Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli atceļ jau astoto "Formula 1" posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli atceļ jau astoto "Formula 1" posmu
Foto: Formula1.com

Šodien oficiāli paziņots par jūnijā gaidāmā Azerbaidžānas "Grand Prix" posma atcelšanu, līdz ar to šīs ir jau astotās sacīkstes, kas šosezon nenotiks plānotajā laikā.

Pēc tam, kad tika pavisam atcelti vai uz nenoteiktu laiku pārcelti septiņi pirmie šosezon plānotie "Formula 1" posmi, bija cerība, ka čempionāts varētu startēt ar 7. jūnijā Baku ielu trasē plānoto Azerbaidžānas posmu. Pēc konsultēšanās ar citām atbildīgajām pusēm, Azerbaidžānas "Grand Prix" rīkotāji tomēr pieņēmuši lēmumu atcelt sacensības. Arī šajā gadījumā nav zināms, vai tās šogad vispār notiks.

"Mūsu galvenās rūpes ir Azerbaidžānas cilvēku, kā F1 līdzjutēju, darbinieku un sportistu veselība," teikts paziņojumā. "Tāpat kā līdzjutējiem, arī mums ir sarūgtinājums, ka jūnijā Baku ielās nevarēsim vērot pasaules augstākā līmeņa autosacīkstes."

Tagad ir cerība, ka F1 pasaules čempionāts varētu sākties 14. jūnijā Kanādā, taču arī šo sacensību norise ir zem lielas jautājuma zīmes. Šī valsts jau paziņojusi, ka nesūtīs savus atlētus uz Olimpiskajām spēlēm, kam būtu jāsākas 24. jūlijā Japānā, ja vien tās netiks pārceltas uz vēlāku laiku. Ja pieņemts šāds lēmums, diez vai Kanāda uzņemsies risku rīkot savā valstī tik lielu pasākumu kā F1 posms.

Aiz Kanādas GP nākamais sarakstā ir 28. jūnijā plānotais posms Francijā.

Izmantotie resursi:
Autosport