Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Ja neticētu Vilemsenam, nebūtu parakstījies braukt kopā"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Stupelis: "Ja neticētu Vilemsenam, nebūtu parakstījies braukt kopā"
Daniels Vilemsens (pa kreisi) un Kaspars Stupelis (pa labi). Foto: Martin Beňa

''Cik zinu un, cik saka citi cilvēki, tad Daniels Vilemsens ir ļoti motivēts. Taču sapriecāties nevajag, jo viens ir motivācija vārdos, bet pavisam kas cits – motivācija darbos. Laiks rādīs," sarunā ar portālu 'Sportacentrs.com' stāsta Latvijas blakusvāģu motokrosa kantētājs Kaspars Stupelis.

Jau ziņojām, ka Latvijas blakusvāģu motokrosa kantētājs Kaspars Stupelis nākamajā sezonā startēs leģendārā nīderlandiešu pilota Daniela Vilemsena ekipāžā. Stupelis ir četrkārtējs pasaules čempions. Pirmos divus titulus viņš izcīnīja 2003. un 2004.gadā kopā ar Vilemsenu, kurš, savukārt, ir desmitkārtējs pasaules čempions.

Sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' Kaspars Stupelis pastāstīja to, kā atkal nonāca līdz sadarbībai ar Vilemsenu un ko mēs varēsim sagaidīt no šīs ekipāžas jaunajā sezonā.

Cik viegli vai grūti bija pēc sezonas, kura beidzās agrāk, gatavoties Nāciju kausam motokrosā?
Ja godīgi, tad sezona man jau beidzās Francijā, kad izcīnījām čempiontitulu. Pēc tam sekoja dažādi saviesīgie pasākumi, tāpēc motokross bija nedaudz otrajā plānā.

Varēji tā atslēgties no motokrosa?
Pēc sezonas pēdējā posma līdz Nāciju kausam bija trīs nedēļu pauze, tāpēc, godīgi sakot, uz Nāciju kausu devos ar domu, ka tas viss ir jāizdara, nevis ar sajūsmu. Sezona bija smaga, tāpēc pēc titula izcīnīšanas un pēc Baksa lēmuma par sadarbības neturpināšanu nedaudz pazuda motivācija. Īstenībā atvaļinājums varēja sākties pēc Vācijas GP, taču vēl bija jāgaida trīs nedēļas līdz Nāciju kausam. Zini kā, ja esi sācis gatavoties jaunajai sezonai 2018.gada 1.decembrī un katru dienu dzīvo treniņiem un sacensībām, tad prasās atpūta.

Cik viegli vai grūti bija startēt Nāciju kausā?
Grūtums bija tajā, ka bija jāstartē ar pilnīgi jaunu motociklu, jo visi šī gada motocikli jau bija pārdoti. Līdz ar to līdz pat svētdienas otrajam braucienam cīnījāmies ar regulējumiem, kur beigās izdevās atrast kaut cik optimālus regulējumus. Taču darbu izdarījām – komanda uzvarēja un bijām priecīgi. Vēl viens tituls rokās.

Par nākamo sezonu – kā tu nonāci līdz tam, ka 2020.gadā atkal startēsi kopā ar leģendāro Vilemsenu?
Jāsaka, ka pēdējos gados manā galvā virmoja doma, ka, ja būtu iespēja, varētu vēlreiz braukt kopā ar Vilemsenu. Arī viņa menedžeris jokodamies teica, ka mēs kopā varētu nobeigt savas karjeras. Taču, cik zinu, tad Daniels galīgi neticēja tam, ka es kaut kam tādam varētu piekrist. Taču soli pa solim viss gāja uz priekšu, līdz kādu dienu (pēc Baksa lēmuma) satikāmies un aprunājāmies. Pēc sarunas man radās pārliecība, ka viņš grib ieguldīt darbu un cīnīties par kaut ko, nevis braukt plezīra pēc. Vai tā būs, rādīs laiks. Zinu to, ka savu darbu izdarīšu. Redzēs, varbūt mums izdosies kādu pārsteigt. Zinu to, ka jau ar šo lēmumu mēs esam daudzus pārsteiguši, bet biju tuvu tam, lai pieņemtu kādu citu lēmumu.''

Konkurenti pārsteigti?
Jā, daudzi ir pārsteigti labā ziņā. Kāds varbūt nedaudz iesmīkņā, bet tas, savukārt, man dod papildus stimulu pierādīt, ka būs savādāk nekā viņi domā.

Šobrīd fanu viedoklis dalās – vieni uzskata, ka Daniels vairs nebūs ātrs un savas karjeras beigās grib vienkārši vēl pabraukāties, bet citi domā, ka viņam pulveris vēl ir sauss. Kā tu to visu redzi?
Ja neticētu viņam, tad es uz to nebūtu parakstījies. Pabraukt viņš var, bet, vai viņš būs gatavs mentāli un vēlreiz visam šim iet cauri, to rādīs laiks. Viņš ir desmitkārtējais čempions, kur šajā sportā tos titulus neviens tāpat nedāvina, bet gan izcīna. Vai viņš šobrīd vēl var būt tik ātrs, domāju, ka var, bet, vai viņš būs pats gatavs to apliecināt, to rādīs laiks. Cik zinu un, cik saka citi cilvēki, tad viņš ir ļoti motivēts. Taču sapriecāties nevajag, jo viens ir motivācija vārdos, bet pavisam kas cits – motivācija darbos.

