Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" vadītājs: "Pagaidām komandā priekšrocības būs Fetelam"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" vadītājs: "Pagaidām komandā priekšrocības būs Fetelam"
Sebastians Fetels un Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

"Ferrari" vienības vadītājs Matija Binoto ir atklāti paziņojis, ka Sebastianam Fetelam komandā ir pirmā pilota statuss, taču reizē neslēpj, ka Šarlam Leklēram ir visas iespējas to iegūt savā īpašumā, ja vien rezultāti būs labāki nekā pieredzējušajam vācietim.

Kamēr Austrālijā Leklērs paklausīja komandas pavēli un nemēģināja apdzīt Fetelu cīņā par ceturto vietu, Bahreinā viņš vadības teikto ignorēja un Fetelu garām nepalaida. Pirmajos posmos izcīnītā piektā un trešā vieta Leklēram kopvērtējumā ļauj ieņemt ceturto pozīciju, kamēr Fetelam ir par četriem punktiem mazāk un piektā vieta.

Binoto atzīst, ka "Ferrari" galvenā interese ir punkti, kas izcīnīti Konstruktoru kausā, tādēļ pilotiem katram noteikts savs statuss, priekšroku pašlaik dodot Fetelam.

"Mums ir svarīgi priekšplānā izvirzīt komandas intereses, lai sacensību beigās mēs būtu ieguvuši pēc iespējas vairāk punktus komandu ieskaitē," skaidro Binoto. "Kā jau teicu sezonas sākumā, ja abiem pilotiem iespējas būs 50 pret 50, un mums būs jāpieņem lēmums, priekšrocības dosim Sebastianam - tā iemesla dēļ, ka viņam ir lielāka pieredze gan komandā, gan F1 čempionātā. Viņš ir izcīnījis četrus titulus, un viņš ir pilots, kurš visticamāk varētu sacensties par uzvaru čempionātā."

Binoto gan atzīst, ka Leklērs varētu kļūt par komandas līderi, ja spēs pierādīt, kas ir to pelnījis.

"Ar abiem pilotiem esam vienojušies, ka, ja dažu sacensību laikā kaut kas mainās, lai tā būtu kāda neveiksme vai kaut kas cits, arī šo nostāju varam mainīt," saka Binoto. "Trasē viņiem ir ļauts brīvi cīnīties, bet, ja viens no viņiem būs redzami ātrāks, viņam tiks dota priekšroka. Šarlam Bahreinā bija iespēja startēt no pirmās pozīcijas un dota iespēja cīnīties par uzvaru."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

  +2 [+] [-]

, 2019-04-12 20:37, pirms 5 gadiem
Vajadzēja tikai divus posmus, lai publiski paziņotu sen zināmo faktu....

  +1 [+] [-]

, 2019-04-12 20:42, pirms 5 gadiem
Un vajadzēja tikai divus posmus lai saprastu,ka arī šogad nekas nebūs

     [+] [-]

, 2019-04-12 23:11, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Vajadzēja tikai divus posmus, lai publiski paziņotu sen zināmo faktu....
Tikai ne visi to gribēja pieņemt.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-12 23:12, pirms 5 gadiem
zb83 rakstīja: Un vajadzēja tikai divus posmus lai saprastu,ka arī šogad nekas nebūs
Būs, nebūs laiks rādīs.

     [+] [-]

, 2019-04-13 06:44, pirms 5 gadiem
Nu tagad Teftels mazgā meršus treniņos pa 0,5 sec.