Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Miks Šūmahers: "Mans uzvārds neko negarantē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Miks Šūmahers: "Mans uzvārds neko negarantē"
Miks Šūmahers. Foto: Formula1.com

20 gadus vecais vācu autosportists Mika Šūmahers, kura ienākšanu F1 pasaules čempionātā prognozē jau tuvākajā nākotnē, atzinis, ka viņa uzvārds nedod nekādas priekšrocības. Šogad pilota mērķis ir iesaistīties cīņā par vadošajām pozīcijām F2 sacīkstēs.

Pirmo "Formula 2" sezonu Šūmahers aizvadīja pērn, vienā no sacīkstēm arī spēja uzvarēt, taču kopumā parādīja vidēju sniegumu, kopvērtējumā paliekot 12. vietā.

"Kopumā esmu apmierināts ar to, kā pagāja iepriekšējā sezona," stāsta Šūmahers. "Iegūtie dati parāda, ka bija tikai trīs sacīkstes, kurās man pietrūka ātruma. Tomēr pats svarīgākais ir tas, ka gada laikā es daudz iemācījos, sevišķi riepu izmantošanu, kas, iespējams, ir pati svarīgākā nianse F2 sacensībās. Šogad ne vien vēlos uzlabot savu sniegumu, bet arī spēt cīnīties ar vadošajiem pilotiem."

Daži prognozēja Šūmahera kļūšanu par F1 pilotu jau šajā gadā, taču sportists pieņēma lēmumu, ka jāturpina krāt pieredze.

"Es apzinos, ka, lai nokļūtu "Formulā 1", man vispirms jāparāda labs sniegums junioru kategorijās, kā "Formulā 2"," saka vācietis. "Neviens jaunais pilots nenonāk F1 čempionātā tikai sava uzvārda dēļ. Tas neko negarantē."

Sportists arī atzinis, ka viņu nesatrauc salīdzināšana ar tēvu Mihaelu, kura sasniegumi ir leģendāri - 91 gūta uzvara F1 posmos un septiņi pasaules čempiona tituli.

"Mani tas nepavisam nesatrauc," viņš saka. "Manās acīs mans tēvs ir visu laiku labākais sacīkšu braucējs. Ja cilvēki mani salīdzina ar viņu, esmu ļoti lepns."

Izmantotie resursi:
grandpx.news