Cik tu gadus kopā ar viņu brauci?
Divus, kur 2003. un 2004.gadā kopā ar viņu arī kļuvām par čempioniem. Viņam tas bija otrais un trešais tituls, kamēr man pirmie divi. Pēc tam viņš kopš 2005.gada par čempionu kļuva vēl septiņas reizes.

Daudziem Vilemsens atgādina tādu skarbu vīru. Tā ir vai nav?
Ir, jā, bet es jau viņam pateicu, ka man to teātri vairs nevajag. Agrāk uz viņu skatījos uz augšu, taču tagad cienu viņu kā braucēju, bet arī es esmu kaut ko sasniedzis. Man nav desmit titulu, bet man ir 11 medaļas. Ja mēs abi savus ego noliksim malā un, ņemot vērā mūsu milzīgo pieredzi, to visu pārvērtīsim darbā, rezultātam ir jābūt.

Viegli bija piekrist atkal braukt ar Danielu?
Varu pateikt to, ka tad, kad sāku braukt kopā ar Danielu, iepazinu viņa menedžeri Ejo Elburgu. Bez tā cilvēka, kuram ir liela ietekme uz Danielu, es šajā projektā nebūtu iesaistījies. Mēs esam sanākuši kopā trijatā. Viņam būs liela ietekme uz visu notiekošo, un tieši viņa lēmums būt kopā ar mums deva man pārliecību, ka visam jābūt kārtībā.

Uz papīra izskatāties ļoti spēcīgi
Jā, tas tiesa. 14 tituli uz viena moča - tā nav bijis un nezinu, vai būs.

Ko no jums skatītāji var sagaidīt nākamsezon?
Ja visu saliekam kopā un, ja visu izdarām, kā pienākas, tad mums vajadzētu atrasties tabulas augšgalā.

Kāds šogad Daniels izskatījās trasē?
Starti viņam vienmēr ir labi, bet, cik viņš man teica, tad līdzbraucējs viņam šogad nebija fiziski gatavs. Bet var saprast pilotus – ja tavs līdzbraucējs nav ieguldījis to darbu, ko vajadzētu, tad ir grūti un baigi riskēt negribas. Pilots vienmēr var braukt lēnāk, bet, ja kantētājs nav gatavs, tad tu zem riska vari pakļaut gan sevi, gan viņu. Līdz ar to Vilemsens šogad juta, ka kantētājs nav uzdevuma augstumos, tāpēc arī šī sezona viņam bija tāda saraustīta. Bet, kad viņš brauca, turpat augšgalā vien viņš bija.

Pagājušajā gadā tu man teici, ka, startējot pie Baksa, tev ir arī pašam jānodrošina kaut kāds budžets. Kā ir šogad?
Tā sadarbība, salīdzinot ar šo gadu, būs labāka un man būs brīvākas rokas. Man būs savi uzticamie cilvēki, savi atbalstītāji, kuri man palīdzēs un ar kuru atbalstu varēšu gatavoties sezonai, doties uz sacensībām. Lai arī cik Vilemsans ir populārs, ar savu pēdējo laiku rezultātiem viņam nav viegli savākt to budžetu. Viņam atkal ir jāpierāda sevi. Bet šobrīd tā vienošanās ir tāda, ka viss, kas saistīts ar komandu, palielam ir uz Daniela, viņa menedžera un viņa atbalstītāja pleciem. Tāpat ir paredzēti dažādi bonusiņi, tāpēc varu teikt, ka jaunā sadarbība būs labāka.

Vai tu daudz runāji ar ģimenes locekļiem, pirms pieņēmi lēmumu startēt kopā ar Vilemsenu?
Protams, runāju, un arī viņi palīdzēja pieņemt šo lēmumu. Saruna ar tēti bija pēdējā, un arī viņš teica, ka ir jāturpina tālāk. Bet domas bija daudz. Kā jau teicu, neesmu gatavs braukt pa piekto, sesto vai septīto vietu, strādājot un ieguldot tikpat lielu darbu, kā visos šajos pēdējos gados. Darba apjoms, ko ieguldi, cīnoties par pirmo vai septīto vietu, jau nemainās. Lidojumi, attālumi līdz trasei ir tādi paši, bet, ja tev svētdienas vakarā tas viss nesagādā gandarījumu, tad ir kā ir.

