Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tenaks ar uzvaru Velsā tuvojas WRC titulam

Ints Megnis
Ints Megnis

Tenaks ar uzvaru Velsā tuvojas WRC titulam
Ota Tenaka ekipāža Velsas rallijā. Foto: AFP/Scanpix

Igauņu autobraucējs Ots Tenaks svētdien savāca maksimālos 30 punktus no pasaules rallija čempionāta (WRC) ietvaros notikušā Velsas rallija, turpinot tuvoties titulam.

Tenaks superspeciālajā ātrumposmā pieļāva kļūdu, līdz ar to sākotnēji sacensībās vadību pārņēma viņa komandas biedrs "Toyota" rindās Kriss Mīks, tomēr pēc lieliski veiktajiem piektdienas nakts ātrumposmiem igaunis pirmo dienu noslēdza kā līderis, sestdien un svētdien vadību nosargājot.

Vienīgo satraukumu Tenaks piedzīvoja sestdien, kad ar kompresiju tika izlauzts viņa "Toyota Yaris WRC" automašīnas aizmugurējais bampers, tomēr tas neatstāja acīmredzamas sekas uz sportista ātrumu.

Divus posmus pirms sezonas beigām Tenaka pārsvars ir 28 punkti, dodot viņam lielas cerības uz to, ka titulu varētu nodrošināt jau šī mēneša beigās gaidāmajā Spānijas rallijā. Ja to neizdosies realizēt, visas cerības būs jāatliek uz novembra vidū Austrālijā gaidāmajām sacensībām.

"Hyundai" braucējs Tjerī Noivils sacensības iesāka lēnāk un pirmo pusi Velsas rallija pavadīja ceturtajā vietā, tomēr vēlāk viņš spēja apsteigt gan Mīku, gan ar "Citroen" braucošo titulēto Sebastjēnu Ožjē un sacensības noslēdza kā otrais, igaunim zaudējot 10,9 sekundes. Trešo vietu guva pašreizējais čempions Ožjē, kamēr Mīks palika ceturtais.

Noslēdzošajā bonusa ātrumposmā uzvarēja Tanaks, tiekot pie papildus kopvērtējuma punktiem, bet viņam sekoja Ožjē un soms Esapeka Lapi, kurš pēc avārijas sākotnēji no rallija izstājās jau piektdien.

Ar devīto vietu kopējā ieskaitē WRC2 Pro klasē uzvarēja un titulu nodrošināja savulaik ilgstoši zem Latvijas karoga braukušais soms Kalle Rovanpere, kamēr desmitnieku ar "Volkswagen Polo GTI R5" automašīnu noslēdza leģendārais Pēters Sūlbergs, kurš bija pavēstījis, ka šis ir viņa karjeras pēdējais starts WRC. Norvēģis bija labākais WRC2 klasē. Savukārt "Junior WRC" ieskaitē, kurā lielu daļu sezonas brauca latvietis Mārtiņš Sesks, pasaules čempiona titulu nodrošināja spānis Jans Solanss, kurš sīvā cīņā uzvarēja zviedru Tomu Kristensonu.

Velsas WRC rezultāti

V.PilotsKomandaAutomašīnaRez.
1.Ots TenaksToyota Gazoo Racing WRTToyota3.00:58.0
2.Tjerī NoivilsHyundai Shell Mobis WRTHyundai+10.9
3.Sebastjēns OžjēCitroen Total WRTCitroen+23.8
4.Kriss MīksToyota Gazoo Racing WRTToyota+35.6
5.Elfins EvanssM-Sport Ford WRTFord+48.6
6.Andreass MikelsensHyundai Shell Mobis WRTHyundai+58.2
7.Pontuss TīdemandsM-Sport Ford WRTFord+5:23.8
8.Kreigs BrīnsHyundai Shell Mobis WRTHyundai+9:25.0
9.Kalle RovanpereSkoda MotorsportSkoda+10:51.1
10.Pēters SūlbergsPetter SolbergVolkswagen+11:36.1

Kopvērtējums

V.PilotsPunkti
1.Ots Tenaks240
2.Sebastjēns Ožjē212
3.Tjerī Noivils199
4.Andreass Mikelsens102
5.Kriss Mīks98
6.Elfins Evanss90
7.Jari Matti Latvala84
8.Esapeka Lapi83
9.Tēmu Suninens83
10.Danijs Sordo.72

Izmantotie resursi:
https://www.autosport.com/wrc/news/...

     [+] [-]

, 2019-10-06 16:40, pirms 5 gadiem
Inteks Megneks, tu i dauneks...!!!! tu raksti, pat nezinot par ko tu raksti...!!! tu pat nezini kā sauc Igauņu labāko rallija pilotu..!!!!!

     [+] [-]

, 2019-10-06 17:41, pirms 5 gadiem
vilibalds123 rakstīja: Inteks Megneks, tu i dauneks...!!!! tu raksti, pat nezinot par ko tu raksti...!!! tu pat nezini kā sauc Igauņu labāko rallija pilotu..!!!!!
pilnīgs dauneks autors

     [+] [-]

, 2019-10-06 18:41, pirms 5 gadiem
vilibalds123 rakstīja: Inteks Megneks, tu i dauneks...!!!! tu raksti, pat nezinot par ko tu raksti...!!! tu pat nezini kā sauc Igauņu labāko rallija pilotu..!!!!!
Tänak --> Tēnaks. Ne?

  +1 [+] [-]

, 2019-10-06 18:58, pirms 5 gadiem
joku raksts, ne rallija apskats!
Cilvēks, lūk, zin' kā pareiz` uzvārds rakstīt, tad man izskaidrojiet, lūdzu, šo "pērli" - “ar kompresiju tika izlauzts“
Kas, pie velna, ar to ir domāts?
Tiešām, nav neviena atbildīga redaktora par gramatiku?

     [+] [-]

, 2019-10-06 19:05, pirms 5 gadiem
Vispār, vakar/šodien bija vairākas nozīmīgas motoru sporta sacensības, Spīdvejam vakar Pasaules čempis noslēdzās, šodien MotoGP, Igaunijā Baltijas čempis Enduro, jauniešu motokrosa izlase bij Eiropas čempī, kvadrām un blaķenēm Nāciju kauss... + pašmāju motokrosiņi kādi pāris...

     [+] [-]

, 2019-10-06 19:21, pirms 5 gadiem
Trampaliins rakstīja: joku raksts, ne rallija apskats!
Cilvēks, lūk, zin' kā pareiz` uzvārds rakstīt, tad man izskaidrojiet, lūdzu, šo "pērli" - “ar kompresiju tika izlauzts“
Kas, pie velna, ar to ir domāts?
Tiešām, nav neviena atbildīga redaktora par gramatiku?
Es arī tieši par to pērli ar kompresiju domāju. Bet negribēju izlikties muļķis. Agrāk regulāri uz rallijiem braukāju,bet tagad pāris gadus neesmu bijis. Rallija termonoloģiju zināju. Padomāju,varbūt kkas jauns pēdējā laikā parādījies.
Bet varbūt tikai kompresija raksta autoram galvā... Nekā personīga

     [+] [-]

, 2019-10-07 09:37, pirms 5 gadiem
Prieks par Tanaku + vēl vajadzētu Latvalai sagrupēties un Mīkem stabili nobraukt atlikušos divus posmus, lai var vēl paņemt konstruktoru kausu !