Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Atteikties no Fetela "Ferrari" izlēmusi jau pagājušajā gadā

Juris Grīns
Juris Grīns

Atteikties no Fetela "Ferrari" izlēmusi jau pagājušajā gadā
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

Lai gan oficiāli tika paziņots, ka Sebastians Fetels un "Ferrari" nav spējuši vienoties par jaunu līgumu, tādēļ vācietis pēc 2020. gada vienību atstās, neoficiāli zināms, ka komanda viņam jaunu kontraktu nav piedāvājusi.

Dažas dienas pēc tam, kad kļuva zināms par Fetela un "Ferrari" gaidāmo sadarbības šķiršanu, vairāki mediji ziņo, ka patiesībā komanda bijusi tā, kas vienpusīgi nav vēlējusies turpināt sadarboties ar četrkārtējo F1 pasaules čempionu.

Par Fetela aizvietotāju sastāvā nākamgad kļūs Karloss Sainss, un šajā sakarā tiek vēstīts, ka par līgumu abas puses esot vienojušās jau ziemā, vēl pirms tika atcelts sezonas pirmais posms. "Ferrari" boss Matija Binoto lēmumu par Fetelu esot pieņēmis jau pērnās sezonas izskaņā, sevišķi ņemot vērā to, ka vācietim nav izveidojušās labas darba attiecības ar jauno pilotu Šarlu Leklēru. Rezultātā nevienā brīdī neesot tikusi apsvērta iespēja par Fetela palikšanu "Ferrari" rindās pēc 2020. gada.

Fetels publiski paudis, ka viņam un "Ferrari" vairs nav bijusi kopīga vēlme palikt kopā, līdzīgi izteicies arī Binoto.

"Esam noslēguši apli ar Sebastianu," saka Binoto. "Viņš pie mums strādājis sešus gadus. Es novērtēju Sebastianu, novērtēju viņu gan kā personību, gan profesionālu autosportistu. Tomēr pēdējo nedēļu laikā pasaule ir mainījusies, ne vien no ekonomiskā viedokļa, bet arī no tehniskā un sportiskā. Priekšā mūs gaida izaicinājumi un apstākļi, kas būs sarežģīti. Gribam nodrošināties nākotnei, un uz to mums ir specifisks skatījums. Aprunājoties ar Sebastianu, sapratām, ka ne īstermiņā, ne ilgtermiņā mums vairs nav kopīgu mērķu."

2009. gada F1 čempions Džensons Batons ir pārsteigts par "Ferrari" lēmumu: "Ja viņš tiešām ir izstumts no komandas, tas man šķiet neprāts. Viņš ir četrkārtējs pasaules čempions! Domāju, ka pagājušajā gadā viņš parādīja savu ātrumu. Protams, bija grūtības, kad Šarls sāka rādīt tiešām labu sniegumu, kas Sebastianu mentāli noteikti sāpināja. Tomēr viņš spēja atgriezties spēcīgāks, un viņš noteikti ir pilots, ko jebkurš, kam pieder F1 komanda, gribētu redzēt savā mašīnā."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news...

     [+] [-]

, 2020-05-19 09:47, pirms 4 gadiem
Šim var arī ticēt. Kā nekā Sebs nepakļāvās komandas pavēlei Krievijā, kas visticamākais maksāja Leklēram uzvaru (kā arī izstājās vietā, kas izraisija SC). Sadursme Brazīlijā ar Leklēru u.c. negadījumi (spilgtākais piemērs - Vācijas izstāšanās)

Līdz ar Šārla līguma pagarināšanu uz 5 gadiem bija skaidrs, ka komanda liek uzsvaru uz viņu un Sebs nebija gatavs kļūt par Šārla ieročnesēju.

     [+] [-]

, 2020-05-19 11:29, pirms 4 gadiem
Itāļi nespēja piedod, ka mājas sacīkstē pirmais pilots uztaisa virtuli uz līdzenas vietas.