Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns: "Visu laiku labākais F1 pilots ir Alēns Prosts"

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns: "Visu laiku labākais F1 pilots ir Alēns Prosts"
Bernijs Eklstouns. Foto: Motorsport.com

Kādreizējais F1 čempionāta vadītājs Bernijs Eklstouns uzskata, ka "Ferrari" bosam Matijam Binoto nav vajadzīgo prasmju šī amata veiksmīgai pildīšanai un tikusi pieļauta kļūda, kad viņš tajā tika iecelts. Tāpat Eklstouns paudis viedokli par, viņaprāt, visu laiku labākajiem F1 pilotiem.

Binoto par "Ferrari" komandas vadītāju kļuva pirms pagājušās sezonas, kad šajā amatā nomainīja Mauricio Arivabeni. Lai gan cerības uzvarēt bija, aizvadītajā sezonā "Ferrari" tomēr atkal pārliecinoši piekāpās "Mercedes" nometnei.

Eklstouns uzskata, ka "Ferrari" rūpnīcas vadība pieņēma nepareizu lēmumu, kad iecēla Binoto komandas bosa krēslā.

"Viņš ir inženieris, bet šai komandai ir nepieciešams kāds cilvēks, pēc kura teiktā vajadzīgais arī piepildās," skaidro 89 gadus vecais Eklstouns. "Nevar būt, ka tas viss piepildīsies tikai "varbūt" vai "iespējams". Es ieteicu komandas vadībā pieņemt Flavio Briatori. Viņš spētu izdarīt to, ko vienmēr varēja paveikt "Benetton" un "Renault" vadībā - nozagt labākos darbiniekus no citām komandām. Vienīgā problēma būtu, ka Flavio liktu citiem domāt, ka "Ferrari" pieder viņam."

Runājot par citām tēmām, Eklstouns arī atbildēja uz jautājumu par, viņaprāt, visu laiku labākajiem pilotiem. Kamēr pārsvarā visi min tādas zvaigznes kā Mihaels Šūmahers, Airtons Senna vai Huans Manuels Fanhio, Eklstouna favorīts ir cits.

"Alēns Prosts," saka Eklstouns. "Viņš nekad ne no vienas komandas nesaņēma lielu atbalstu, un viņš nekad nesaņēma lielu palīdzību no komandtiltiņa. Kad starta gaismas nodzisa, viņš bija pats par sevi. Viņam pašam vajadzēja sekot līdzi riepu stāvoklim un bremzēm, bet viņš bija sasodīti ātrs. Viņam gandrīz izdevās izcīnīt arī piekto un sesto titulu. Es gribētu minēt arī Nelsonu Pikē, kurš ar labu mašīnu varēja pabraukt ļoti ātri. Arī Stīrlings Moss un Huans Manuels Fanhio, ja jānosauc pirmie četri."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...