Cik tuvu biji tam, lai beigtu savu karjeru?
Baksa lēmums sezonas beigās neturpināt sadarbību, kā arī manas šīs sezonas traumas lika aizdomāties, vai nav laiks mest mieru. Taču es sezonas laikā sevi nebiju tā noskaņojis, ka šī ir mana pēdējā sezona, taču visi faktori sakrita tā, it kā loģiski būtu pieņemt šādu lēmumu. Bet tad es padomāju un radās šī iespēja vēlreiz startēt ar Danielu, tāpēc nolēmu labāk pamēģināt vēlreiz. Vai mums sanāks? Nezinu. Vai vajadzēja? Arī nezinu (smejas). Bet zinu to, ka, beidzoties manai karjerai, nepārmetīšu sev, ka nepamēģināju. Iekšā man ir sajūta, ka uz doto brīdi esmu labākais pasaulē un būtu grēks to neturpināt tālāk darīt.

Kādi ir tavi tuvākie plāni?
Atpūtīšos gan morāli, gan fiziski. Aizbraukšu atpūsties. Pēc tam būs jāaiziet pie ārstiem, lai savestu kārtībā veselību. Un tad jau decembrī sākšu gatavoties jaunajai sezonai. Uzskatu, ka gatavošanās šai sezonai aizritēja labi, tāpēc esmu nolēmis neko daudz nemainīt un turpināt strādāt pēc tādas pašas sistēmas. Desmit mēnešus noturēt sevi tādā formā nav viegli, tāpēc tagad esmu pelnījis atpūtu. Tagad ir tīra galva, zinu, kurā virzienā iešu. Ceru, ka motivācija nebeigsies un varēšu turpināt darīt to, kas man patīk.

  -2 [+] [-]

, 2019-10-16 16:10, pirms 4 gadiem
A ko dara Kristers Serģis? Nagi nemaz neniez?

  +1 [+] [-]

, 2019-10-16 16:23, pirms 4 gadiem
Vilemsens pie titula nav ticis kādus 7 gadus. Kopš tā laika tik viens vai divi pjedestāli vispār bijuši kopvērtējumā. Būs interesanti. Lai arī ir diezgan liels krāns kā trasē, tā ārpus tās, bet vienmēr bijis interesanti skatīties kā brauc. Jau kopš laikiem, kad kodās ar Serģi un bija mūžīgi otrie. Abiem veiksmi!

  -1 [+] [-]

, 2019-10-16 16:34, pirms 4 gadiem
Nu krāns viņš ir baigais, Villemsens!! Nezinu, nav īsti cieņas pret sportistu, kurš ar nodomu grib izsist no trases un vel savainot!(Kristera Serģa laikos)

  +4 [+] [-]

, 2019-10-16 17:30, pirms 4 gadiem
puslaiks rakstīja: Vilemsens pie titula nav ticis kādus 7 gadus. Kopš tā laika tik viens vai divi pjedestāli vispār bijuši kopvērtējumā. Būs interesanti. Lai arī ir diezgan liels krāns kā trasē, tā ārpus tās, bet vienmēr bijis interesanti skatīties kā brauc. Jau kopš laikiem, kad kodās ar Serģi un bija mūžīgi otrie. Abiem veiksmi!
Vel 2015. gada sezonaa vinjam bija 6 braucienu uzvaras.

  -3 [+] [-]

, 2019-10-16 20:04, pirms 4 gadiem
E par to kranu buutu tureejusi mutes, naakossezon negribu juus redzeet pie Vilesena boksa

  +1 [+] [-]

, 2019-10-16 23:54, pirms 4 gadiem
ivo_podnieks_1226165167555627 rakstīja: E par to kranu buutu tureejusi mutes, naakossezon negribu juus redzeet pie Vilesena boksa
Ē, trolli!!!!!!? Tu vispār zini kas ir motokross?!!!!!
Cik tev gadiņu, 13?

  +3 [+] [-]

, 2019-10-17 08:30, pirms 4 gadiem
Varētu Baksam izgriezt pogas un pabeigt ar paceltu galvu!

     [+] [-]

, 2019-10-17 08:47, pirms 4 gadiem
hantele rakstīja: Vel 2015. gada sezonaa vinjam bija 6 braucienu uzvaras.
es par sezonas kopvērtējumu.

     [+] [-]

, 2019-10-17 11:03, pirms 4 gadiem
Villīti vienmēr esmu cienījis kā braucēju,kurš nežēlo ne sevi ne citusEsmu rdzējis,kā brauciena laikā iekausta kantētājuizcils sportists
ar Kasparu ir sanācis ari parunāties!ari Kaspars ir izcils sportists!pēc tādām traumām turpināt startēt!!!
Tāpēc ceru,ka nākamgad abiem kopā izdosies izcīnīt vēl vienu čempionu titulu!

  -1 [+] [-]

, 2019-10-17 11:57, pirms 4 gadiem
Leonids Leo , 11:03, pirms stundas , ignorēt , atbildēt
Villīti vienmēr esmu cienījis kā braucēju,kurš nežēlo ne sevi ne citus.Esmu redzējis,kā brauciena laikā iekausta kantētāju,izcils sportists
============
100% piekrītu teiktajam