Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Stjuarts: "Fetels vairāk sasniegt nav spējīgs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Stjuarts: "Fetels vairāk sasniegt nav spējīgs"
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

Sebastians Fetels jau ir aizsniedzies līdz savu spēju robežai, tādēļ vairs nespēj izrādīt pienācīgu konkurenci Lūisam Hamiltonam, kurš tikmēr turpina kļūt arvien spēcīgāks, uzskata trīskārtējais F1 pasaules čempions Džekijs Stjuarts.

Lai gan šīs sezonas sākumā "Ferrari" un "Mercedes" komandu līderi spraigi sacentās par titulu, laika gaitā izkristalizējās Hamiltona pārspēks, un iepriekšējā posmā Meksikā brits nodrošināja jau piekto panākumu karjerā.

"Es domāju, ka Sebastians savu spēju virsotni jau sen ir sasniedzis, kamēr Lūiss vēl ir ceļā uz savējo," saka Stjuarts. "Nav iemesla, lai Sebastians neatgrieztos, bet pēc tādas sezonas kā šī tas būs ļoti grūti, jo tādos gadījumos kļūsti daudz kritiskāks pret sevi, sāc vairāk domāt, ko gribi un ko negribi darīt."

Fetels ir divus gadus jaunāks par Hamiltonu, bet Stjuarts prāto, ka problēma varētu slēpties vienā kādā faktā, proti, vācietis savus četrus titulus izcīnīja pārāk ātri.

"Tā varētu būt," saka Stjuarts. "Viņš ienāca "Formulā 1" 20 gadu vecumā un jau 26 gados bija četrkārtējs čempions."

Tomēr šogad Fetels gluži vienkārši pārāk daudz kļūdījies: "Nav iespējams vainot kādu citu. Ja cīnies par čempiona titulu un redzi, ka manevrs, ko gatavojies veikt, var izrādīties problēma, nav obligāti tas jāveic. Ir jānogaida īstais brīdis. Sebastians man ļoti patīk, un viņš ir ļoti labs pilots. Ļoti emocionāls un tehnisks, varbūt pat aizvien vēl labākais, bet šobrīd viņa prāts nav skaidrs, tāds kādam tas parasti ir bijis."

Savukārt Hamiltons šobrīd ir nosvērtāks nekā jebkad agrāk, uzskata Stjuarts, un tādā veidā viņš var aizsniegties un pat pārspēt Mihaela Šūmahera sasniegumus.

"Jā, viņš var, un tam ir daudzi iemesli," atzīst Stjuarts. "Mūsdienās sezonā ir vairāk posmu, menedžments ir labāks, rūpnīcas ir labākas, komandas ir lielākas un ir daudz vairāk naudas, lai gūtu panākumus."

Izmantotie resursi:
Sports Mole - Football, tennis, rugby, cricket,...