Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Līdz 2023. gadam pagarināts līgums par PČ motokrosā posma rīkošanu Ķegumā

Ints Megnis
Ints Megnis

Līdz 2023. gadam pagarināts līgums par PČ motokrosā posma rīkošanu Ķegumā
Pasaules čempionāta posms Ķeguma trasē. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Pasaules čempionāta posms motokrosā Ķeguma trasē "Zelta zirgs" notiks vismaz līdz 2023. gadam, liecina pagarinātais sadarbības līgums.

Šogad Ķegumā pasaules čempionāta posms notika jau desmito reizi. To rīko Kristers Serģis un Latvijas Motosporta federācija. Turklāt Latvijas sportistiem ir arī panākumi - Pauls Jonass ir 2017. gada pasaules čempions MX2 klasē, kamēr Edvards Bidzāns šogad kļuva par Eiropas čempionu EMX85 klasē.

Pasaules čempionāts motokrosā savu debiju Latvijā piedzīvoja 2009. gadā, bet 2014. gadā šeit norisinājās Nāciju kauss, ko sauc arī par motokrosa olimpiskajām spēlēm.

"Mūsdienās, pateicoties "Youthstream" neizmērojamajām pūlēm, Pasaules čempionāta motokrosā popularitāte tikai pieaug, tādēļ mazai valstij kā Latvija rīkot sacensības vēl četrus gadus ir liels gods," izteicies Latvijas Motosporta federācijas prezidents Mārtiņš Lazdovskis. "Kā sporta pasākums, tā lieliskā trase ir gadu piesaista fanu pūļus no Baltijas un citām Eiropas valstīm. Sacensību rīkošana ir ļoti nozīmīga arī motosporta popularizēšanai un attīstībai Baltijas valstīs, kur mūsu acu priekšā aug jaunas zvaigznes."

"Esmu bezgala lepns un priecīgs, ka Youthsteram novērtē mūsu lielo ieguldījumu "MXGP of Latvia" organizēšanas procesā, ko ik gadu cenšamies uzlabot. Mana komanda jūtas ļoti pagodināta par iespēju atkal organizēt šos sporta svētkus līdz pat 2023. gadam," saka Serģis. "Vēlos veltīt pateicības vārdus savai uzticamajai komandai, Latvijas Motosporta federācijai, un, protams, Latvijas valdībai, kura devusi mums iespēju organizēt šādas pasaules klases sacensības tepat Latvijā. Liels paldies arī motokrosa faniem, bez kuru dedzīgā entuziasma sagaidīt pasaules motokrosa eliti Ķegumā nebūtu iespējams."

Kā liecina provizoriskais kalendārs, nākamgad čempionāta posms Ķegumā risināsies 10. maijā.

     [+] [-]

, 2019-09-03 14:54, pirms 5 gadiem
Super!

  +1 [+] [-]

, 2019-09-03 19:56, pirms 5 gadiem
Būtu labi ja mūsējiem atļautu trasi veidot ar segumu kā agrāk - kārtīga smilšu trase! Šogad, gan klātienē diemžēl neredzēju gonkas, bet atkārtojuma video likās bija ok! Un jā, gribētos trasi atkal pretēji pulkstenim! Bet visādi citādi laba ziņa!!

     [+] [-]

, 2019-09-03 20:22, pirms 5 gadiem
Šodienas labākā ziņa ko esmu lasījis! Paldies, Krister!!! Par motokrosu

  +1 [+] [-]

, 2019-09-03 21:10, pirms 5 gadiem
Turcija uz nedelas nogali bilete kopa ar boksiem maksa 25,svetdienas bilete 15eiro.keguma 50 un 50.shim vel valsts atbalsts vajadzigs