Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 komandas slēdz rūpnīcas, sezona varētu sākties jūnijā

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 komandas slēdz rūpnīcas, sezona varētu sākties jūnijā
Foto: Scuderia Ferrari

Ņemot vērā šī brīža situāciju un to, ka 2020. gada F1 pasaules čempionāta kalendāru nāksies pārplānot, pieņemts lēmums augustā plānotās vairāku nedēļu brīvdienas oficiāli pārcelt uz martu un aprīli.

Vīrusa izplatības dēļ ir atcelti vai uz nenoteiktu laiku pārcelti jau pirmie septiņi šogad plānotie "Formula 1" posmi. Vismaz daļu no tiem čempionāta vadība cer pārcelt uz vēlāku laiku, šim mērķim izmantojot arī nedēļas nogales augustā, kad komandām tradicionāli ir trīs nedēļas ilgas vasaras brīvdienas.

FIA Pasaules motoru sporta padome nākusi klajā ar paziņojumu, ka šogad augustā brīvdienu nebūs, un tās sākas jau šobrīd, kā arī turpināsies aprīlī. Tas dos iespēju nenotikušajiem posmiem atvēlēt datumus gan augustā, gan citos vasaras mēnešos, kad citādi nedēļas nogales būtu brīvas.

"Ferrari" komanda paziņoja, ka savu rūpnīcu slēdz jau ar 19. martu, kamēr "Red Bull" visus darbiniekus brīvdienās varētu palaist ar 27. martu, bet atvaļinājums varētu tikt gan pagarināts, gan samazināts, atkarībā no tā, kāda būs situācija ar Covid-19 izplatību pasaulē. Čempionvienība "Mercedes" pagaidām turpina darbu.

Tikmēr F1 čempionāta vadība šobrīd strādā pie tā, lai sezona varētu sākties 7. jūnijā, kad plānota Azerbaidžānas "Grand Prix" norise. Saprotams gan, ka vislielākajā mērā tas atkarīgs no iespējām turpmāk ierobežot slimības izplatīšanos.

Ņemot vērā situāciju, jau pieņemts lēmums, ka jaunie tehniskie noteikumi, kam būtu jāstājas spēkā nākamgad, tiks ieviesti tikai 2022. gadā.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage