis Pontus Tīdemans. Viņa čempionāta sīvākais konkurents Mads Ostbergs pirmajā dienā arī cīnījās ar tehniskām problēmām.

Rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic seši dopi (101 km).

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Sordo DaniHyundai i20 Coupe WRC1:12:40.9
2.Suninen TeemuFord Fiesta WRC+17.4
3.Neuville ThierryHyundai i20 Coupe WRC+35.2
4.Ogier SebastienToyota Yaris WRC+36.0
5.Evans ElfynToyota Yaris WRC+51.9
6.Greensmith GusFord Fiesta WRC+1:07.1
7.Loubet P.Hyundai i20 Coupe WRC+1:33.5
8.Tänak OttHyundai i20 Coupe WRC+1:53.7
9.Rovanperä KalleToyota Yaris WRC+2:32.3
10.Solberg OliverŠkoda Fabia Rally2 evo+3:01.2