Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botasam apnicis būt par Hamiltona palīgu

Juris Grīns
Juris Grīns

Botasam apnicis būt par Hamiltona palīgu
Lūiss Hamiltons un Valteri Botass. Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

"Mercedes" pilots Valteri Botass atzīst, ka viņam apnicis palīdzēt komandas biedram Lūisam Hamiltonam, jo tādā veidā sportists pavājina pats savas izredzes uz labiem rezultātiem. Hamiltons tikmēr izteicies, ka negrasās kādu no savām uzvarām atdot Botasam.

"Mercedes" vadība Botasam šogad ne reizi vien likusi turēt sev aizmugurē konkurentus, kamēr Hamiltons var atrauties. Lai gan Botasa darbs tiek vērtēts augstu, jo viņš pats ir gana ātrs, turklāt strādā komandas interesēs, sportists atzīst, ka pašam tā rīkoties jau ir apnicis.

Arī Brazīlijas posmā, kur Hamiltons startēja, būdams čempiona statusā, Botass pūlējās noturēt aizmugurē "Ferrari" un "Red Bull" pilotus, jo tā bija likusi komanda. Galu galā Hamiltons uzvarēja, bet Botass finišēja piektais.

"Dažreiz tas jau kļūst kaitinoši, jo tā bijis jādara tik daudz reižu," neslēpj Botass. "Šādi braucot, vienmēr jācenšas atrast kompromisu, jāizlemj, cik daudz upurēsi savu ātrumu nākamajā taisnē vai līkumā."

Krievijas posmā Botass bija ceļā uz uzvaru, taču bija spiests atdot pirmo pozīciju komandas biedram. Lai gan līdzīgas epizodes bijušas vairākas, Hamiltons nesola, ka atlīdzinās par to.

"Komanda tā neliks darīt," saka Hamiltons. "Ja tāda situācija rastos, man būtu jāprasa Valteri, vai viņš to vēlas, bet es nedomāju, ka viņš teiks, ka vēlas uzvarēt šādi. Viņš grib uzvarēt saviem spēkiem. Nedomāju, ka izdarīšu viņam kaut ko ļoti labu, ja atdošu uzvaru. Viņš ir spējīgs uzvarēt pats."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2018-11-15 17:05, pirms 5 gadiem
Botas ir kā Kuldhards labs pilots, bet pat ja viņu ieliktu par pirmo numuru komandā diez vai viņš spētu uzvarēt. Tas pats, kas ar Barichello, tas ar uzvaras varēja paņemt, bet pat ar Brawn komandu nespēja izcīnīt otro vietu čempionātā, kamēr Batons uzvarēja, kaut Brawn bija nesalīdzināmi ātrāka par pārējiem sezonas sākumā.